ΤΟΠΙΚΑ

Η Ντόρα δεν ξεχνά τον Σαμαρά – Επίθεση με χρονοκαθυστέρηση για τα εθνικά

«Κάνει πολύ μεγάλο λάθος ο κ. Σαμαράς», δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη, σχολιάζοντας την τοποθέτηση του πρώην πρωθυπουργού στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

Μιλώντας στο OPEN, αναφερόμενη στην τοποθέτηση του Αντώνη Σαμαρά, σχετικά με την εξωτερική πολιτική της χώρας, η Ντόρα Μπακογιάννη τόνισε:

«Ο κ. Σαμαράς τάσσεται εναντίον του διαλόγου με την Τουρκία. Κατά τη γνώμη μου κάνει πάρα πολύ μεγάλο λάθος. Με τους Τούρκους οφείλουμε να διαλεγόμαστε μέχρι τελικής κουβέντας. Εδώ διαλέγονται οι Ρώσοι με τους Ουκρανούς που σκοτώνονται κάθε μέρα. Δεν σταματάς ποτέ τον διάλογο. Από κει και πέρα υπάρχουν άνθρωποι στην Ελλάδα οι οποίοι διαφωνούν με αυτό, σέβομαι τη γνώμη τους, απλώς διαφωνώ ριζικά. Δεν υπάρχει καμία ελληνική κυβέρνηση, ούτε η κυβέρνηση Σαμαρά, που να έκοψε αυτό τον διάλογο».

Στην αναφορά του κ. Σαμαρά ότι κάποιοι ονειρεύονται να έχουμε «Πρέσπες του Αιγαίου», η κ. Μπακογιάννη είπε: «Ελάτε τώρα, να χαρείτε. Και ο κ. Σαμαράς ξέρει πολύ καλά ποιες είναι οι πάγιες θέσεις της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής και πώς αυτές έχουν υποστηριχτεί στο παρελθόν. Έχει πολύ μεγάλη σημασία μία εξωτερική πολιτική να είναι σταθερή και αποτελεσματική».

«Ο πατριωτισμός δεν εξαγγέλλεται, αποδεικνύεται στην πράξη», είπε η Ντόρα Μπακογιάννη.

«Οι ΗΠΑ κάνουν ό,τι μπορούν για να κρατήσουν την Τουρκία στη Δύση»

Σχολιάζοντας το δημοσίευμα της WSJ, σύμφωνα με το οποίο ο Τζο Μπάιντεν ζήτησε από το Κογκρέσο να εγκρίνει την αναβάθμιση του τουρκικού στόλου των F-16, η Ντόρα Μπακογάννη σημείωσε: «Είναι μία μεγάλη χώρα που συνορεύει με ευαίσθητες και δύσκολες περιοχές. Οι Αμερικανοί κάνουν ό,τι μπορούν για να κρατήσουν κοντά στη Δύση την Τουρκία, ειδικά αυτή την εποχή».

Πρόσθεσε ότι υπάρχει μεγάλη ενόχληση στην Τουρκία για το ταξίδι Μητσοτάκη στις ΗΠΑ και υπογράμμισε ότι η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει τον διάλογο με τη γείτονα χώρα.

 

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Αστυνομικοί έστησαν σκηνές στο Σύνταγμα – Τι καταγγέλλουν

Σε μια πρωτόγνωρη διαμαρτυρία στο Σύνταγμα προχώρησαν αστυνομικοί, το πρωί της Παρασκευής (17/5), οι οποίοι…

2 hours ago

Το ΚΚΕ θέλει αλά Κολούμπια φοιτητικό κίνημα καταδίκης Ε.Ε. και κυβέρνησης για τη Γάζα

Το Παλαιστινιακό, που βρίσκεται σε φάση κλιμάκωσης κι ενώ οι διεθνείς αντιδράσεις συνεχίζονται, κρατά στην…

2 hours ago

Ράφα: 6 από τους 7 ΥΠΕΞ των G7 καλούν το Ισραήλ να μην προχωρήσει σε ευρείας κλίμακας χερσαία επιχείρηση – Απουσιάζουν μόνο οι ΗΠΑ

Οι υπουργοί Εξωτερικών δεκατριών κρατών καλούν το Ισραήλ με κοινή επιστολή τους να μην προχωρήσει…

2 hours ago

Μενίδι: Κυνικός και αδίστακτος ο γυναικοκτόνος – «Τη σκότωσα και δεν το μετανιώνω»

«Μου έτρωγε λεφτά. Διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση εδώ και πολλά χρόνια με διαφορετικούς άντρες. Δεν μπορούσα…

2 hours ago

Με δύο νέους γιατρούς ενισχύθηκε το νοσοκομείο Χανίων

Η ενίσχυση του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων “O Άγιος Γεώργιος” με ιατρικό προσωπικό συνεχίζεται απρόσκοπτα. Σήμερα ορκίστηκε…

2 hours ago

Σλοβακία: Ο πρωθυπουργός Ρόμπερτ Φίτσο γλίτωσε από τον θάνατο «παρά τρίχα»

Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίτσο, είναι σε σταθερή κατάσταση, αλλά «δεν έχει ξεπεράσει ακόμη τον…

2 hours ago

This website uses cookies.