14.1 C
Chania
Monday, January 6, 2025

Η Κρητικιά Λίντα Ζερβάκη που έζησε τον ρατσισμό στη Γερμανία και τώρα τους λέει τις ειδήσεις

Ημερομηνία:

Καθημερινά φοράει το καλύτερό της χαμόγελο και λέει τα “νέα” στο κεντρικό δελτίο των 8, «Tagesschau» του γερμανικού δικτύου ARD

Στο σχολείο οι συμμαθητές της την φώναζαν “τζατζίκι” ενώ, όπως η ίδια αναφέρει στην εφημερίδα “Suddeutsche Zeitung”, είχε δεχτεί από ορισμένους ένα είδος bullying λόγω της ελληνικής καταγωγής της.

Όταν η ελληνική κρίση χρέους ήταν στην πρώτη γραμμή της διεθνούς ειδησεογραφίας, οι Γερμανοί της είχαν γυρίσει την πλάτη. Τώρα, όμως η Λίντα Ζερβάκη κατάφερε να κλέψει την καρδιά των Γερμανών στον τομέα της ενημέρωσης. Καθημερινά φοράει το καλύτερό της χαμόγελο και λέει τα “νέα” στο κεντρικό δελτίο των 8, “Tagesschau” του γερμανικού δικτύου “ARD”.

 

Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα “Bild”, τουλάχιστον δέκα εκατομμύρια Γερμανοί παρακολουθούν καθημερινά το ενημερωτικό μαγκαζίνο με την κρητικιά Λίντα. Πριν από τέσσερα χρόνια, κατέκτησε τον τίτλο της πρώτης αλλοδαπή παρουσιάστρια της εκπομπής Tagesschau”.

Από το 2013, η μελαχρινή Κρητικιά ενσωματώθηκε στο δημοσιογραφικό δυναμικό του γερμανικού δικτύου ARD».

Σε συνέντευξή της στην γερμανική εφημερίδα “Sueddeutsche Zeitung”, η 41χρονη Λίντα μίλησε για την οικογένειά της που μένει στο Αμβούργο, τα δύσκολα παιδικά χρόνια αλλά και την καχυποψία που αντιμετώπισε από τους Γερμανούς όταν εντάχθηκε στο δημοσιογραφικό δίκτυο “ARD”.

Ο δρόμος δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα για την κρητικιά τηλεπαρουσιάστρια:Από τα χρόνια του σχολείου έως το πλατό της “Tagesschau”. Η ίδια όμως έκανε πως δεν…ακούει.Το 2014, όταν το ελληνικό ζήτημα ήταν στο επίκεντρο της προσοχής της διεθνών ΜΜΕ, η Λίντα δεχόταν πολλά κακεντρεχή σχόλια στο προσωπικό της email.

“Δεν είναι αυτονόητο για τους Γερμανούς πως, εκτός από τους οδηγούς λεωφορείων και τους  ποδοσφαιριστές, μπορεί να είναι αλλοδαποί και οι παρουσιαστές ειδήσεων.Χρειάστηκε όμως αρκετός χρόνος για να το καταλάβουν”, όπως εξηγεί η ίδια.

Στο ελληνικό σχολείο όπου φοίτησε, οι συμμαθητές της την έκαναν τη ζωή δύσκολη. Την φώναζαν ” τζατζίκι” ενώ είχε πέσει και θύμα ξυλοδαρμού.

“Ζούσαμε με τους γονείς μου σε ένα διαμέρισμα και το δωμάτιό μου το μοιραζόμουν με τα μεγαλύτερα αδέρφια μου μέχρι που έγινα 18 ετών. Δεν ξέραμε πολλές φορές αν τα χρήματα που είχαμε θα μας έφθαναν να βγάλουμε το μήνα”, υποστηρίζει η Λίντα στη γερμανική εφημερίδα “Suddeutsche Zeitung” .Η ίδια όμως ήταν σκληρό καρύδι και δεν το έβαλε κάτω.

Έδωσε τον δικό της αγώνα και τώρα κάθεται στο “θρόνο” της «Tagesschau» με εκατομμύρια Γερμανούς τηλεθεατές να κρέμονται καθημερινά από τα χείλη της.

protothema.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο άνθρωπος που έβλεπε τα σκάνδαλα να περνούν…

Από το fb του Δημήτρη Τσίρκα «Πέθανες — κι έγινες...

Θλίψη στα Χανιά: Έφυγε από τη ζωή η Ελένη Μανιμανάκη

Έφυγε από τη ζωή η Ελένη Μανιμανάκη, μητέρα της...