Η Λαϊκή Συσπείρωση για την άρνηση του Περιφερειακού Συμβουλίου να εκδώσει ψήφισμα για τα χαράτσια

Για μια ακόμα φορά η πλειοψηφούσα παράταξη του ΠΑΣΟΚ στο Περιφερειακό Συμβούλιο έγραψε «στα παλαιότερα των υποδημάτων» τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα της Κρήτης και όλης της χώρας που αγωνίζονται ενάντια στα καταστροφικά μέτρα και τα χαράτσια που επιβάλλουν κυβέρνηση και τρόικα.

Στη συνεδρίαση του ΠΣ ενώ «έτρεξε» να φέρει για συζήτηση προϋπολογισμό για το 2012, κομμένο και ραμμένο στις εντολές Κυβέρνησης, τρόικας και κεφαλαιοκρατών (δηλαδή προϋπολογισμό φτώχιας, μιζέριας και εξαθλίωσης για το λαό), αρνήθηκε ακόμα και να συζητηθεί ψήφισμα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση στήριξης των εργαζομένων στον αγώνα τους να μην πληρώσουν τα νέα χαράτσια (το ψήφισμα ακολουθεί στο τέλος του άρθρου). Πιστοί στο ρόλο που έχουν αναλάβει να στηρίζουν το κεφάλαιο και να τσακίζουν το λαό, ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο .

Απαγόρευσαν στο ΠΣ να συζητήσει δυο ακόμα ψηφίσματα. Ένα που έφερε και κατάθεσε η επιτροπή αγώνα των ταξιτζήδων Ηρακλείου, ζητώντας από το ΠΣ συμπαράσταση στον αγώνα τους και να πάρει πίσω ο περιφερειάρχης την ανάκληση αδειών που είχε στείλει σε ιδιοκτήτες ταξί. Το δεύτερο ψήφισμα κατατέθηκε από εκπροσώπους εργαζομένων οι οποίοι ζήτησαν την στήριξη του ΠΣ για να μην πληρώσουν τα χαράτσια.

Μετά από αυτή την εξέλιξη οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, αφού τοποθετήθηκαν ενάντια στον προϋπολογισμό, κατέθεσαν την παρακάτω δήλωση και αποχώρησαν από τη συνεδρίαση.

ΔΗΛΩΣΗ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 29/08/2011

Η απαράδεκτη – από άποψη ουσίας- στάση της παράταξης του ΠΑΣΟΚ στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης να αρνηθεί κάθε συζήτηση για την επίθεση κεφαλαίου-κυβέρνησης στα λαϊκά εισοδήματα επιβεβαιώνει τη θέση μας, που χωρίς καμία αυταπάτη υποστηρίξαμε από την ψήφιση του «Καλλικράτη»: ότι η Τοπική Διοίκηση είναι αντιλαϊκός θεσμός που ευθυγραμμίζεται με την κυβερνητική φορομπηχτική, αντιλαϊκή πολιτική, υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου.

Ο αυταρχισμός της κυβερνητικής παράταξης κορυφώνεται, την ίδια στιγμή που καταρρακώνονται οι αυταπάτες άλλων παρατάξεων.

Ο προϋπολογισμός του 2012 επιβεβαιώνει ότι οι θυσίες του λαού πάνε σε όφελος της πλουτοκρατίας, ότι είναι ψέμα ότι θα πιάσουν κάποτε τόπο για τον ίδιο το λαό.

Μας βρίσκει εντελώς αντίθετους, όχι μόνο η διαδικασία αλλά και η ουσία της στάσης του Περιφερειακού Συμβουλίου και γι’ αυτό αποχωρούμε από την παραπέρα διαδικασία, καταψηφίζοντας τον προϋπολογισμό.

ΨΗΦΙΣΜΑ
Προς το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης
Ηράκλειο, Πέμπτη 29 Σεπτέμβρη 2011

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης συζήτησε τη δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι εργαζόμενοι της Κρήτης και κατάληξε στις παρακάτω εκτιμήσεις:

Η κυβέρνηση, η τρόικα και το μεγάλο κεφάλαιο έχουν εξαπολύσει νέα, ακόμα πιο σφοδρή επίθεση στους εργαζόμενους και συνολικά στο λαό, με πρόσθετα χαράτσια, προσπαθώντας να θωρακίσουν της εξουσία των μονοπωλίων, την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία τους. Λεηλατούν το λαό με πρόσχημα την εκταμίευση της επόμενης δόσης.

