ΤΟΠΙΚΑ

Η Νέα Αριστερά Χανίων για τους αστυνομικούς που διώκονται για τη δολοφονία Μανιουδάκη οι οποίοι παραμένουν στη θέση τους

Ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του Κώστα Μανιουδάκη, οι τέσσερις αστυνομικοί που διώκονται ποινικά για το έγκλημα παραμένουν στις υπηρεσίες τους, παρά το γεγονός ότι κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Η οικογένεια του θύματος καταγγέλλει ότι οι αρμόδιες αρχές αδιαφορούν για την υπόθεση και επιτρέπουν στους κατηγορούμενους να συνεχίσουν κανονικά την υπηρεσία τους.

Η Νέα Αριστερά καλεί την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να προχωρήσει άμεσα στον πειθαρχικό έλεγχο των αστυνομικών και να τους απομακρύνει από τα καθήκοντά τους. Επιπλέον, ζητά να διερευνηθούν οι λόγοι για τους οποίους οι κατηγορούμενοι παραμένουν στη θέση τους, παρά τις σοβαρές κατηγορίες που αντιμετωπίζουν.

Πιο αναλυτικά, στην ανακοίνωση που έδωσαν στη δημοσιότητα αναφέρονται τα εξής:

Ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του Κώστα Μανιουδάκη, αφού –σύμφωνα με την ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη– είχε προηγηθεί ξυλοδαρμός που άφησε τραύματα στο κεφάλι, δεν υπάρχει καμία πειθαρχική τιμωρία ενάντια στους τέσσερις διωκόμενους αστυνομικούς.

Η οικογένεια του Κώστα Μανιουδάκη καταγγέλλει ότι στους τέσσερις εν λόγω αστυνομικούς που παραμένουν στην υπηρεσία τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο από κοινού και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, κάτι που είναι γνωστό στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ.

Το εύλογο ερώτημα που προκύπτει είναι: πάνω σε ποιές πολιτικές πλάτες οι τέσσερις αστυνομικοί που βρίσκονται αντιμέτωποι με ποινική δίωξη παραμένουν στην θέση τους σα να μην τρέχει τίποτα;

Ως Νέα Αριστερά καλούμε επιτέλους την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να προχωρήσει και να ολοκληρώσει τον πειθαρχικό έλεγχο. Ας ακούσει επιτέλους έστω και τώρα την οικογένεια ενός νεκρού που σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις έγινε προσπάθεια συγκάλυψης των συνθηκών του θανάτου του.
"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Ένα χρόνο μετά συνεχίζεται ο αγώνας για δικαιοσύνη για τον Κώστα Μανιουδάκη

Ένας χρόνος συμπληρώθηκε από τον θάνατο του Κώστα Μανιουδάκη, ενός συμβάντος που συγκλόνισε την τοπική…

11 mins ago

Ερευνα: Η λοίμωξη με Covid-19 διπλασιάζει τον μακροπρόθεσμο κίνδυνο καρδιακής προσβολής, εγκεφαλικού και θανάτου

Η λοίμωξη με Covid-19 μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής, εγκεφαλικού επεισοδίου και θανάτου…

49 mins ago

Η συνάντηση Καινούργιου-Κασσελάκη σε εστιατόριο -Τι της είπε για το γυμναστήριο του Τάιλερ

Τυχαία συνάντηση σε εστιατόριο είχαν χθες το μεσημέρι η Κατερίνα Καινούργιου με τον Στέφανο Κασσελάκη.…

54 mins ago

Φυλαχτό του Ρομπέρτο Μπολάνιο την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου και το Σάββατο 26 Οκτωβρίου στο Ηράκλειο

(Βασισμένο στο βιβλίο: ΦΥΛΑΧΤΟ του Ρομπέρτο Μπολάνιο Copyright© 1999, The Heirs of Roberto Bolaňo All…

57 mins ago

Μαχητική κινητοποίηση της Επιτροπής Ειρήνης για τον όλεθρο στη Μέση Ανατολή – Νέα κινητοποίηση την Τρίτη ενάντια στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ

Το ανελέητο σφυροκόπημα από το κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ που σπέρνει τον όλεθρο στους λαούς της…

1 hour ago

Κάλεσμα σε συλλαλητήριο στα Χανιά για τον Μοχάμεντ Καμράν: Να τιμωρηθούν οι δολοφόνοι

Η ΚΕΕΡΦΑ Χανίων καταγγέλλει τον βασανισμό και τη δολοφονία του μετανάστη ντελιβερά Μοχάμεντ Καμράν Ασίκ…

1 hour ago

This website uses cookies.