Με πρόφαση την καθαριότητα και τη συντήρηση της περιοχής, ο Δήμος Κισάμου επέβαλε εισιτήριο εισόδου στην πανέμορφη παραλία Μπάλου. Το εισιτήριο του ενός ευρώ, μπορεί να μοιάζει ευτελές ως ποσό, όμως τα έσοδα που συγκεντρώνονται είναι αρκετά μεγάλα. Υπολογίζεται πως ημερησίως την παραλία της Μπάλου, είτε οδικώς είτε μέσω θαλάσσης, επισκέπτονται πλέον των 2.000 ανθρώπων.
Δίχως να θέλουμε να αρνηθούμε το γεγονός πως υπήρξε πράγματι πρόβλημα με καταπατήσεις σε τμήμα του Μπάλου, με παράνομα ομπρελοκαθίσματα, όπως και με κατασκευή παραγκών, όπως και την επιβάρρυνση της περιοχής από το μεγάλο αριθμό επισκεπτών που δέχεται ημερησίως, αναρωτιόμαστε αν πραγματικά χρειαζόταν η επιβολή εισιτηρίου, όταν ως Έλληνες πολίτες και ως δημότες πληρώνουμε ήδη εξαιρετικά υψηλούς φόρους που θα έπρεπε να καλύπτουν και αυτές τις περιπτώσεις προστασίας ΔΗΜΟΣΙΑΣ περιουσίας.
Η επιβολή εισιτηρίου είναι επιβολή εισιτηρίου. Είτε η τιμή αυτού είναι 1 ευρώ, είτε είναι 20 ευρώ. Εισάγει τη λογική πως η είσοδος δεν είναι ελεύθερη. Πως η περιοχή ανήκει σε κάποιον και πως η είσοδός σου επιτρέπεται επειδή πληρώνεις κάποιο αντίτιμο.
Η ύπαρξη «φυλακίου» καθώς και η απαγόρευση εισόδου σε όσους δεν πληρώνουν το αντίτιμο, μπορεί να είναι η αρχή για πολύ αρνητικές εξελίξεις για την περιοχή. Άλλωστε, αποτελεί φιλέτο. Και αν εκδιώχθηκαν οι μικροϊδιώτες με τις παράγκες πάντα παραμονεύουν μεγαλοϊδιώτες, οι οποίοι, βεβαίως, θα έχουν άλλα σχέδια για την περιοχή. Ο μικρός καταπατητής είναι εχθρός, και του μεγάλου «επενδυτή».
Αυτή την περίοδο, όπου το πρόγραμμα ξεπουλήματος δημόσιας γης είναι στα σπάργανα για την ικανοποίηση των ορέξεων των δανειστών μας, δε θα μπορούσε παρά να προκαλεί ερωτηματικά μια τέτοια κίνηση.
Ο Δήμος Κισάμου ΑΜΕΣΑ οφείλει να δώσει ΠΕΙΣΤΙΚΕΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ και να μας εξηγήσει ΠΩΣ διαφυλάσσεται το ΔΗΜΟΣΙΟ συμφέρον με τέτοιες κινήσεις. Σε οποιαδήποτε περίπτωση θα παρακολουθούμε το θέμα από πολύ κοντά κι αυτό, καλά θα κάνουν να το γνωρίζουν.
Α.Σ.