Η Νομαρχιακή επιτροπή Χανίων της ΔΗΜΑΡ για την αυριανή απεργία

Χαιρετίζουμε την 24ωρη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση ΓΣΕΕ_ ΑΔΕΔΥ.

Η χώρα βρίσκεται σε μια δύσκολη περίοδο όμως η λύση δεν μπορεί να προκύψει με τη συνέχιση των πολιτικών λιτότητας και εσωτερικής υποτίμησης από την τρικομματική πλέον κυβέρνηση. Είμαστε στο μέσο μιας καταιγίδας με διαρκείς μειώσεις των μισθών και των συντάξεων και αύξηση της φορολογίας επί των μισθωτών και των συνεπών φορολογούμενων. Ο νέος προϋπολογισμός μειώνει τις επενδύσεις και δεν οδηγεί στην αντιμετώπισης της ύφεσης. Δεν προβλέπει ενίσχυση των δαπανών για την κοινωνική προστασία των χειμαζόμενων συνανθρώπων μας. Δεν αντιμετωπίζει το ζήτημα της αύξησης της συγκέντρωσης εσόδων από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής. Αντίθετα με αυτή την πολιτική υπάρχει το περιθώριο δίκαιης κατανομής των βαρών, καταπολέμησης της σπατάλης και προώθησης των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων για την ανασυγκρότηση του δημόσιου τομέα.

Για αυτό σας καλούμε: • Στην ανάπτυξη μαζικών ενωτικών κινητοποιήσεων με μορφές που συμβάλλουν στην καλλιέργεια της αλληλεγγύης μεταξύ των εργαζομένων • Στο διαχωρισμό των δίκαιων αιτημάτων της πλειοψηφίας των εργαζομένων, με τις προσπάθειες διατήρησης κεκτημένων και πρακτικών που δυσφήμησαν την έννοια του δημοσίου και καθιέρωσαν μισθολογικές ακρότητες, αργομισθίες, πελατειακές στρεβλώσεις και παθογένειες. • Στην υποστήριξη  μιας πολιτικής αποφυγής της πτώχευσης με την κοινωνία όρθια και την οικονομία ζωντανή. Η συγκρότηση ενός μετώπου για τη σωτηρία της χώρας είναι αναγκαία. Σε αυτό έχουν θέση όλες οι δυνάμεις της εργασίας αλλά και όλες οι παραγωγικές δυνάμεις που επιτελούν το καθήκον τους έναντι του κοινού συμφέροντος και της χώρας. ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΗ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ.

Καλούμε τους εργαζόμενους των Χανίων στην απεργιακή συγκέντρωση την Πέμπτη 1/12 στην πλατεία Δημοτικής αγοράς στις 10,30.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Ηράκλειο: Κυνήγησε με αλυσοπρίονο τον δικαστικό επιμελητή!

Απίστευτο είναι το περιστατικό που καταγράφηκε το πρωί του Σαββάτου (28/9) σε περιοχή του δήμου…

4 hours ago

Τέσσερις συλλήψεις για διακίνηση 78 μεταναστών στη Γαύδο

Συνελήφθησαν τέσσερις διακινητές μετά τη διάσωση 78 μεταναστών νότια της Γαύδου Σε νέο περιστατικό διακίνησης…

4 hours ago

Εφικτή η εκκίνηση πάνω από τα 8 ευρώ για το πρώτο ελαιόλαδο – Θετικά μηνύματα για αύξηση της παραγωγής στην Κρήτη

Σε ό,τι αφορά την επιτραπέζια ελιά, όπως εκτιμάται, μεγάλο ποσοστό πρόκειται να καταλήξει στα ελαιοτριβεία,…

4 hours ago

Άμεσες εκταμιεύσεις για το μεταφορικό ισοδύναμο ζήτησε ο Φραγκίσκος Παρασύρης

Ο Φραγκίσκος Παρασύρης καλεί τους υπουργούς να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες για την άμεση πληρωμή…

4 hours ago

ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα: Την ώρα των βασανιστηρίων φορούσε χειροπέδες, λέει στο in η δικηγόρος της οικογένειας

Εν μέσω αντιδράσεων για τον βασανιστικό θάνατο του Μοχάμεντ Καμράν Ασίκ στο Αστυνομικό Τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα στις 21 Σεπτεμβρίου, η έρευνα για…

4 hours ago

Ουραγός η Ελλάδα στην ποιότητα εργασίας – Είμαστε οι πιο αγχωμένοι εργαζόμενοι της Ευρώπης

Μπορεί η κυβέρνηση να καυχιέται για τη μείωση της ανεργίας, υποσχόμενη «πολλές και ποιοτικές θέσεις εργασίας»,…

4 hours ago

This website uses cookies.