Η εταιρεία Πετράκη και Σία Επε για τα χρέη που έδωσε στη δημοσιότητα το Υπ. Οικονομικών

Αξιότιμοι κύριοι
Αγαπητοί φίλοι
Ως νομικός εκπρόσωπος της εταιρείας Πετράκη και Σία Επε (Χανιά Κρήτης) παρακαλώ όπως δημοσιεύσετε τα παρακάτω τα οποία μπορούν να επιβεβαιώσουν και οι υπάλληλοι της εφορίας εδώ στα Χανιά, αλλά και ολόκληρη η τοπική κοινωνία που γνωρίζει τους ανθρώπους. Η εταιρεία την οποία ¨΄εδωσε¨στη δημοσιότητα το Υπ. Οικονομικών έχει πάψει εδώ και 8 χρόνια την λειτουργία της. Λειτούργησε μόνο 4 χρόνια 1999-2003, χρονικό διάστημα που φαντάζομια κανείς κοινός νους δεν πιστεύει ότι δημιούργησε χρέη 558.000 ευρώ (τα υπόλοιπα είναι τόκοι).Αν ήταν έτσι οι ιδιοκτήτες με τα λεφτά αυτά θα είχαν πάει στο εξωτερικό, πιθανόν σε κάποιο εξωτικό μέρος και θα έτρωγαν από τα έτοιμα. Αντιθέτως ζουν και εργάζονται εδώ, έχουν δε πληρώσει και κλείσει όλα τα τραπεζικά δάνεια που είχαν από τις Τράπεζες, παρά το ότι η μικρή αυτή επιχείρηση έπεσε έξω, όπως τόσες χιλιάδες, λόγω ανταγωνισμού. Ο λόγος απλά που καταλογίστηκαν αυτά τα πρόστιμα για τα οποία υπάρχει εκκρεμοδικία, είναι ότι δεν δόθηκαν τα βιβλία της εταιρείας για έλεγχο και σε τέτοιες περιπτώσεις η εφορία παίρνει τον τζίρο και τον φορολογεί ως κέρδη. Η εταιρεία δηλαδή με Μ.Ο 50.000 ευρώ τζίρο το χρόνο, υπολογίστηκε από την εφορία ότι είχε 200.000 ευρώ κέρδη (τζίρος επί 4 χρόνια λειτουργίας), άρα 200.000 ευρώ επί 25% κέρδος, φόροι 500.000 ευρώ. ΄Έτσι λειτουργεί το Ελληνικό Δημόσιο. Ο λόγος που δεν πήγαν τα βιβλία στην Εφορία επίσης απλός. Χώρισαν οι σύζυγοι και σε τέτοιες περιπτώσεις λόγω αντιδικίας κανείς δεν πήγε τα βιβλία στην Εφορία. Πέραν τούτου υπάρχει απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του κράτους ότι παραβιάστηκε η προθεσμία που είχε η εταιρεία για να κάνει ένσταση, αίτηση ακύρωσης, αναστολήεκτέλεσης και πληρωμής και γενικά να ασκήσει όλα τα μέσα που είχε στη διάθεσή της για να ακυρώσει αυτή την παράλογη απόφαση. Έτσι έχει οριστεί δίκη η οποία μάλλον θα γίνει το 2012.Όλα αυτά είναι γνωστά, όπως και το ότι πρέπει να επανακοινοποιηθεί το πρόστιμο που έχει επιβληθεί, ακριβώς για αυτό τον λόγο που σας ανέφερα με τις προθεσμίες. Ερώτημα βέβαια προκαλεί γιατί το Υπουργείο δεν έδωσε στη δημοσιότητα τον διακριτικό τίτλο της εταιρείας, αλλά την νομική μορφή και την επωνυμία. Μήπως για να σπιλώσει υπολήψεις; Με την ευκαιρία επιτρέψτε μου ένα γενικότερο σχόλιο.
Το Υπουργείο έδωσε στη δημοσιότητα οφειλές εταιρειών που έχουν πάψει να λειτουργούν εδώ και χρόνια, είναι σε εκκαθάριση, αδρανείς ή πτωχευμένες, έχουν προσφύγει στα Δικαστήρια και δεν έχει εκδικαστεί ακόμα η υπόθεσή τους για να διαταχτεί αναστολή με δικαστική απόφαση. Επίσης έδωσε στη δημοσιότητα οφειλές για τις οποίες έχει χορηγηθεί διευκόλυνση τμηματικής καταβολής ή έχουν υπαχθεί σε νομοθετική ρύθμιση τμηματικής καταβολής ληξιπροθέσμων οφειλών. Ακόμη οι οφειλές αφορούν και επιχειρήσεις που λειτουργούσαν κανονικά χωρίς φορολογικές παραβάσεις, απλά οι μέτοχοι δεν τα βρήκαν και δεν πήγαν τα βιβλία στην Εφορία για να κλείσουν με αποτέλεσμα οι οφειλές και τα πρόστιμα να βεβαιωθούν απλά για αυτό τον λόγο. Τέλος είναι χαρακτηριστική η περίπτωση επιχείρησης η οποία έκανε κανονικά φορολογικές δηλώσεις, υπέβαλλε ΦΠΑ, αλλά ο λογιστής εν αγνοία των υπευθύνων σταμάτησε να ασχολείται και να υποβάλλει στην Εφορία τα νόμιμα (δηλώσεις κλπ), επειδή τσακώθηκε με έναν εκ των υπευθύνων. Επίσης υπάρχει περίπτωση επιχείρησης (παρόμοια υπόθεση με την ανωτέρω) που επειδή χώρισαν οι σύζυγοι-ιδιοκτήτες, και λόγω της έντασης με το διαζύγιο, τις διατροφές κλπ, αμέλησαν να πάνε να κλείσουν τα βιβλία. Έτσι, η Εφορία τους ¨έριξε¨ τα βιβλία. Για όλους αυτούς τους λόγους άλλωστε, το Υπουργείο Οικονομικών και δεν μίλησε για τις προϋποθέσεις και την διαδικασία άρσης/διόρθωσης δημοσιοποίησης εγγραφής από την κατάσταση. Ήδη οι περισσότερες από τις επιχειρήσεις που φαίνεται από την Χανιά κατόπιν αιτήματος θα ζητήσουν από το Υπουργείο να προβεί στην αφαίρεσή τους από την σχετική λίστα

