Καθημερινά φοράει το καλύτερό της χαμόγελο και λέει τα “νέα” στο κεντρικό δελτίο των 8, «Tagesschau» του γερμανικού δικτύου ARD
Στο σχολείο οι συμμαθητές της την φώναζαν “τζατζίκι” ενώ, όπως η ίδια αναφέρει στην εφημερίδα “Suddeutsche Zeitung”, είχε δεχτεί από ορισμένους ένα είδος bullying λόγω της ελληνικής καταγωγής της.
Όταν η ελληνική κρίση χρέους ήταν στην πρώτη γραμμή της διεθνούς ειδησεογραφίας, οι Γερμανοί της είχαν γυρίσει την πλάτη. Τώρα, όμως η Λίντα Ζερβάκη κατάφερε να κλέψει την καρδιά των Γερμανών στον τομέα της ενημέρωσης. Καθημερινά φοράει το καλύτερό της χαμόγελο και λέει τα “νέα” στο κεντρικό δελτίο των 8, “Tagesschau” του γερμανικού δικτύου “ARD”.
Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα “Bild”, τουλάχιστον δέκα εκατομμύρια Γερμανοί παρακολουθούν καθημερινά το ενημερωτικό μαγκαζίνο με την κρητικιά Λίντα. Πριν από τέσσερα χρόνια, κατέκτησε τον τίτλο της πρώτης αλλοδαπή παρουσιάστρια της εκπομπής Tagesschau”.
Από το 2013, η μελαχρινή Κρητικιά ενσωματώθηκε στο δημοσιογραφικό δυναμικό του γερμανικού δικτύου ARD».
Σε συνέντευξή της στην γερμανική εφημερίδα “Sueddeutsche Zeitung”, η 41χρονη Λίντα μίλησε για την οικογένειά της που μένει στο Αμβούργο, τα δύσκολα παιδικά χρόνια αλλά και την καχυποψία που αντιμετώπισε από τους Γερμανούς όταν εντάχθηκε στο δημοσιογραφικό δίκτυο “ARD”.
Ο δρόμος δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα για την κρητικιά τηλεπαρουσιάστρια:Από τα χρόνια του σχολείου έως το πλατό της “Tagesschau”. Η ίδια όμως έκανε πως δεν…ακούει.Το 2014, όταν το ελληνικό ζήτημα ήταν στο επίκεντρο της προσοχής της διεθνών ΜΜΕ, η Λίντα δεχόταν πολλά κακεντρεχή σχόλια στο προσωπικό της email.
“Δεν είναι αυτονόητο για τους Γερμανούς πως, εκτός από τους οδηγούς λεωφορείων και τους ποδοσφαιριστές, μπορεί να είναι αλλοδαποί και οι παρουσιαστές ειδήσεων.Χρειάστηκε όμως αρκετός χρόνος για να το καταλάβουν”, όπως εξηγεί η ίδια.
Στο ελληνικό σχολείο όπου φοίτησε, οι συμμαθητές της την έκαναν τη ζωή δύσκολη. Την φώναζαν ” τζατζίκι” ενώ είχε πέσει και θύμα ξυλοδαρμού.
“Ζούσαμε με τους γονείς μου σε ένα διαμέρισμα και το δωμάτιό μου το μοιραζόμουν με τα μεγαλύτερα αδέρφια μου μέχρι που έγινα 18 ετών. Δεν ξέραμε πολλές φορές αν τα χρήματα που είχαμε θα μας έφθαναν να βγάλουμε το μήνα”, υποστηρίζει η Λίντα στη γερμανική εφημερίδα “Suddeutsche Zeitung” .Η ίδια όμως ήταν σκληρό καρύδι και δεν το έβαλε κάτω.
Έδωσε τον δικό της αγώνα και τώρα κάθεται στο “θρόνο” της «Tagesschau» με εκατομμύρια Γερμανούς τηλεθεατές να κρέμονται καθημερινά από τα χείλη της.
«Ήταν δεμένος από την μέση και στους βραχίονες είχε σημάδια περιμετρικά, σαν μελανιές». Με αυτές…
Του Γιώργου Ουρανού, Ψυχολόγου Βαθιά μας πεποίθηση είναι το ότι, το μέλλον μιας κοινωνίας ή…
Ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων ανακοίνωσε ότι η περίοδος των χειμερινών εκπτώσεων για το 2025 ξεκινά…
Ακόμη ένα βήμα πιο κοντά στον Ντόναλντ Τραμπ και προς την κατεύθυνση του Make America Great Again…
Η απόφαση του Έλον Μασκ να φιλοξενήσει τη γερμανίδα ακροδεξιά ηγέτη Άλις Βάιντελ σε ζωντανή μετάδοση στο…
«Ο Κώστας Σημίτης σε συνέχεια της πολιτικής και των έργων του Ανδρέα Παπανδρέου κατάφερε να…
This website uses cookies.