ΕΛΛΑΔΑ

Η νέα διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Πολάκης που δεν… βλέπει τον Στέφανο και ο γάμος με τον Τάιλερ

Το κουτί της Πανδώρας που οδηγεί τον ΣΥΡΙΖΑ σε νέα διάσπαση άνοιξε κανονικά και με τον νόμο, καθώς όλες οι αντιμαχόμενες πλευρές παίρνουν πλέον θέσεις μάχης. Όλο και περισσότεροι στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ συνειδητοποιούν ότι με τον Κασσελάκη δεν πάνε πολύ μακριά, ενώ και ο Κασσελάκης δεν μπορεί να αντέξει όλους αυτούς, με τους οποίους έχει μπλέξει. Έτσι, το σίριαλ της διάσπασης ξεκινά με τα… trailer και θα ακολουθήσουν τα κανονικά επεισόδια πηγαίνοντας προς το συνέδριο του Οκτωβρίου.

Η ομάδα του Πολάκη

Προ ημερών σας είχα ενημερώσει για τις προθέσεις του Παυλή του Πολάκη να μετρήσει τον ίσκιο του για πρώτη φορά στο θέμα της ηγεσίας. Ο Πολάκης που στήριξε σθεναρά τον Κασσελάκη τον θεωρεί πλέον «λίγο» και ανεπαρκή, ενώ είναι εξοργισμένος με τη διαγραφή του, από τη στιγμή ιδίως που η Αθηνά Λινού ελέγχεται και από το γραφείο προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τις δραστηριότητες της με το ινστιτούτο Prolepsis. Ο Πολάκης έχει μια ομάδα «πιστών», με κάποια λίγα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, αλλά και αρκετά απλά μέλη του κόμματος. Μια ομάδα που δεν είναι απλά «φασαριόζικη», αλλά αποτελεί μια ικανή μερίδα κομματικών στελεχών, όπως έχουν γίνει τα πράγματα. Επίσης, έχει μαζί του και τον Σταμάτη Κραουνάκη που χθες έβαλε φωτογραφία μαζί του για να δηλώσει την ψυχική του αποστασιοποίηση από τον Στέφανο – αυτό πού το πάτε;

Ο Τσίπρας δεν κάνει το χατίρι του Στέφανου

Όπως επίσης σας είχα ενημερώσει, ο Τσίπρας δεν πρόκειται να κάνει το χατίρι του Κασσελάκη και να τον αφήσει να γίνει βουλευτής. Γι’ αυτό και σας είχα πει ότι η κουβέντα για μια κυρία Λάλη ήταν άσχετη. Είτε στην Τσαπανίδου είτε στον Καλογήρου θα σταματούσε το πράγμα και φαίνεται πλέον ότι η Πόπη είναι έτοιμη να ορκιστεί εκ νέου βουλευτής (είχε εκλεγεί στις πρώτες εκλογές του 2023, αλλά έχασε την έδρα στις επόμενες). Και αυτή είναι μια κίνηση με έγκριση Τσίπρα, μιας και η κ. Τσαπανίδου είναι στο άμεσο περιβάλλον του.

Η πονηριά του Στέφανου

Και ο Κασσελάκης, πάντως, δεν είναι κανένα μικρό παιδάκι. Και πλέον δεν έχει καμία αναστολή. Έτσι, αφού κατάλαβε ότι ο Τσίπρας δεν του κάνει το χατίρι, πήγε εκτός ημερήσιας διάταξης να βάλει χθες θέμα στην Πολιτική Γραμματεία για να πετύχει μια απόφαση υπέρ της αντικατάστασης του Όθωνα Ηλιόπουλου με τον ίδιο. Βεβαίως και την απόφαση της Π.Γ. με ομοφωνία να πετύχαινε, το Σύνταγμα και ο Κανονισμός της Βουλής έχει συγκεκριμένες προβλέψεις για το πώς γίνεται η αντικατάσταση βουλευτών με επιλαχόντες. Αυτή, όμως, την πονηριά περίμεναν και οι «87» που είναι σε άμεση επικοινωνία με τον Τσίπρα, για να τινάξουν το «μαγαζί» στον αέρα.