Ευχαριστώ θερμά για την φιλοξενία

Με εκτίμηση

Γιώργος Παπαδόπουλος

Νομικός Σύμβουλος εταιρείας

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Μάχη Κρήτης: H ανεκπλήρωτη υποχρέωση όλων μας για να τιμήσουμε με μνημείο τη Γυναίκα της Κρήτης

Οι Γερµανοί µετά τη κατάληψη του Νησιού, δεν µπορούν να συγχωρήσουν τη συµµετοχή του Κρητικού…

3 hours ago

Παραλίες: “Κύμα” καταγγελιών και στην Κρήτη για τις αυθαιρεσίες

«Βροχή» πέφτουν οι καταγγελίες πολιτών, μέσω της νέας εφαρμογής MyCoast, για παράνομη κατάληψη αιγιαλού και άλλες…

3 hours ago

Η μάχη της Κρήτης – 20 Μαΐου 1941: Οδοιπορικό της ΕΡΤ στους τόπους όπου διαραματίστηκαν τα κυριότερα γεγονότα της

Η Μάχη της Κρήτης υπήρξε μια από τις σημαντικότερες μάχες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και θεωρείται ιστορικά η πρώτη…

3 hours ago

Το εγκαταλειμμένο Μνημείο Τιμής για την Μάχη της Κρήτης

Σήμερα, 83 χρόνια μετά από τη Μάχη της Κρήτης, το μνημειακό συγκρότημα που αποφασίστηκε να…

3 hours ago

20 Μάη 1941 ξεκινά “Η Μάχη της Κρήτης” – Σπάνιο φωτογραφικό υλικό ανακατασκευασμένο με Τεχνητή Νοημοσύνη

Λίγο πριν μπουν οι Γερμανοί στην Αθήνα, η Κρήτη μπήκε στο στόχαστρο και στις άμεσες…

3 hours ago

83η επέτειος από την Μάχη της Κρήτης – Οι εκδηλώσεις στο Ηράκλειο

Σαν σήμερα πριν από 83 χρόνια ξεκίνησε η Γερμανική εισβολή στην Κρήτη. Οι πρώτοι αλεξιπτωτιστές…

3 hours ago

This website uses cookies.