Τα μέτρα αυτά παίρνονται την ώρα που η ανεργία έχει εκτιναχθεί στα ύψη, οι μισθοί και οι συντάξεις έχουν περικοπεί δραματικά, οι αυξήσεις του ΦΠΑ, των καυσίμων, των φαρμάκων πνίγουν τη λαϊκή οικογένεια, γίνεται προσπάθεια κατάργησης των ΣΣΕ, η παιδεία και η υγεία εμπορευματοποιούνται ακόμα παραπέρα.

Είναι δικαιολογημένη η οργή των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων και των φτωχών αγροτών που δεν έχουν και δε θέλουν να πληρώσουν για να πολλαπλασιάζονται τα κέρδη της πλουτοκρατίας.

Διεκδικούμε να παρθούν άμεσα μέτρα για την ανακούφιση των ανέργων, των χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων, των αυτοαπασχολούμενων, των μεταναστών, των φτωχών αγροτών καθώς και των οικογενειών τους.

Καλούμε το λαό να σηκώσει ανάστημα και να οργανώσει την άρνηση πληρωμών. Κανένας δεν πρέπει να τρομοκρατηθεί. Η άρνηση πληρωμής είναι νόμιμη πράξη για τις λαϊκές οικογένειες που δεν έχουν να πληρώσουν τα χαράτσια αλλά και χρέος και  πράξη αλληλεγγύης για όσες οικογένειες ακόμα αντέχουν.

Με επικεφαλής τις επιτροπές αγώνα, τα εργατικά σωματεία, τα σωματεία των αυτοαπασχολούμενων, των φοιτητών και τις λαϊκές επιτροπές των συνοικιών να γίνει πράξη το σύνθημα: Καμία θυσία – την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Πολάκης: Όσο και να μαγειρεύετε τις δημοσκοπήσεις, την αλήθεια θα τη δείτε – Να σταματήσει η ανθρωποφαγία και ο καυγάς

Ο Παύλος Πολάκης σχολιάζοντας τις τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει σε…

2 hours ago

Ο ποταμός που ρέει ανάποδα: Το κρυμμένο μυστικό της Κρήτης που λίγοι γνωρίζουν

Σε έναν από τους πιο άγνωστους και εντυπωσιακούς φυσικούς θησαυρούς της Κρήτης, τον ποταμό Αναποδάρη και το…

2 hours ago

Σπυριδάκη: «Μια κυβέρνηση που λειτουργεί χωρίς διαφάνεια και λογοδοσία, αυτό είναι το μεγαλύτερο δημοκρατικό έλλειμμα που έχουμε»

Ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής τοποθετήθηκε η Βουλευτής Λασιθίου ΠΑΣΟΚ,  Κατερίνα Σπυριδάκη, ενόψει της συζήτησης του Νομοσχεδίου…

2 hours ago

Νέο ΔΣ στο Σωματείο Αρτοποιών Ν. Ηρακλείου «Η ΔΗΜΗΤΡΑ»

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο ανέδειξε το Σωματείο Αρτοποιών Ν. Ηρακλείου «Η ΔΗΜΗΤΡΑ» μετά τις εκλογές, οι οποίες διενεργήθηκαν στις 09/09/2024. Το…

2 hours ago

Ημερίδα για την βελτίωση της ποιότητας του ελαιολάδου στο ελαιουργείο και την τυποποίηση

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε συνεργασία με το Δήμο Αγίου Νικολάου,…

2 hours ago

Τα φωτοβολταϊκά οδεύουν σε χρονιά ρεκόρ, όχι όμως για την Κρήτη

Στο πρόσφατο αναθεωρημένο ΕΣΕΚ (Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα) ορίστηκαν οι μακροπρόθεσμοι…

3 hours ago

This website uses cookies.