ΕΛΛΑΔΑ

Η ΝΔ διέγραψε τον Αυγενάκη μετά τη χειροδικία σε βάρος υπαλλήλου στο «Ελ. Βενιζέλος»

Παρελθόν από τη Νέα Δημοκρατία αποτελεί ο Λευτέρης Αυγενάκης, καθώς ανακοινώθηκε η διαγραφή του από την ΚΟ του κόμματος, λόγω της υπόθεσης με τον τραμπουκισμό του σε βάρος υπαλλήλου στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Σύμφωνα με κομματικές πηγές, ο πρωθυπουργός παρέπεμψε τον κ. Αυγενάκη στην επιτροπή δεοντολογίας της ΝΔ με αίτημα τη διαγραφή του. Μετά την προβλεπόμενη παροχή εξηγήσεων η επιτροπή θα επικυρώσει την ανωτέρω εισήγηση.

Νωρίτερα, ο Λ. Αυγενάκης είχε δώσει εξηγήσεις για το περιστατικό στον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα (με τον οποίο συζήτησε περίπου μισή ώρα και έφυγε από πίσω έισοδο), αλλά και στον διευθυντή της ΚΟ της ΝΔ, Σταύρο Καλαφάτη (στο γραφείο του οποίου έμεινε μόνο λίγα λεπτά). Στη συνέχεια, συνεδρίασε η επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ, η οποία και αποφάσισε την αποπομπή του βουλευτή από την ΚΟ του κόμματος.

Κομματικές πηγές ανέφεραν ότι η διαδικασία της παραπομπής της υπόθεσης στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ ήταν απαραίτητη καθώς αφορούσε βουλευτή του κόμματος, και ότι ήταν η συντομότερη διαδικασία που θα μπορούσε να ακολουθηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν οργισμένος με τη συμπεριφορά του Αυγενάκη, καθώς η έκταση που πήρε το περιστατικό «θόλωσε το μήνυμα» της προσπάθειας αντιμετώπισης των προβλημάτων της καθημερινότητας με την επίσκεψη στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι νωρίτερα την Τετάρτη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο πρώην υπουργός είπε για το περιστατικό ότι «ήταν μια κακιά στιγμή που μπορεί να συμβεί στον οποιονδήποτε», ισχυριζόμενος ότι όλα έγιναν «στην αγωνία μου να προλάβω την πτήση», αλλά και ότι δεν υπήρχε «καμία χειροδικία, καμία λιποθυμία». Δήλωσε, δε, ότι «δεν έχω κανένα ζήτημα να αντιμετωπίσω τη δικαιοσύνη», καθώς και ότι «δεν υπάρχει τέτοια σκέψη», όταν ρωτήθηκε αν θα παραιτηθεί.

topontiki.gr

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Χανίων ζητούν άμεση στελέχωση της Παιδοχειρουργικής Κλινικής

Την ανάγκη άμεσης στελέχωσης της παιδοχειρουργικής κλινικής του Νοσοκομείου Χανίων επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος…

17 mins ago

Συστάθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζόμενων Γενικού Νοσοκομείου Χανίων

Συστάθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζόμενων Γενικού Νοσοκομείου Χανίων, μετά τις εκλογές…

20 mins ago

Ελεύθερνα: Με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τη βασιλομήτωρ της Ισπανίας, και την Παλόμα Πικάσο, τα γενέθλια του Μουσείου

Εξέχουσες προσωπικότητες, όπως η πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η βασιλομήτωρ της Ισπανίας Σοφία…

20 mins ago

Χασισοφυτεία Κουρνά: Με τέτοιους «παπάδες», θα έκαναν …αρχιερατικό συλλείτουργο

Πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ εκτιμούν τα στελέχη της Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου ότι θα ήταν το προσδοκώμενο…

24 mins ago

ΣΥΡΙΖΑ: «Αυτοδιαχείριση ή συνεταιρισμός» – Οι προτάσεις Κασσελάκη για το μέλλον της Αυγής

Πάνω από δύο ώρες διήρκεσε η συνάντηση που είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης…

2 hours ago

Εργαζόμενοι στις ΔΕΥΑ Χανίων: Το νερό και οι υποδομές του ανήκουν σε όλους μας

Το Σωματείο Εργαζομένων των ΔΕΥΑ Νομού Χανίων εκφράζει για ακόμη μια φορά την έντονη αντίθεσή…

2 hours ago

This website uses cookies.