Categories: ΘΕΣΕΙΣ

Η ληστοσυμμορία του Ευρώ

Γέλασε ο κάθε πικραμένος ακούγοντας προχθές τον εξωκοινοβουλευτικό υπουργεύοντα των οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα να μας απειλεί λέγοντας πως η Ισπανία είναι κοντά στο να ζητήσει βοήθεια και κατά συνέπεια τα χρήματα που προορίζονται για την Ελλάδα τα θέλουν κι άλλοι. Για να καταλήξει. Αν δεν τα πάρουμε τώρα θα πεθάνουμε από ασφυξία. Ο απίστευτος αυτός τύπος, διαφυλάττει σαν κόρη οφθαλμού τα λεφτά των τραπεζών και μοναδική του έννοια είναι μήπως πάθουν ασφυξία οι τραπεζίτες της χώρας, με τους μεγαλοεργολάβους και ο ίδιος αποπληξία από μια τέτοια δυσμενή κατά την άποψή του – εξέλιξη.

Με τις απόψεις Στουρνάρα, εκτός από την συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, φαίνεται να διαφωνεί και η οργάνωση «Καμπάνια για την ειρήνη και τη Δημοκρατία», η οποία ξεκίνησε εκστρατεία συμπαράστασης προς τον ελληνικό λαό με συλλογή υπογραφών απ’ όσους συμμερίζονται τη σχετική διακήρυξη η οποία αναφέρει μεταξύ των άλλων . Η Ελλάδα εκδράζει την αποφασιστική αντίσταση εκατομμυρίων απλών ανθρώπων που αρνούνται να πληρώσουν για μια κρίση που δεν προκάλεσαν. Ο αγώνας τους είναι παράδειγμα για όλους μας. Οι Έλληνες δικαίως αρνήθηκαν να παίξουν το ρόλο του πειραματόζωου. Είμαστε συγκινημένοι και εμπνευσμένοι από την αντίσταση  του ελληνικού λαού. Είμαστε όλοι Έλληνες!!

Η αναφορά στον Στουρνάρα προηγουμένως δεν είναι καθόλου τυχαία. Μετά τον εφοριακό ράμπο ο οποίος όπως μαθαίνουμε αφαίρεσε τις πινακίδες και την άδεια κυκλοφορίας για 15 ημέρες ενός αρτοποιού επειδή μετέφερε 4 τυρόπιτες συνολικής αξίας 4 ευρώ, χωρίς το απαραίτητο συνοδευτικό φορολογικό έγγραφο, το υπουργείο των οικονομικών στα πλαίσια του σχεδίου εξαθλίωσης των πολιτών διά της επιβολής  μιας υπέρμετρης – άδικης- παράλογης και αντισυνταγματικής φορολογίας, αποφάσισε το ίδιο μέσω συγκεκριμένης υπαλλήλου, ν’ ασχοληθεί με το εκκαθαριστικό δύο συμπολιτών μας, και όχι μόνο. Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη οικογένεια ποτέ μέχρι σήμερα δεν είχε χρεωστικό εκκαθαριστικό, κι ενώ φέτος τα εισοδήματά της λόγω κρίσης ήταν χαμηλότερα κλήθηκε να καταβάλλει κάτι λιγότερο από 1.500 ευρώ φόρο.  Να σημειωθεί επίσης ότι το ένα μέλος της οικογένειας παρ’ ότι μακροχρόνια άνεργο, καλείται να πληρώσει φόρο όχι μόνο για φέτος αλλά και προκαταβολή για τον επόμενο χρόνο. Άμεσα η οικογένεια μετά την παραλαβή του εκκαθαριστικού κατέθεσε στην αρμόδια ΔΥΟ όλα τα δικαιολογητικά με πρωτοκολλημένη επιστολή στην οποία εξηγούσε γιατί είναι αδύνατο να πληρωθεί το  συγκεκριμένο άδικο χαράτσι. Πέρασε ένα δίμηνο χωρίς απάντηση προς τον φορολογούμενο και αντ’ αυτού, η οικογένεια ενημερώθηκε από το υπουργείο οικονομικών πως εντός 15 ημερών πρέπει να τακτοποιήσει τη συγκεκριμένη εκκρεμότητα, διαφορετικά θ α υποστεί τις προβλεπόμενες κυρώσεις μεταξύ των οποίων η κατάσχεση ακινήτων – μισθού – ενοικίων κλπ.

