Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου νέα πρόεδρος της Βουλής με ρεκόρ ψήφων!

Ολοκληρώθηκε η ειδική συνεδρίαση για την εκλογή νέου Προέδρου της Βουλής.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου εξελέγη με ρεκόρ ψήφων νέα Πρόεδρος της Ελληνικής Βουλής. Απέσπασε 235 σε σύνολο 298 ψήφων και κατέρριψε το προηγούμενο ρεκόρ του Ευάγγελου Μεϊμαράκη. 61 τα λευκά και δύο τα άκυρα

Το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί νέα συνεδρίαση προκειμένου να επαναληφθεί η διαδικασία για τους αντιπροέδρους τους Κοσμήτορες και τους Γραμματείς.

Η εκλογή των τελευταίων μοιάζει με εκείνη του προέδρου, καθώς απαιτεί μυστική καιονομαστική ψηφοφορία. Ο ΣΥΡΙΖΑ, ως πρώτη σε δύναμη Κοινοβουλευτική Ομάδα θα προτείνει τρεις Αντιπροέδρους (Α,Β,Γ), δύο Κοσμήτορες και τέσσερις Γραμματείς. Η ΝΔ αντίθετα θα προτείνει έναν αντιπρόεδρο, έναν Κοσμήτορα και ένα Γραμματέα.

Βάσει Συντάγματος δικαίωμα να προτείνουν, αντιπροέδρους έχουν η τρίτη (ΧΑ), η τέταρτη (Ποτάμι) και η πέμπτη (ΚΚΕ) σε δύναμη κοινοβουλευτική ομάδα.

“Βρισκόμαστε εδώ όχι γιατί το θέλησε η μοίρα, γιατί το επιλέξαμε και γιατί μας επέλεξαν οι πολίτες αυτής της χώρας, ο λαός της πατρίδας μας που αγωνιά και αγωνίζεται για Δημοκρατία, Δικαιοσύνη και Ελευθερία. Για αξίες και αγαθά που κατακτήθηκαν με θυσίες. Η Βουλή των Ελλήνων δεν είναι μόνο ο κορυφαίος θεσμός της Δημοκρατίας στην πατρίδα μας. Είναι η ασπίδα της εθνικής ανεξαρτησίας και κυριαρχίας.

Χθες σε μια ιστορική συνεδρίαση της Βουλής δόθηκαν για πρώτη φορά θρησκευτικός και πολιτικός όρκος. Περιεχόμενο ήταν η πίστη στην πατρίδα και τη Δημοκρατία και ο σεβασμός στο Σύνταγμα. Ο όρκος σημαίνει την ενεργό υποχρέωση του καθενός και της καθεμιάς από εμάς, να δίνουμε περιεχόμενο στο δημοκρατικό πολίτευμα, να προστατεύουμε τα δικαιώματα και τις ελευθερίες κάθε ανθρώπινης ύπαρξης και να προστατεύουμε διεθνώς την υπόσταση της πατρίδας μας.

Στη Βουλή πρέπει να λειτουργήσει ο κοινοβουλευτικός έλεγχος και είμαι σίγουρη ότι πρώτος θα δώσει το παράδειγμα ο πρωθυπουργός και θα αακολουθήσουν οι υπουργοί της κυβέρνησης, που πρέπει να προσέρχονται και να απαντούν. Δεν πρέπει να επαναληφθούν φαινόμενα όπως η κατάχρηση του κατεπείγοντως και των τροπολογιών. Δεν θα γίνονται άσχετες τροπολογίες ή εκπρόθεσμες, όπως και νομοσχέδια που δεν τηρούν της απαραίτητες προϋποθέσεις, βάσει του Συντάγματος.”

Η πρώτη κίνησή της ήταν η σύσταση της ειδικής διακομματικής επιτροπής για τις γερμανικές αποζημιώσεις άμεσα και αναβαθμισμένα. Κι αυτό σίγουρα περιέχει πολλά μηνύματα.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Ερντογάν: «19 Μαΐου ημέρα ξεσηκωμού κατά της εχθρικής κατοχής του έθνους μας»

Ανακοίνωση έβγαλε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μέσω ανάρτησης, με αφορμή τη 19η Μαϊου, ημέρα…

5 hours ago

Παραμένουν κλειστά τα μικροβιολογικά εργαστήρια και στα Χανιά

Την απόφαση να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους από την ερχόμενη Δευτέρα έλαβαν το Σάββατο στη…

5 hours ago

Η Πανσπουδαστική καταγγέλλει καταστροφή συνδικαλιστικού υλικού

Καταστροφή συνδικαλιστικού υλικού καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η φοιτητική παράταξη της Πανσπουδαστικής Κ.Σ. στο ΕΛΜΕΠΑ…

5 hours ago

Το ΚΚΕ (μ-λ) Χανίων ζητά την αποχή από τις ευρωεκλογές

Με αφορμή τις επικείμενες ευρωεκλογές το ΚΚΕ(μ-λ) Χανίων σε ανακοίνωσή του αναφέρει: "Μπροστά στις ευρωεκλογές…

5 hours ago

Σε Χανιά και Ρέθυμνο ο Νίκος Ταχιάος

Το Αμάρι Ρεθύμνου επισκέφθηκε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Yποδομές, Νίκος Ταχιάος,…

5 hours ago

Μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας Μακαρίου για την 83η Επέτειο της Μάχης της Κρήτης

«Οι ηρωικοί πρόγονοί μας δεν επέτρεψαν στον φόβο να κυριεύσει τις ψυχές τους, ούτε διανοήθηκαν…

5 hours ago

This website uses cookies.