Categories: ΚΟΣΜΟΣ

Η Αυστρία στηρίζει την Ελλάδα: Υπάρχει ένας νέος δρόμος στην ΕΕ, αυτός της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής

Ο κ. Φάιμαν ευχαρίστησε τον κ. Τσίπρα και τόνισε ότι «Συζητήσαμε, είχαμε και μια διαζώσης επαφή, είχαμε τηλεφωνηθεί στο παρελθόν». Οι σχέσεις Ελλάδας και Αυστρίας ήταν πάντα στενές, σημείωσε και πρόσθεσε: «Ο κοινός μας στόχος είναι τα μέλη να παραμένουν στην Ευρωζώνη και εμείς θέλουμε ένα κοινό νόμισμα ισχυρό για όλα τα μέλη. Σκοπός είναι η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη και να υπάρξουν κοινές λύσεις. Πρέπει όμως να τηρεί κανείς τις δεσμεύσεις του».

Θέλουμε επενδύσεις, ασφάλεια αλλά αποδεχόμαστε ότι υπάρχει και ένας νέος δρόμος στην ΕΕ, όπως αυτός της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, σημείωσε.

Ο Καγκελάριος υπογράμμισε ότι το να πληρώουν οι πλούσιοι Έλληνες είναι ένας θεμιτός στόχος. «Ο προυπολογισμός λειτουργεί με σωστό Δημόσιο και την κατάλληλη γραφειοκρατία αλλά και το κράτος Δικαίου». Η καταπολέμηση των προβλημάτων της Ευρωζώνης είναι κοινή μας γραμμή, ανέφερε.

Ο Ελληνας πρωθυπουργός από την πλευρά του στη συνέντευξη Τύπου σημείωσε ότι είναι πολύ ικανοποιημένος από αυτή τη συζήτηση. «Εκτός από την Ελλάδα και εγώ προσωπικά διαπιστώνω ότι βρίσκω έναν καινούργιο φίλο, να βοηθήσει στο να βρουμε λύση για το κοινό μέλλον της ΕΕ. Όσοι επενδύουν στην αποτυχία θα πέσουν πολύ σύντομα έξω, παίζουν με τη φωτιά με τον κίνδυνο της αν’όδου του ευρωσκεπτικισμού στην Ευρώπη».

Όπως πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας: «Συμφωνήσαμε σε βασικά θέματα στα οποία πρέπει να καταλήξει η Ευρώπη για να επανέλθει η κοινωνική συνοχή. Η Αυστρία είναι μια χώρα με κουλτούρα δημοσιονομικής σταθερότητας»

Ο έλληνας πρωθυπουργός τόνισε ότι  η κυβέρνηση έχει καταθέσει ένα συγκεκριμένο σχέδιο γιατην άρση του προσωρινού αδιεξόδου και στη συνέχεια ενός νέου τετραετούς προγράμματος που θα έχουμε σύντομα έτοιμο και θα θέσουμε σε διαβούλευση με τους εταίρους.

Το σχέδιο αυτό δεν επιβαρύνει ούτε ένα ευρώ τους ευρωπαίους φορολογούμενους, επεσήμανε ο κ. Τσίπρας συμπληρώνοντας ότι το σχέδιο είναι να βρεθεί μια βιώσιμη λύση για να αντεπεξέλθει η Ελλάδα στις υποχρεώσεις της. Περιλαμβάνει μια αναγκαία ενδιάμεση συμφνωνία, διευκρίνισε, σε ένα πρόγραμμα- γέφυρα με ισχύ από τις 28 φεβρουαρίου έως την 1η Ιουλίου.

«Η Ελλάδα θα αποκτήσει τον αναγκαίο δημοσιονομικό χώρο ώστε να ξεκινήσουμε καταπολέμηση διαφθοράς και φοροδιαφυγής και να πετύχουμε την αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα αλλά και το άνοιγμα των αγορών στον ανταγωνισμό». Πρόκειται για μεταρρυθμίσεις που θα σηματοδοτήσουν την οριστική ρήξη με τον παρελθόν της χώρας, εξήγησε.

Το ραντεβού έγινε κατόπιν προσκλήσεως του καγκελαρίου της Αυστρίας, ενόψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις 12 Φεβρουαρίου. Στο επίκεντρο βρίσκεται σε επίπεδο αρχηγών κυβερνήσεων και κρατών η νέα συμφωνία που προτείνει η ελληνική κυβέρνηση.

