Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Η Ελλάδα οδηγείται οριστικά εκτός της ρωσικής αγοράς

Οριστικό «τέλος» στην εξαίρεση των ελληνικών προϊόντων από το ρωσικό εμπάργκο έβαλε η σημερινή απόφαση της Μόσχας να παρατείνει κατά ένα έτος της κυρώσεις εναντίον των ευρωπαϊκών χωρών.

Γι’ αυτό το λόγο, εξηγεί ο ειδικός Σύμβουλος του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Εξαγωγής Διακίνησης Φρούτων Λαχανικών και Χυμών INCOFRUIT – HELLAS Γιώργος Πολυχρονάκης, επισημαίνει ότι η χώρα μας οδηγείται οριστικά εκτός της ρωσικής αγοράς και πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά.

«Μετά τις εξελίξεις αυτές, καθίσταται σαφές ότι η Ρωσία δεν είναι πλέον ένας στρατηγικός εταίρος για την ΕΕ, και οδηγούν την χώρα μας οριστικά εκτός της ρωσικής αγοράς – και πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Υπάρχουν ευκαιρίες για ανάπτυξη και χωρίς τη Ρωσία. Γι ‘αυτό ψάχνουμε για αγορές σε όλο τον κόσμο για τα ελληνικά προϊόντα» δήλωσε ο κ. Πολυχρονάκης.

«Η πορεία που ακολούθησαν μέχρι σήμερα οι εξαγωγές μας, επιβεβαίωσε την τοποθέτησή μας ότι η κατάσταση αυτή, ρωσικού εμπάργκο, μπορεί να έχει και μία θετική πλευρά – δηλαδή να ενεργοποιήσει την Χώρα μας και την ΕΕ, προς την κατεύθυνση της αναθεώρησης-διόρθωσης των πολιτικών και προσανατολισμού των εξαγωγών μας. Ηδη έδωσε την ευκαιρία στην χώρα μας να στραφεί, τόσο στις παραδοσιακές αγορές, αλλά και σε νέες, προκειμένου να υπάρξουν θετικές μακροπρόθεσμες επιπτώσεις» ανέφερε ο κ. Πολυχρονάκης.

Παράλληλα, κατέληξε, «η Ε.Ε. θα πρέπει να επανεξετάσει την πολιτική της στον αγροτικό τομέα, με σκοπό να την στρέψει στις αρχικές της αρχές της προτίμησης των κοινοτικών προϊόντων-οπωροκηπευτικών, για να καταστεί δυνατόν να αντιμετωπισθούν σωστά καταστάσεις σαν τη σημερινή».

ΑΜΠΕ

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Σε προπαγανδιστικό βίντεο του νεοναζιστικού τάγματος Αζόφ ο «επίδοξος δολοφόνος» του Τραμπ

Σε προπαγανδιστικό βίντεο του νεοναζιστικού τάγματος Αζόφ εμφανίζεται ο συλληφθείς ως επίδοξος δολοφόνος του Ντόναλντ Τραμπ,…

1 hour ago

Μεγάλη προσέλευση κόσμου στο STAVROS BLUE MOON | Φωτός

Η εκδήλωση "STAVROS BLUE MOON", που διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Προστασίας Περιβάλλοντος Σταυρού, συγκέντρωσε εκατοντάδες…

1 hour ago

Υπερ-αδειοδότηση, υπερ-ανάπτυξη και πρωταθλητισμός στην εγκατάσταση έργων ΑΠΕ!

Της Βάννας Σφακιανάκη O Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά (ΣΠΕΦ) ανάρτησε στον ιστότοπό του τις…

2 hours ago

Κρήτη: Έπιασαν τους απατεώνες που εξαπάτησαν ηλικιωμένη με λάφυρο χιλιάδες ευρώ

Σε μια επιτυχημένη επιχείρηση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου, εξιχνιάστηκε μια υπόθεση απάτης που είχε ως…

2 hours ago

Η ΕΛΜΕ Χανίων ενάντια σε «Εκπαιδευτικούς Ομίλους», «Μέντορες» και «Ενδοσχολικούς Συντονιστές» στα σχολεία

Η ΕΛΜΕ Χανίων καταγγέλλει την επιβολή «Εκπαιδευτικών Ομίλων», «Μέντορων» και «Ενδοσχολικών Συντονιστών» στα σχολεία, χαρακτηρίζοντας…

3 hours ago

Τεμπονέρας: “Δεν θα είμαι υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ”

“Δεν θα είμαι υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ” ανακοίνωσε με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Διονύσης…

3 hours ago

This website uses cookies.