Ορατότης μηδέν για τα κομματικά ΜΜΕ

Στο ενδιάμεσο, όσο στον ΣΥΡΙΖΑ σφάζονται για τα αρχηγιλίκια, μερικές δεκάδες εργαζόμενοι στην Αυγή και στα κομματικά ραδιόφωνα περιμένουν…φως, όντας απλήρωτοι. Και απλήρωτοι αναμένεται να παραμείνουν, διότι στο τέλος του Αυγούστου δεν θα υπάρξουν νέα χρήματα στο ταμείο, προκειμένου να εξοφληθούν. Το χειρότερο, όμως, είναι ότι με την κατάσταση που διαμορφώνεται στο εσωκομματικό πεδίο του ΣΥΡΙΖΑ και τον ανοιχτό πόλεμο που εξελίσσεται, ακόμα και αν το κόμμα θελήσει να πάρει ομολογιακό δάνειο για να στηρίξει τα κομματικά ΜΜΕ, αμφιβάλλω πώς αυτό θα γίνει σε αυτές τις συνθήκες.

«Μαύρος γάμος»

Μέσα σε όλο αυτό το κλίμα, σε μια εβδομάδα από τώρα ο Στέφανος Κασσελάκης και ο Τάιλερ Μακ Μπεθ θα αρχίσουν να υποδέχονται ξένους καλεσμένους στα Χανιά για το τριήμερο πάρτι του γάμου τους που τελέστηκε στις ΗΠΑ το φθινόπωρο και έχει αναγνωριστεί σε δημαρχείο των βορείων προαστίων και στη χώρα μας προ μηνών. Απορώ πού θα βρουν το κέφι, ειδικά ο Στέφανος, με αυτή την κατάσταση που εξελίσσεται. Επίσης, όπως μαθαίνω, δεν έχουν βρει τρόπο να αποσοβήσουν τη μιντιακή κάλυψη -ακόμα και αν ο Λιάγκας με την Καινούργιου θα αργήσουν κάπως να ξεκινήσουν, με την πρεμιέρα τους να προγραμματίζεται στις 16/09.

Πώς βλέπει τις εξελίξεις το ΠΑΣΟΚ

Με τα όσα συμβαίνουν πάντως στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και με το ενδιαφέρον που έχει το ΠΑΣΟΚ ενόψει των επικείμενων εσωκομμματικών εκλογών πολλοί είναι οι αναλυτές που πιστεύουν ότι στις επόμενες μετρήσεις το ΠΑΣΟΚ θα είναι δεύτερο κόμμα. Υπάρχει βέβαια και μία άλλη τάση αναλυτών εκείνων που λένε ότι η επιλογή κάποιων να πιέσουν για άμεσες εκλογές στο Κίνημα δεν ήταν και πιο…πετυχημένη πρωτοβουλία, τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ κλυδωνίζεται. Μαθαίνω πάντως πολλά στελέχη του κινήματος θα κινηθούν θεσμικά, με ότι σημαίνει αυτό.

reader.gr

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

MRB: Πέμπτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ – Συμφωνούν με την αποπομπή Κασσελάκη οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ – Ανεβαίνει ο Πολάκης στη μάχη διαδοχής

Την αλλαγή στους συσχετισμούς του πολιτικού σκηνικού καταγράφει η δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό του Open. Την…

4 hours ago

“Ο Θεός της Σφαγής” από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης από τις 2 Οκτώβρη – Δείτε το τρέιλερ

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης συνεργάζεται για δεύτερη φορά με τον σκηνοθέτη Μάνο Βαβαδάκη, μετά την πετυχημένη «Πανώρια» του…

4 hours ago

Η στέγη παραδομένη στην αγορά, η «γενιά των ενοικιαστών» χωρίς κρατική μέριμνα

του Θάνου Καμήλαλη Η Ελλάδα είναι σταθερά η χώρα με το υψηλότερο κόστος στέγασης σε…

5 hours ago

Νίσυρος: Με απέλαση απειλείται ο πατέρας που είχε καταγγείλει αρχαιοφύλακα για παρενόχληση του γιου του

Με απέλαση απειλείται ο πατέρας που είχε καταγγείλει αρχαιοφύλακα για παρενόχληση του γιου του στη…

5 hours ago

Σοκ από ψήφισμα στο Ευρωκοινοβούλιο: Η Ουκρανία πρέπει να είναι σε θέση να πλήξει νόμιμους στρατιωτικούς στόχους στη Ρωσία – Με πυρηνικό παγκόσμιο πόλεμο προειδοποιεί η Μόσχα

Σε ψήφισμά του, το Κοινοβούλιο ζητά να αρθούν οι περιορισμοί που εμποδίζουν την Ουκρανία να χρησιμοποιήσει δυτικά…

5 hours ago

Οπαδοί της Celtic στο λαό της Παλαιστίνης: «You ‘ll never walk alone»

Ηκερκίδα της Celtic FC στον αγώνα με τη SK Slovan Bratislava για το UEFA Champions League στη…

5 hours ago

This website uses cookies.