Categories: ΤΟΠΙΚΑ

Η Κρήτη είναι … η βιτρίνα μας – Γι’ αυτό σας παίρνουμε τα κονδύλια!

Τί έγινε, στην επιτροπή περιφερειών της Βουλής και τα “πυρά” των Κρητικών για τις υποδομές και τα κονδύλια του ΕΣΠΑ – Η απάντηση του υπουργού και του γενικού γραμματέα
«Η Κρήτη είναι η βιτρίνα της χώρας. Θα κάνουμε τα πάντα να μην χαθούν κονδύλια από την Κρήτη» είπε χθες το βράδυ στη Βουλή και στην πολύωρης διάρκειας επιτροπή περιφερειών, ο γενικός γραμματέας επενδύσεων κ.Γιαννούσης απαντώντας στα “πυρά” των Κρητικών βουλευτών, του περιφερειάρχη, του δημάρχου Ηρακλείου, αλλά και του γενικού γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, που διαμαρτυρήθηκαν για την περικοπή κονδυλίων, τη μεταφορά έργων από το ΕΣΠΑ στην επόμενη προγραμματική περίοδο. Μάλιστα ο κ.Γιαννούσης αν και παραδέχτηκε το μεγάλο έλλειμμα υποδομών στην Κρήτη είπε ότι είναι περιφέρεια-πρότυπο στην ανάπτυξη και στην απορρόφηση των κονδυλίων!
Στο ίδιο μοτίβο κινήθηκε και ο υπουργός Εσωτερικών κ.Μιχελάκης που ως … Κρητικός μίλησε για τις “επιτυχίες” της Κρήτης και κατέθεσε λίστα με έργα που έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ στο νησί.
Ο κ.Γιαννούσης δέχτηκε … ομαδικά πυρά κυρίως για το πιο “χτυπητό” έργο, την περίπτωση του δρόμου Χερσόνησος- Γούρνες για το οποίο ενώ είχε ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, ενώ είχε φυσικά συμβασιοποιηθεί και … ξεκινήσει, αποφάσισαν να το μεταφέρουν για την επόμενη περίοδο και να πάνε τα χρήματα στους αυτοκίνητοδρομους.
«Ναι, έγινε αυτό, αλλά να σας εξηγήσω τους λόγους» επεσήμανε ο κ.Γιαννούσης και προσπάθησε να εξηγήσει ότι το συγκεκριμένο έργο είχε μεν συμβασιοποιηθεί, δεν μπορούσε, δε, να τελειώσει στο πρώτο εξάμηνο του 2014.
«Στην περίπτωση αυτή κινδυνεύαμε να υποχρεωθεί το ελληνικό δημόσιο να βάλει εκείνο τα χρήματα που θα αναλογούσαν» τόνισε και επιχειρηματολόγησε υπέρ της μεταφοράς λέγοντας “δε θα χαθούν χρήματα, αξιοποιούμε τη δυνατότητα μεταφοράς” επεσήμανε.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Ο Παύλος Πολάκης ξεκινά σήμερα από τα Χανιά την προεκλογική του εκστρατεία για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ

Την πρώτη του συγκέντρωση ως υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξήγγειλε την Τρίτη ο Παύλος Πολάκης. Ο βουλευτής…

3 mins ago

Συνεχίζεται το άγριο «κράξιμο» στους Γλύξμπουργκ που στον προγάμο τους χόρευαν τη «Δραπετσωνα» της φτωχολογιάς

Δεν έχει τέλος το άγριο «κράξιμο» στους Γλύξμπουργκ. Τα social media έχουν πάρει φωτιά με χρήστες…

22 mins ago

Σε κλίμα συγκίνησης τα εγκαίνια του μνημείου για τα θύματα των εργατικών δυστυχημάτων στον Κρουσώνα

Ένα όραμα των συνδικαλιστών της Κρήτης και Ρόδου έγινε πράξη σήμερα Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου στην…

24 mins ago

Χανιά: Σουηδός τουρίστας έκλεψε από κατάστημα με τουριστικά – Πιάστηκε λόγω θράσους

Ένα περιστατικό κλοπής με πρωταγωνιστή έναν Σουηδό τουρίστα σημειώθηκε χθες στην παλιά πόλη των Χανίων.…

38 mins ago

Πληθαίνουν τα καλέσματα για τη συγκέντρωση για την Παλαιστίνη και ενάντια στο 3ήμερο συνέδριο του ΝΑΤΟ στα Χανιά

Το Κοινωνικό Στέκι - Στέκι Μεταναστών Χανίων στηρίζει το κάλεσμα της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στην Αντιστεκόμενη…

41 mins ago

This website uses cookies.