ΘΕΣΕΙΣ

Η Ελλάδα στο Αντιρωσικό μέτωπο

Του Ανδρέα Σπανουδάκη

Αν ένας εκλεγμένος ηγέτης ήθελε να σώσει τον λαό του απο τον όλεθρο, μετά τις προειδοποιήσεις απο μια υπέρτερη οικονομικά και στρατιωτικά χώρα, την Ρωσία, θα διαπραγματευόταν την ειρήνη.

Στηρίχτηκε στις δυτικές δυνάμεις που τον πούλησαν και τώρα εκλιπαρεί για βοήθεια. Θα έπρεπε να έχει προβλέψει την εξέλιξη για το καλό της χώρας του.

Τώρα ο Ουκρανός πρόεδρος δηλώνει ότι είναι έτοιμος να αποδεχθεί τους 2 απο τους 4 όρους που βάζει η Ρωσία.

Ζούμε τον οικονομικό πόλεμο με τα αντί-μετρα της Ρωσίας, έναντι των οικονομικών μέτρων της Δύσης, που σ’ αυτά πρέπει να εντάξουμε την προειδοποίηση με το εμπάργκο στα σιτηρά και το πυρηνικό…..ατύχημα με τη στοχευμένη φωτιά στο πυρηνικό της Ζαπόριζια που οδηγούν, ιστορικά, σε γενικευμένη στρατιωτική εμπλοκή ή στην καλύτερη περίπτωση σε συνομιλίες για να αποφευχθεί το χειρότερο.

Είναι επικίνδυνοι για το λαό τους, όσοι δυτικοί ηγέτες πίστεψαν ότι η Ρωσία θα δεχόταν, χωρίς ν’ αντιδράσει, μοιρολατρικά τον οικονομικό “στραγγαλισμό” της.

Ο Πούτιν έριξε στο τραπέζι των αντι-μέτρων εκτός απο την απειλή για έλλειψη σιτηρών και την βιολογική πείνα που την συνοδεύει και την απειλή πυρηνικού ολοκαυτώματος που θα ζήσουν οι ευρωπα’ι’κές χώρες που ενισχύουν οικονομικά και στρατιωτικά την Ουκρανία.

Διορατικός ο αρχιτέκτονας του ψυχρού Πολέμου, διπλωμάτης Τζορτζ Κέναν είχε αποδοκιμάσει έντονα την προς Ανατολάς διεύρυνση του ΝΑΤΟ, λέγοντας ότι με αυτήν «θα τρίζουν τα κόκαλα των ιδρυτών – πατέρων της αμερικανικής Δημοκρατίας», παρομοιάζοντάς τη με τη Συνθήκη των Βερσαλλιών και προβλέποντας ότι μια ταπεινωμένη Ρωσία δεν μπορεί παρά να αντιδράσει, σε βάθος χρόνου.

Στις χώρες εχθρούς της Ρωσίας συγκαταλέγεται πλέον και η Ελλάδα που την συνδέουν ιστορικοί δεσμοί με την ομόδοξη Ρωσία μετά την ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ!!!! απόφαση Μητσοτάκη που πήρε εν αγνοία του ΚΥΣΕΑ και της Βουλής, να ενισχύσει με οπλικά συστήματα την Ουκρανία, όπλα με τα οποία θα σκοτωθούν ρώσοι στρατιώτες, καθιστώντας, εν δυνάμει, την Ελλάδα εχθρό μιας πυρηνικής και στρατιωτικής υπερδύναμης.

Είμαστε πλέον ως χώρα μέρος της κρίσης και όχι της λύσης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι χτυπήθηκε και καταστράφηκε από τους Ρώσους το φορτίο όπλων που έστειλε ο Μητσοτάκης στο ουκρανικό καθεστώς.

Ο Ερντογάν κατήγγειλε την επέμβαση αλλά δεν συμφώνησε με τις οικονομικές κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, διεκδικεί ρόλο μεσολαβητή – πρωταγωνιστή για έξοδο απο την κρίση, σε αντίθεση με τον Έλληνα πρωθυπουργό που είναι, πλέον, το “κόκκινο πανί” για τον Πούτιν.

Ο Ερντογάν….. ειρηνιστής και η Γιουνανιστάν πολεμοχαρής χώρα.

Εμείς προωθούμε την ειρήνη με……όπλα.

Είμαστε πολύ….προχώ σε όλα!

Δυο στοιχεία που καταδεικνύουν την επικίνδυνη για τη χώρα απόφαση του Μητσοτάκη:

1. Κανείς απο τους υπουργούς και τους βουλευτές του δεν στήριξε ανοιχτά την απόφαση αυτή.