Αυστριακός καγκελάριος Β. Φάιμαν: Όσοι ελπίζουν σε αποτυχία της νέας ελληνικής κυβέρνησης πέφτουν έξω

Εκείνοι οι οποίοι τώρα ήδη ελπίζουν πως η νέα ελληνική κυβέρνηση θα αποτύχει, πέφτουν έξω και μια τέτοια χαιρεκακία είναι ανάρμοστη, τόνισε σε συνέντευξή του την προηγούμενη ημέρα στην αυστριακή εφημερίδα «Έστεραιχ» ο καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν, ο οποίος αύριο, έπειτα από δική του πρόσκληση, θα υποδεχθεί στη Βιέννη για συνομιλίες, τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Ο Αλέξης Τσίπρας, ως πρωθυπουργός, θέλει να αποφασίζει ο ίδιος για το πώς θα κάνει οικονομίες η Ελλάδα και αυτό το δικαίωμα θα πρέπει να αναγνωρίζεται σε κάθε χώρα, επισημαίνει ο Βέρνερ Φάιμαν, απαντώντας στο ερώτημα ποια πλευρά υποστηρίζει στην «αναμέτρηση ανάμεσα σε Μerkel και Τσίπρα».

Κατά την άποψή του, ο νέος Έλληνας πρωθυπουργός έχει κάποιες καλές προσεγγίσεις, όπως η καταπολέμηση της διαφθοράς, η δημιουργία ενός λειτουργικού φορολογικού συστήματος, που μπορεί να μην αρκούν, ωστόσο αποτελούν ένα βήμα στη σωστή κατεύθυνση. Επιπλέον κατά την επίσκεψή του στη Βιέννη, ο κ. Τσίπρας θα ενημερωθεί σχετικά με την αυστριακή πολιτική απασχόλησης, σημειώνει ο Βέρνερ Φάιμαν.

Αναφερόμενος, στη συνέντευξη, στο θέμα των κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας σε σχέση με την Ουκρανία και στην ερώτηση αν η Αυστρία έχει στο θέμα αυτό σύμμαχο την Ελλάδα, ο καγκελάριος αναφέρει πως αυτό θα συζητηθεί επίσης κατά την αυριανή συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό, ο οποίος, όπως επισημαίνει, μαζί με τον Ιταλό πρωθυπουργό Ρέντζι και τον Γάλλο πρόεδρο Ολάντ διαμορφώνουν έναν ισχυρό άξονα για ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις.

Προσθέτει ότι στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει φυσικά να βρεθεί μια ενιαία γραμμή, καθώς η κατάθεση τριών διαφορετικών ειρηνευτικών σχεδίων για την Ουκρανία, θα ήταν αντιπαραγωγική και σημειώνει ότι το αν στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο την Πέμπτη ο ίδιος θα συναινέσει σε διεύρυνση του καταλόγου των κυρώσεων κατά της Ρωσίας, θα εξαρτηθεί από τους καταλόγους και από τις κυρώσεις.

Ο ίδιος προτίθεται σε κάθε περίπτωση να έχει εκ νέου συνομιλίες με τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν, καθώς, όπως λέει, θα πρέπει να χρησιμοποιείται κάθε ευκαιρία για ειρήνη.

newpost.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Στεγαστική κρίση στην Ευρώπη: Ελληνική πρωτιά – Πάνω από 40% του διαθέσιμου εισοδήματος το κόστος στέγασης

Η ευρωπαϊκή στεγαστική κρίση, η οποία έχει ξεκινήσει εδώ και δεκαετίες, γίνεται αισθητή από την…

19 hours ago

Κλείνουν τα σχολεία και αρχίζουν προαγωγικές και πανελλαδικές εξετάσεις

Στις 17 Μαΐου ακούστηκε το τελευταίο κουδούνι στα λύκεια και στις 29 Μαΐου κλείνουν και τα γυμνάσια της επικράτειας,…

19 hours ago

Μανιφέστο Κασσελάκη για μετά τις ευρωεκλογές με επίθεση φιλίας προς ΜέΡΑ25 και Πλεύση Ελευθερίας

Τα επόμενα βήματα για την ανασυγκρότηση του προοδευτικού χώρου, με άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ στις δυνάμεις…

19 hours ago

«Λαϊκή Συσπείρωση» Κρήτης : Παρεμβάσεις για την Υγεία στο περιφερειακό συμβούλιο στις 15 Μάη

Στο  περιφερειακό συμβούλιο στις 15 Μάη η «Λαϊκή Συσπείρωση» Κρήτης τοποθετήθηκε για τις κινητοποιήσεις των…

19 hours ago

Διακομιδή 8χρονου από τη Γαύδο στα Σφακιά

Επιχείρηση για την διακομιδή ενός 8χρονου από την Γαύδο στα Σφακιά στήθηκε χθες όπως έγινε γνωστό, από το Λιμενικό.…

19 hours ago

Μεγάλη «αιμορραγία» Κρητικών γιατρών στην Κύπρο!

Το ΕΣΥ καταρρέει, οι γιατροί και το υπόλοιπο προσωπικό νιώθουν μόνοι κι αδύναμοι. Tην ίδια…

19 hours ago

This website uses cookies.