Η κατάσταση είναι τραγική αν σκεφτεί κανείς τη σχεδιαζόμενη άρση του παγώματος πλειστηριασμού ακινήτων για χρέη προς το δημόσιο, εφόσον οι πολίτες δεν πάρουν τη κατάσταση στα χέρια του. Το κράτος σε ρόλο αισχρού εκβιαστή όταν αδιαφορεί για χιλιάδες μεγαλοοφειλέτες, όταν το ίδιο με την πολιτική του καταβάλλει κάθε προσπάθεια για ακόμα ζοφερότερο μέλλον της χώρας, όταν σφυρίζει αδιάφορα την ώρα που οι εφοπλιστές του βγάζουν γλώσσα λέγοντας χαρακτηριστικά πως «τα λεφτά μας στην Ελβετία δεν είναι για τα μούτρα σας». Για την ενημέρωση όλων, να σημειωθεί πως ο φορολογούμενος στον οποίο αναφερθήκαμε, με πολλούς ακόμα συμπολίτες μας σε πανελλαδικό επίπεδο, πέρασαν στην αντεπίθεση κάνοντας ομαδική αγωγή προκειμένου να αναγνωριστεί από την δικαιοσύνη η νόθευση και η πλαστότητα των εκκαθαριστικών ως προϊόν των μνημονιακών και σε κάθε περίπτωση αντισυνταγματικών δεσμεύσεων.

Οι πολίτες όπως φαίνεται αντιστέκονται στη σύγχρονη χούντα, και πλέον έχει γίνει σαφές πως όσο πιο σύντομα γίνει παρελθόν η ληστοσυμμορία του ευρώ, τόσο το καλύτερο για την χώρα και το λαό.

Ηλ. Σ.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Διευρύνει το προβάδισμά της η γαλλική ακροδεξιά καθώς πέφτει αυλαία στην προεκλογική εκστρατεία

Το ακροδεξιό κόμμα Εθνικός Συναγερμός (RN) της Γαλλίας διεύρυνε το προβάδισμά του σε δημοσκόπηση που…

2 hours ago

Νέα προειδοποίηση Κ. Μητσοτάκη στα Σκόπια: Θα πρέπει όλοι να αντιλαμβάνονται τις συνέπειες των πράξεων τους

Σε νέα σαφή προειδοποίηση στη Βόρεια Μακεδονία προχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έθεσε θέμα…

2 hours ago

Σύγχυση με «χαμένο» κοντέινερ της εμπορικής αμαξοστοιχίας των Τεμπών – Απαντήσεις ζητούν τα κόμματα

Εντολή προς στις Αστυνομικές Διευθύνσεις Πιερίας και Λάρισας, ώστε να μεταφερθεί ένα κοντέινερ της εμπορικής…

2 hours ago

Πρωτοβουλία Σφακίων ενάντια στην τοποθέτηση αιολικών ΒΑΠΕ: Τι πραγματικά συμβαίνει με τους πυλώνες υψηλής τάσης, τις ανεμογεννήτριες και την ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ;

Στην τελευταία συνεδρίαση της Περιβαλλοντικής Επιτροπής της Περιφέρειας αναφέρεται με ανακοίνωσή της η Πρωτοβουλία ενάντια…

3 hours ago

Τους εκθέτει όλους ο Ξαρχάκος – Ακυρώνει τη συναυλία στο Αρκάδι με χορηγό την ΤΕΡΝΑ

Μια μικρή αλλά σημαντική νίκη πέτυχε το Συντονιστικό Ρεθύμνου κατά των βιομηχανικών ΑΠΕ. Η πρόσφατη…

3 hours ago

Αγωνιστικη Συνεργασια Εμπόρων Χανίων: Μονόδρομος η αγωνία για την επιβίωση των μικρών εμπόρων

"Χρειάζεται συλλογικά να διεκδικήσουμε την πλήρη κατάργηση του νόμου για την φορολόγηση όσο και την…

3 hours ago

This website uses cookies.