Categories: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Κρήτη τιμά τον Ελ Γκρέκο

Έκθεση 90 καλλιτεχνών προς τιμή του Δομίνικου Θεοτοκόπουλου

Ενενήντα καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό τιμούν τα 400 χρόνια από τον θάνατο του Δομίνικου Θεοτοκόπουλου αποδίδοντας τον θαυμασμό τους προς το έργο του. Η έκθεση πραγματοποιείται ως σημερα Πέμπτη 3 Ιουλίου στο Μουσείο του Ηρακλείου (Πύλη του Παντοκράτορα). Ως γνωστόν ο σπουδαίος ζωγράφος έζησε στο Ηράκλειο τα παιδικά χρόνια του αλλά και τα χρόνια επιστροφής του από την Ισπανία.

Ακριβώς λόγω της μεγάλης προσέλευσης του κοινού στο Μουσείο του Ηρακλείου, η έκθεση στις 9 Ιουλίου θα μεταφερθεί στο Μέγαρο Τριανόν στα Χανιά. Στο Μουσείο του Ηρακλείου εκτίθενται χωρίς τίτλο συλλογές από παλαιότερα και νεότερα έργα καλλιτεχνών που πραγματεύθηκαν τον ρόλο και την δράση του Θεοτοκόπουλου στην πόλη της Κρήτης.

Ποικίλες τεχνικές χρησιμοποιήθηκαν για την προβολή και την απόδοση του επιθυμητού στόχου της έκθεσης όπου παρατηρούνται δύο τάσεις: η μια αποδίδει εικονικά την έκθεση και η άλλη συγκρίνει τις διαθέσεις και την ξεχωριστή οπτική του καλλιτέχνη σε σχέση με τον Θεοτοκόπουλο.

Κατά συνέπεια οι επισκέπτες υποβάλλονται στον απόλυτο βαθμό από τις μορφές Τέχνης που προβάλλονται στις εικονογραφίες αλλά και από τον όγκο τέχνης του Θεοτοκόπουλου που περικλείεται στο εγχείρημα.

http://www.tovima.gr

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

«Σκληροπυρηνικοί Ισραηλινοί» και «Χαμάς» – Με όρους «συλλογικής βεντέτας»!

Του Γιώργου Ουρανού Όπως μια βεντέτα ξεκινά από μια ‘’παρεξήγηση’’ και μπορεί να υπάρξουν δεκάδες…

55 mins ago

Μητσοτάκης στους δημοσιογράφους: «Κάνατε κάνα μπανάκι;» – Τα παρελειπόμενα της διακαναλικής

Τα παραλειπόμενα της διακαναλικής συνέντευξης του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στα Χανιά αποτύπωσε σε βίντεο ο εικονολήπτης της ΚΡΗΤΗ ΤV Αντώνης Ιγγλεζάκης.…

1 hour ago

Γ. Βαρουφάκης από Ηράκλειο: «Ποιος θα ξεμπροστιάσει την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν;»

Με τη συμμετοχή εκατοντάδων ανθρώπων, και κυρίως νέων παιδιών φοιτητών και εργαζομένων, πραγματοποιήθηκε η προεκλογική…

3 hours ago

Κ. Μητσοτάκης για Λόφο Καστέλι: Τα έργα δε μπορούν να προχωρήσουν χωρίς την στήριξη από την τοπική κοινωνία

Ερώτηση δέχθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και για τα κτίρια στο Λόφο Καστέλι και τον…

4 hours ago

Μητσοτάκης για πυλώνες υψηλής τάσης στα Χανιά: Θα συνομιλήσουμε με τον ΑΔΜΗΕ εναλλακτικές

Ερώτηση δέχθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και για τις αντιδράσεις που υπάρχουν για τους πυλώνες…

4 hours ago

This website uses cookies.