ΘΕΣΕΙΣ

Η εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη είναι σαν επεισόδιο του Black Mirror

Είναι τραγικό, πρωτοφανές, σχεδόν βγαλμένο από επεισόδιο επιστημονικής φαντασίας.

Ένας άγνωστος άνθρωπος εμφανίζεται από το πουθενά και μέσα σε διάστημα δύο εβδομάδων χρησιμοποιώντας τη δύναμη των social media φτάνει να διεκδικεί την προεδρία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, χωρίς πλατφόρμα, χωρίς σχέδιο, χωρίς καμία συζήτηση περί προτάσεων, απλά με την εικόνα του, με το χαμόγελό του, απλά λέγοντας ότι “μπορεί να κερδίσει”.

Δεν υπάρχει πουθενά καταγεγραμμένο στην ιστορία τέτοια περίπτωση. Ακόμη και η περίπτωση Ντόναλντ Τραμπ ήταν διαφορετική αφού ο Ντόναλντ Τραμπ είχε παρουσία στα πολιτικά πράγματα των ΗΠΑ επί δεκαετίες, έστω όχι στην κεντρική σκηνή.

Εδώ έχουμε έναν άνθρωπο ο οποίος δεν ειχε καμία ενασχόληση με την πολιτική, δεν είχε καμία ενασχόληση με την Ελλάδα εδώ και δεκαετίες, δεν ζούσε στην Ελλάδα, δεν υπήρξε καν μέλος του κόμματος στο οποίο πιθανά θα εκλεγεί ηγέτης του, όταν το κόμμα αυτό δεν είναι ένα μικρό κόμμα αλλά κεντρικός πυλώνας του δημοκρατικού συστήματος, κόμμα αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μοιάζει πραγματικά με σενάριο βγαλμένο από το black mirror όπου ένα κόμμα εν δυνάμει εξουσίας γίνεται hijack με τη δύναμη των social media από influencer.

Ακόμη και αν ο Κασσελάκης δεν υπερισχύσει ήδη έχει δημιουργηθεί ένα επικίνδυνο για τη δημοκρατία προηγούμενο όπου αυτό που μετρά για να αναδειχθεί ηγέτης ενός πολιτικού κόμματος δεν είναι ο πολιτικός λόγος αλλά τα επικοινωνιακά χαρίσματά του και η ικανότητά του να διαχειρίζεται τα social media, να δημιουργεί virality και hype, να είναι αγαπητός.

Και όλα αυτά συμβαίνουν σε ένα κόμμα που ακόμα αυτοαποκαλείται της Αριστεράς.

Ας ελπίσουμε ότι την Κυριακή θα μπει ένα φρένο στην κατρακύλα που δεν είναι μόνο του ΣΥΡΙΖΑ αλλά ολόκληρης της χώρας.

Ντροπή και μόνο αξίζει σε όσους έστρωσαν το έδαφος για αυτή την γελοιοποίηση της δημοκρατικής διαδικασίας.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Teleperformance: Καταγγελίες για απαράδεκτη συμπεριφορά σε τραυματίες εργαζόμενους στα Χανιά

Το σωματείο εργαζομένων της Teleperformance καταγγέλλει με σκληρούς τόνους την εταιρεία για την απαράδεκτη συμπεριφορά…

5 hours ago

Φωτορεπορτάζ: Γεμάτη με ονειρικούς ηλεκτρονικούς ήχους η 3η μέρα του Μουσικού Φεστιβάλ Χανίων – Ο σχεδιασμός για την επόμενη χρονιά

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, τα Χανιά μεταμορφώθηκαν σε έναν ζωντανό μουσικό καμβά, φιλοξενώντας το Μουσικό…

5 hours ago

Στο Αφγανιστάν οι γυναίκες μπαίνουν στη φυλακή αν γελάσουν – Τρομακτικές μαρτυρίες για τη ζωή υπό τους Ταλιμπάν

“Δεν θεωρούμαστε άνθρωποι, δεν έχουμε δικαιώματα. Είμαι γυναίκα και ζητάω να με υπολογίζουν σαν άνθρωπο”.…

7 hours ago

Ντοκουμέντο από τις τελευταίες στιγμές του Σινουάρ – Πώς εντοπίστηκε από το Ισραήλ

Την εξουδετέρωση του ηγέτη της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ, ανακοίνωσε την Πέμπτη (17/10) ο ισραηλινός στρατός, δίνοντας στη δημοσιότητα πλάνα…

7 hours ago

This website uses cookies.