ΤΟΠΙΚΑ

«Η Κρήτη είναι έργο της φύσης και του Θεού»- Σύσκεψη για το Νέο Χωροταξικό Σχέδιο για τον Τουρισμό

Ευρεία σύσκεψη βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 10 το πρωί στην Περιφέρεια Κρήτης με αντικείμενο την διαβούλευση για το νέο Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο του Τουρισμού, υπό την προεδρεία του αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Νίκου Συριγωνάκη.

«Όλοι γνωρίζουμε ότι ο τουρισμός αποτελεί βασικό πυλώνα της οικονομίας μας και τη βαριά βιομηχανία της χώρας με το 50% του ΑΕΠ» δήλωσε ο κ. Συριγωνάκης εξηγώντας πως στη σύσκεψη κλήθηκαν όλοι οι δήμαρχοι της περιφερειακής ενότητας Ηρακλείου, τουριστικοί παράγοντες και φορείς της περιοχής που σχετίζονται με τον τουρισμό.

Όπως επεσήμανε ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Κυριάκος Κώτσογλου «η βάση αυτού του Ειδικού Χωροταξικού είναι ένας χάρτης με βάση τα δεδομένα των Καποδιστριακών δήμων και στοιχεία του 2010 και δεν ανταποκρίνεται στα σημερινά δεδομένα».

Όπως τονίστηκε ο χρόνος διαβούλευσης για το Χωροταξικό του Τουρισμού θα ολοκληρωθεί στις 15 Σεπτεμβρίου και μέχρι τότε θα πρέπει οι τοπικοί φορείς να έχουν εκφράσει άποψη ζητώντας αλλαγές και τροποποιήσεις για το νέο Χωροταξικό.

Κοινή συνισταμένη των τοποθετήσεων που έκαναν εκπρόσωποι των δήμων και τουριστικοί παράγοντες ήταν πως η Κρήτη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί «κόκκινη» περιοχή λόγω υπερανάπτυξης του τουρισμού.

«Θέλουμε η Κρήτη να υποστηριχθεί και να αναπτυχθεί ισόρροπα έτσι ώστε ο βοράς ο νότος και η ενδοχώρα να έχουν κοινά, αναλογικά χαρακτηριστικά. Οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού να “παντρευτούν” ιδανικά με το μαζικό τουρισμό και το μοντέλο ήλιος και θάλασσα. Θέλουμε η χωροχρονική κατανομή των επισκεπτών να είναι πιο ισόρροπη» είπε ο κ. Κώτσογλου.

Σε αυτό θα βοηθήσουν οι υποδομές, η διαχείριση αποβλήτων, οι βιολογικοί καθαρισμοί, μαρίνες καθώς και η διαχείριση αυξημένων ροών και χώρων οι οποίοι πρέπει να μπουν σε μία τάξη. «Η Κρήτη είναι έργο της φύσης και του Θεού και κατά συνέπεια θέλουν ιδιαίτερη διαχείριση για να προστατευθούν» τόνισε ο κ. Κώτσογλου.

cretalive.gr

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

MRB: Πέμπτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ – Συμφωνούν με την αποπομπή Κασσελάκη οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ – Ανεβαίνει ο Πολάκης στη μάχη διαδοχής

Την αλλαγή στους συσχετισμούς του πολιτικού σκηνικού καταγράφει η δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό του Open. Την…

6 hours ago

“Ο Θεός της Σφαγής” από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης από τις 2 Οκτώβρη – Δείτε το τρέιλερ

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης συνεργάζεται για δεύτερη φορά με τον σκηνοθέτη Μάνο Βαβαδάκη, μετά την πετυχημένη «Πανώρια» του…

6 hours ago

Η στέγη παραδομένη στην αγορά, η «γενιά των ενοικιαστών» χωρίς κρατική μέριμνα

του Θάνου Καμήλαλη Η Ελλάδα είναι σταθερά η χώρα με το υψηλότερο κόστος στέγασης σε…

7 hours ago

Νίσυρος: Με απέλαση απειλείται ο πατέρας που είχε καταγγείλει αρχαιοφύλακα για παρενόχληση του γιου του

Με απέλαση απειλείται ο πατέρας που είχε καταγγείλει αρχαιοφύλακα για παρενόχληση του γιου του στη…

7 hours ago

Σοκ από ψήφισμα στο Ευρωκοινοβούλιο: Η Ουκρανία πρέπει να είναι σε θέση να πλήξει νόμιμους στρατιωτικούς στόχους στη Ρωσία – Με πυρηνικό παγκόσμιο πόλεμο προειδοποιεί η Μόσχα

Σε ψήφισμά του, το Κοινοβούλιο ζητά να αρθούν οι περιορισμοί που εμποδίζουν την Ουκρανία να χρησιμοποιήσει δυτικά…

8 hours ago

Οπαδοί της Celtic στο λαό της Παλαιστίνης: «You ‘ll never walk alone»

Ηκερκίδα της Celtic FC στον αγώνα με τη SK Slovan Bratislava για το UEFA Champions League στη…

8 hours ago

This website uses cookies.