2. Ενώ τα τάγματα των νεοναζί που στηρίζουν ανοιχτά, μετά την ανατροπή του φιλορωσικού καθεστώτος Γιανουκόβιτς, τον πρόεδρο Ζελέσκιν εγκληματούν σε βάρος των Ελλήνων της Ουκρανίας, η Ελλάδα έστειλε στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία ως ένδειξη……. επιβράβευσης των ομοτήτων και της κτηνωδίας σε βάρος Ελλήνων.

3. Η Ελλάδα με απόφαση Μητσοτάκη, επέλεξε την σύγκρουση με τη Ρωσία ενώ θα μπορούσε να δείξει το φιλανθρωπικό της πρόσωπο με την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ουκρανία.

Μ’ αυτήν την πολιτική δεν θα διατάρασσε τις σχέσεις της με την Ρωσία και θα αναγορευόταν ως υπέρμαχος της ειρήνης στην Ευρώπη.

Παράλληλα θα επικύρωνε τις διαχρονικές σχέσεις της με την Ρωσία η οποία, παραδοσιακά, στηρίζει την Ελλάδα στις διαφορές της με την Τουρκία.

“Θεωρώ, είπε ο Μητσοτάκης, στη Βουλή, ότι έχουμε παραπάνω λόγους από όλα τα κράτη να στείλουμε αμυντική βοήθεια γιατί με αυτό το τρόπο αποδεικνύουμε ότι στο πλαίσιο συμμαχικής σχέσης θα μπορούμε ενδεχομένως να διεκδικήσουμε αντίστοιχη βοήθεια αν βρεθούμε σε ανάλογη θέση».

Το Κυπριακό και τα ελληνοτουρκικά διαψεύδουν τον Κυριάκο για την συμπαράσταση και συμπαράταξη, ως τώρα, των συμμάχων της Ελλάδας.

Ο καγκελάριος της Γερμανίας Ο. Σολτς δήλωσε ότι η τροφοδότηση της Ευρώπης με Ρωσικό υγραέριο θα συνεχιστεί και όχι από τις ΗΠΑ που έχει διπλάσια τιμή.

Οπότε το Ουκρανικό θα λήξει σύντομα με Ουκρανία Ουδέτερη, εκτός ΝΑΤΟ και ο Ζελένσκι το πιόνι των ΗΠΑ θα καθαιρεθεί.

Η Ελλάδα με την εξωτερική πολιτική κουκουρούκου θα είναι η μεγάλη χαμένη.

Ο Κυριάκος διατηρεί αμετακίνητη και ατόφια τη λατρεία του στ’ αφεντικά του σε βάρος των εθνικών μας δικαίων.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Συνάντηση Κ. Παπαδάκη με Δήμαρχο Χανίων: Γυμνοί οι δήμοι έναντι του προσφυγικού

Τον Ευρωβουλευτή του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας (Κ.Κ.Ε.), Κώστα Παπαδάκη υποδέχθηκε σήμερα, Παρασκευή 10/1/2025, στο Γραφείο…

32 seconds ago

Το μεταναστευτικό στο επίκεντρο συνάντησης της Δημάρχου Γαύδου με τον ευρωβουλευτή Κ. Παπαδάκη

Με την Δήμαρχο Γαύδου, Λίλιαν Στεφανάκη, συναντήθηκε το πρωί της Παρασκευής κλιμάκιο του ΚΚΕ, με…

2 mins ago

Ανακοίνωση ΕΛ.Γ.Α. για τα πορίσματα ζημιών σε καλλιέργειες στον Δήμο Πλατανιά – Προθεσμία για ενστάσεις έως 20 Ιανουαρίου 2025

Ο ΕΛ.Γ.Α. απέστειλε τους πίνακες με τα πορίσματα των εκτιμήσεων ζημιών στις καλλιέργειες παραγωγών στις…

3 mins ago

Συνάντηση Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στα Χανιά – Σε ετοιμότητα οι κτηνοτρόφοι για το παγκρήτιο συλλαλητήριο

Τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2025, στις 11:30 π.μ., στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση…

6 mins ago

Ιστορική αύξηση του αριθμού των πτωχεύσεων στη Γερμανία. Η μεγαλύτερη μετά τη κρίση του 2008

Αντιμέτωπη με τον υψηλότερο αριθμό πτωχεύσεων από τη Μεγάλη Χρηματοπιστωτική Κρίση είναι η Γερμανία. Ειδικότερα,…

15 mins ago

Ο «πρώτος παγκόσμιος ολιγάρχης»

Του Μιχάλη Ψυλού «Πρώτο παγκόσμιο ολιγάρχη» αποκάλεσαν τον Ελον Μασκ οι κοινωνιολόγοι Κάρολ Αμλινγκερ και Όλιβερ…

1 hour ago

This website uses cookies.