ΘΕΣΕΙΣ

Η καταστροφική λειτουργία των φορολογικών αρχών του Αμερικανοκατέβατου Πιτσιρλή επί κυβέρνησης ΝΔ

Η Ελλάδα δεν είναι 2.0 ούτε ισχυρή και όποιος πολιτικός λέει το αντίθετο είναι ψεύτης ή δεν ξέρει τι του γίνεται.

Δεν ξέρουμε αν στην κυβέρνηση της ΝΔ λένε συνειδητά ψέμματα ή δεν ξέρουν τι τους γίνεται, το μόνο βέβαιο είναι ότι η μικροεπιχειρηματικότητα ζει μια καταστροφική περίοδο, ειδικά μετά την εκλογική νίκη του προηγούμενου έτους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η λειτουργία των φορολογικών αρχών. Οι φορολογικές αρχές που είναι “ανεξάρτητες” αλλά και ελεγχόμενες από τη Γερμανία έχουν στο κεφάλι τους έναν αμερικανογεννημένο, τον Πιτσιρλή.

Εκατοντάδες επιχειρήσεις και στον τόπο μας έχουν χρέη στην εφορία. Μιλάμε για χρέη που δεν έχουν προέλθει από παράνομη δραστηριότητα αλλά από αδυναμία να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Τα χρέη στην εφορία τοκίζονται και ξανατοκίζονται με αποτέλεσμα μικρά χρέη να φτάνουν σε ένα σημείο να ξεπερνούν και τις δέκα χιλιάδες ευρώ.

Και εκεί λοιπόν που μια μικρή επιχείρηση, χωρίς επιχορηγήσεις, με ένα κράτος εχθρικό απέναντί της και με μία κυβέρνηση δίχως επαφή με την μικρή επιχειρηματικότητα, προσπαθεί να επιβιώσει και να σταθεί στα πόδια της, έρχεται η εφορία και καθίζει πάνω στους εταιρικούς λογαριασμούς.

Με στόχο τι πραγματικά; Με ποια λογική; Να πνίξει τελείως την εταιρεία; Να την οδηγήσει στο λουκέτο;

Τι είδους μυαλό είναι αυτό που θεωρεί ότι σταματώντας να ταϊζεις την αγελάδα που σου δίνει γάλα θα πάρεις πίσω το επιπλέον γάλα που ζητάς; Ποιοι άσχετοι είναι αυτοί που πιστεύουν ότι σκοτώνοντας την επιχειρηματικότητα θα αυξήσουν τα κρατικά κέρδη;

Οι πολύ μικρές επιχειρήσεις, αυτές που η κυβέρνηση μητσοτάκη και ο αφαιμακτικός φορολογικός μηχανισμός που έχει δημιουργήσει οδηγούν προς την εξαφάνιση, είναι ο ζωοδότης της ελληνικής κοινωνίας, αφού οι 6 στις 10 θέσεις εργασίας που υπάρχουν βασίζονται στη λειτουργία τους. Με την κυβέρνηση να μη στηρίζει την επιβίωσή τους ουσιαστικά δημιουργεί αυτομάτως πρόβλημα και στους εργαζόμενους σε αυτές τις επιχειρήσεις. Η ελληνική κυβέρνηση οδηγεί στον θάνατο την ελληνική κοινωνία για να αυξήσει παροδικά τα φορολογικά έσοδα. Για να ευημερούν οι αριθμοί…

Η Νέα Δημοκρατία στις ευρωεκλογές έχασε περίπου 1 εκατομμύριο ψήφους, όμως εμείς ζούμε μέσα στην κοινωνία και γνωρίζουμε. Τα προβλήματα είναι τεράστια. Και οι απώλειες σε ψήφους θα μπορούσαν να είναι πολύ μεγαλύτερες αν οι πολίτες έβλεπαν εναλλακτική σε κάποιο κόμμα ή σε κάποια συνεργασία κομμάτων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πλαισιωμένους από γλύφτες μοιάζει με τον βασιλιά που εδώ και καιρό είναι γυμνός, αλλά αδυνατούσε τόσο καιρό να το αντιληφθεί φτιάχνωντας τικ τοκ βιντεάκια και προσπαθώντας να μας πείσει ότι δεν είναι γκαντέμης.

Γελοιότητες!

Οι χιλιάδες μικροεπιχειρηματίες που προσπαθούν σε ένα αντίξοο περιβάλλον να επιβιώσουν γνωρίζουν. Και θα στείλουν στον κάλαθο της ιστορίας όλους αυτούς που τους οδηγούν προς τον αφανισμό με την ανικανότητά τους.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Πολάκης: Αιχμηρό σχόλιο κατά της κυβέρνησης για την τροπολογία για τους τραπεζίτες – «Της διαπλοκής το κάγκελο!»

Έντονα αντέδρασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης στην τροπολογία της κυβέρνησης, η οποία παρέχει «δίχτυ προστασίας», μέσω της Τράπεζας…

10 hours ago

Ντόναλντ Σάδερλαντ: Ο αγαπημένος αντιήρωας πέθανε σε ηλικία 88 ετών

Ο Ντόναλντ Σάδερλαντ, ο αγαπητικός της έβδομης τέχνης και της αντικουλτούρας, ο οποίος έχει στο ιστορικό του ταινίες…

10 hours ago

Άλκης Δαυίδ: Ο Έλληνας κληρονόμος της Coca Cola θα πληρώσει αποζημίωση 900 εκατ. ευρώ για σεξουαλικές επιθέσεις και βιασμό – Λέει ότι είναι αθώος

Το «αστρονομικό» ποσό των 900 εκατ. δολάρια επιδίκασε δικαστήριο του Λος Άντζελες να πληρώσει ο κληρονόμος της…

10 hours ago

Μύκονος: Αστυνομικίνα με αδυναμία στη χλιδάτη ζωή φορούσε αλυσίδα που έκλεψε από κρατούμενη μετανάστρια

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί η υπόθεση με γυναίκα αστυνομικό στη Μύκονο που συνελήφθη να έχει κλέψει χρυσή αλυσίδα…

10 hours ago

Καφές μόνο στα όρθια: Επανέρχεται στο 24% από 1η Ιουλίου ο ΦΠΑ σε σερβιριζόμενα ροφήματα

Κακά μαντάτα για την τιμή του καφέ στην Ελλάδα, αφού ακριβαίνει από 1η Ιουλίου στα καταστήματα εστίασης.…

10 hours ago

This website uses cookies.