Η ΕΛ.ΑΣ. Χανίων για τις επιθέσεις στα γραφεία των βουλευτών

Για τα προχθεσινά γεγονότα των επιθέσεων στα πολιτικά γραφεία των βουλευτών Χανίων, από την Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων εκδόθηκε χθες η ακόλουθη ανακοίνωση:
Απρόκλητη φθορά σε πολιτικά γραφεία
Βραδινές ώρες χθες, πραγματοποιήθηκε πορεία διαμαρτυρίας στην πόλη των Χανίων από εξακόσια (600) άτομα, σχετικά με την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος και των επεισοδίων που έλαβαν χώρα στο Σύνταγμα.
Κατά τη διέλευση τους από τα πολιτικά γραφεία των βουλευτών Χανίων κ.ΚΟΥΡΟΥΠΑΚΗ Ευαγγελίας, κ.ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗ Χρήστου, τριάντα (30) περίπου άγνωστα άτομα φορώντας κουκούλες και κράνη έθραυσαν τις εξωτερικές πόρτες  εισόδου ,προκάλεσαν φθορές στο εσωτερικό των κτιρίων.
Προανάκριση ενεργείται από Υ.Α.Χανίων για εντοπισμό και σύλληψη των δραστών.

Δήλωση Ευαγγελίας Κουρουπάκη για την επίθεση στο πολιτικό της γραφείο
Την πάντα ανοιχτή πόρτα στο Λαό των Χανίων παραβίασαν και κατέστρεψαν μαζί με τον υπόλοιπο εξοπλισμό του πολιτικού μου γραφείου χθες το βράδυ και προέβησαν σε βανδαλισμούς – μετά τις απειλές – οι  εκ του ασφαλούς κρυπτόμενοι.
Προφανώς, πρόκειται  για τυχοδιωκτικές και άθλιες πρακτικές κάποιων χωρίς κοινωνικές και πολιτικές αρχές οι οποίοι θα έπρεπε να απομονωθούν ακόμη περισσότερο από την κοινωνία.
Είναι γνωστό ότι οι πολίτες των Χανίων έχουν πρωτοστατήσει διαχρονικά σε δημοκρατικούς και κοινωνικούς αγώνες.
Με αυτούς τους αγώνες συνδέομαι και με αυτούς τους αγωνιστές θα συνεχίσω,  για τη δημοκρατία, την πρόοδο και την ανάπτυξη του τόπου μας.

Δήλωση Κυριάκου Βιρβιδάκη
Ο πρώην Δήμαρχος Χανίων κ.Κυριάκος Βιρβιδάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Στην μακρά πορεία μου στα κοινά έχω υποστεί σειρά αντιδημοκρατικών ενεργειών από διαφόρους. Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται η Χούντα των Συνταγματαρχών, η Χούντα του Εβρέν και άλλοι.
Χθες προσετέθη μία ακόμα αντιδημοκρατική ενέργεια εναντίον μου. Ο καθένας εκφράζει τη Δημοκρατία όπως την αισθάνεται».

ΔΗ.ΣΥ: «Σύσταση Διακομματικής Επιτροπής για την αντιμετώπιση της Ανομίας και την εφαρμογή του Νόμου και της Τάξης»
Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:
«Για 30 χρόνια η ελληνική κοινωνία ανέχεται:
Την αυθαιρεσία και την καταστροφή από τους κουκουλοφόρους, με την κάλυψη ορισμένων δυνάμεων της αριστεράς που τεχνητά καλλιεργούν και υποθάλπουν το χάος και την αναταραχή.
Αλλά, υφίσταται και τη διαχρονική αδυναμία των κυβερνήσεων και του αρμόδιου υπουργείου να αντιμετωπίσει την ασυδοσία και να συλλάβει τους τραμπούκους που σπάνε και καταστρέφουν με το έτσι θέλω ανενόχλητοι.
Έτσι το αίσθημα ανασφάλειας στην κοινωνία και τους πολίτες εντείνεται και το οικονομικό πρόβλημα της χώρας δεν αντιμετωπίζεται. Δεν μπορεί να υπάρξει οικονομική ανάπτυξη και βιώσιμες ιδιωτικές επενδύσεις εκεί που δεν υπάρχει αίσθημα ασφάλειας.
Η Δημοκρατική Συμμαχία, καλεί όλα τα κόμματα να συμφωνήσουν στη σύσταση Διακομματικής Επιτροπής με τη συνδρομή ειδικών, στοχεύοντας στην αντιμετώπιση της ανομίας και την εφαρμογή του νόμου και της τάξης.
Τώρα, δίχως άλλες αναβολές και καθυστερήσεις οφείλουμε να θυμηθούμε την πανάρχαια αξία: «Εύτακτον το Ελεύθερον».

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Χανιώτες εκπροσώπησαν την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Συνέδριο Ελαιολάδου στη Μαδρίτη

Στο Παγκόσμιο Συνέδριο Ελαιολάδου (Olive Oil World Congress, OOWC) στη Μαδρίτη (26-28 Ιουνίου), που συμμετείχαν…

5 mins ago

Δύο διασώσεις περιπατητριών σε Ρέθυμνο και Χανιά το απόγευμα του Σαββάτου

Δύο διαφορετικές επιχειρήσεις διάσωσης περιπατητριών πραγματοποίησαν οι πυροσβεστικές υπηρεσίες της Κρήτης το απόγευμα του Σαββάτου.…

21 mins ago

“Φτάνει πια!”: Μεγάλη διαδήλωση κατά του υπερτουρισμού στην Βαρκελώνη

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στην Βαρκελώνη κατά του υπερτουρισμού στην πρωτεύουσα της Καταλωνίας, καθώς η οργή αυξάνεται στην Ισπανία που…

28 mins ago

Ξεσήκωσε το πλήθος η Μαρίνα Σάττι στο Matala Beach Festival 2024

Παλμός, γέλια και ανάλαφρη ατμόσφαιρα στο Φεστιβάλ Ματάλων που "απογείωσε" χθες βράδυ η Μαρίνα Σάττι με την…

41 mins ago

ΠΑΣΟΚ: Στις 17 μονάδες η ψαλίδα υπέρ Ανδρουλάκη σε νέα δημοσκόπηση

Με 17 μονάδες διαφορά από τον δεύτερο Χάρη Δούκα προηγείται ο Νίκος Ανδρουλάκης στην κούρσα για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ,…

43 mins ago

Κρήτη: Ξυλοκόπησε τη σύντροφό του και είπε στους γιατρούς ότι τραυματίστηκε σε τροχαίο

Αποτροπιασμό προκαλεί νέο περιστατικό άγριας ενδοοικογενειακής βίας, που έλαβε χώρα στα Μάλια της Κρήτης. Ένας νεαρός ξυλοκόπησε τη σύντροφό του…

45 mins ago

This website uses cookies.