Η κυβέρνηση δείχνει την έξοδο στη δημόσια έρευνα

Ανακοίνωση του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων στο Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών.

Οι εξελίξεις είναι πλέον ραγδαίες και η αποδόμηση της δημόσιας έρευνας στα πλαίσια της διάλυσης του δημόσιου τομέα και των εργασιακών σχέσεων γίνεται με ρυθμούς 24ώρου!

Μετά το τρίτο κύμα επίθεσης στις αμοιβές των εργαζομένων και τον προθάλαμο της απόλυσης που λέγεται «εφεδρεία» και παρά το ότι οι Συλλογικότητες των Ν.Π.Δ.Δ. Ερευνητικών Φορέων (Ομοσπονδίες, Σύλλογοι, Ερευνητές, κτλ.) έχουν εκφραστεί σαφώς υπέρ της διατήρησης του νομικού τους καθεστώτος ήρθε και το τελεσίγραφο του Γ.Γ.Ε.Τ. στην τελευταία Σύνοδο Προέδρων αλλά και με σχετική εγκύκλιο για τη μετατροπή των Ν.Π.Δ.Δ. ερευνητικών φορέων σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου.

Ο Σύλλογός μας πιστεύει αταλάντευτα στη Έρευνα ως Δημόσιο Αγαθό προς όφελος της κοινωνίας, όπως άλλωστε και ο νόμος 1514/85 που ουσιαστικά θέσπισε τον ερευνητικό χάρτη της χώρας μας και θέλει το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών μαζί με το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ, το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών, σύμβουλους και τροφοδότες της πολιτείας με την απαραίτητη τεχνογνωσία και γνώση για το υδάτινο και παράκτιο περιβάλλον και τη διαχείρισή του, τις ανθρωπογενείς και φυσικές επιπτώσεις σ’ αυτό, τα αλιευτικά αποθέματα, τη θαλάσσια βιολογία και γενετική, τις υδατοκαλλιέργειες, και τις φυσικές καταστροφές, τα αεροπορικά και θαλάσσια ατυχήματα και άλλα μείζονα και όχι μόνο περιβαλλοντικά,  κοινωνικά και οικονομικά ζητήματα.

Επιπλέον, οι παραπάνω φορείς υπόκεινται στο δημόσιο λογιστικό σύστημα και υπό τον έλεγχο του Κράτους και τους οικονομικούς κανόνες του!

Ήρθε η ώρα του Μεγάλου Συλλογικού Αγώνα για την προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της Έρευνας και της εργασίας και της αποτροπής του ξεπουλήματος και των εφεδρειών απόλυσης !

Για το Διοικητικό Συμβούλιο του
Πανελληνίου Συλλόγου Εργαζομένων ΕΛ.ΚΕ.ΘΕ.

Ο πρόεδρος: Μανόλης Στεφανάκης
Ο Γενικός Γραμματέας: Δημήτρης Ποδάρας

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

MRB: Πέμπτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ – Συμφωνούν με την αποπομπή Κασσελάκη οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ – Ανεβαίνει ο Πολάκης στη μάχη διαδοχής

Την αλλαγή στους συσχετισμούς του πολιτικού σκηνικού καταγράφει η δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό του Open. Την…

11 hours ago

“Ο Θεός της Σφαγής” από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης από τις 2 Οκτώβρη – Δείτε το τρέιλερ

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης συνεργάζεται για δεύτερη φορά με τον σκηνοθέτη Μάνο Βαβαδάκη, μετά την πετυχημένη «Πανώρια» του…

11 hours ago

Η στέγη παραδομένη στην αγορά, η «γενιά των ενοικιαστών» χωρίς κρατική μέριμνα

του Θάνου Καμήλαλη Η Ελλάδα είναι σταθερά η χώρα με το υψηλότερο κόστος στέγασης σε…

12 hours ago

Νίσυρος: Με απέλαση απειλείται ο πατέρας που είχε καταγγείλει αρχαιοφύλακα για παρενόχληση του γιου του

Με απέλαση απειλείται ο πατέρας που είχε καταγγείλει αρχαιοφύλακα για παρενόχληση του γιου του στη…

12 hours ago

Σοκ από ψήφισμα στο Ευρωκοινοβούλιο: Η Ουκρανία πρέπει να είναι σε θέση να πλήξει νόμιμους στρατιωτικούς στόχους στη Ρωσία – Με πυρηνικό παγκόσμιο πόλεμο προειδοποιεί η Μόσχα

Σε ψήφισμά του, το Κοινοβούλιο ζητά να αρθούν οι περιορισμοί που εμποδίζουν την Ουκρανία να χρησιμοποιήσει δυτικά…

12 hours ago

Οπαδοί της Celtic στο λαό της Παλαιστίνης: «You ‘ll never walk alone»

Ηκερκίδα της Celtic FC στον αγώνα με τη SK Slovan Bratislava για το UEFA Champions League στη…

12 hours ago

This website uses cookies.