ΤΟΠΙΚΑ

Η ΟΕΒΕΝΧ καταγγέλει απαξίωση του λιμανιού της Σούδας – Το μεγαλύτερο φυσικό λιμάνι της Κρήτης εξυπηρετεί μόλις 1 γραμμή όταν το αντίστοιχο του Ηρακλείου εξυπηρετεί 10

H OEBENX με επιστολή της προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη καταγγέλει την απαξίωση του λιμανιού της Σούδας σημειώνοντας ότι εξυπηρετεί μόνο μία γραμμή μετά την αποχώρηση των Μινωικών τη στιγμή όπου το λιμάνι του Ηρακλείου εξυπηρετεί 10 γραμμές!

Αναφέρει πιο αναλυτικά:

Το τελευταίο διάστημα παρακολουθούμε μια αλληλουχία αρνητικών ενεργειών αναφορικά με το λιμάνι της Σούδας, τη μία από τις δύο βασικές πύλες εισόδου στο Νομό μας αλλά και σε ολόκληρη τη Δυτική Κρήτη.

Ο Ν. Χανίων με πάνω από 150.000 κατοίκους, με μεγάλη εμπορική δραστηριότητα, με συνεχώς αυξανόμενη τουριστική ανάπτυξη και με μία τουριστική σεζόν που ξεκίνησε δυναμικά, εξυπηρετείται ακτοπλοϊκά από μία εταιρεία.

Το πλήγμα για τα Χανιά αλλά και για το γειτονικό Ρέθυμνο, στο οποίο δεν υπάρχει
ακτοπλοϊκή σύνδεση, είναι μεγάλο.

Η αποχώρηση των Μινωικών Γραμμών από το δρομολόγιο Σούδα-Πειραιάς-Σούδα όπως και η υποβάθμιση εκ μέρους της Α.Ν.Ε.Κ. του συγκεκριμένου δρομολογίου, χωρίς μάλιστα να υπάρχει παράλληλα ακτοπλοϊκή σύνδεση με κάποιον άλλο προορισμό, τη στιγμή που στο Ηράκλειο πραγματοποιούνται καθημερινά πάνω από 10 δρομολόγια για διαφόρους προορισμούς, μας έχουν πραγματικά εξοργίσει και ως κοινωνία και ως επιχειρηματίες.

Αφενός καλούμε τις δυο εταιρείες να αναδιπλώσουν την στρατηγική τους αναφορικά με το λιμάνι της Σούδας και αφετέρου να στηρίξουν την τοπική κοινωνία όπως αυτή τις στηρίζει για δεκαετίες.

Για το λόγο αυτό  καλούμε όλους τους θεσμικούς φορείς και ειδικότερα τον
Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη, τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη, τους τοπικούς και θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες, τους Βουλευτές, τους Δημάρχους και τους Προέδρους των Επιμελητηρίων, τον Πρόεδρο ης Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Χανίων, τους Προέδρους της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων δωματίων – διαμερισμάτων Ν. Χανίων «ΑΠΤΕΡΑ» και της Ένωσης Τουριστικών Καταλυμάτων ν. Χανίων, αλλά και όσους πλήττονται από τη συγκεκριμένη πολιτική  να δραστηριοποιηθούν και να προβούν στις ενέργειες που απαιτούνται ώστε να διορθωθεί η αδικία εις βάρος του Ν. Χανίων και ολόκληρης της Δυτικής Κρήτης.

Φτάνει πια η απαξίωση της Δυτικής Κρήτης.
Θέλουμε ισόνομη Ανάπτυξη!
Το δικαιούμαστε και το απαιτούμε!!!

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Έρχεται ο ατομικός ηλεκτρονικός φάκελος για κάθε φορολογούμενο

Στη δημιουργία ψηφιακού φορολογικού φακέλου για κάθε Έλληνα φορολογούμενο προχωρά η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων όπως αποκαλύπτει το στρατηγικό σχέδιο…

44 mins ago

Κάτοικοι Λενταριανών κινητοποιούνται ενάντια στις κεραίες κινητής τηλεφωνίας

Οι κάτοικοι των Λενταριανών έχουν συστήσει επιτροπή αγώνα με στόχο την απομάκρυνση των κεραιών κινητής…

45 mins ago

Τον πρόδωσε η καρδιά του μέσα στο σπίτι του

Την τελευταία του πνοή άφησε ένας 53χρονος χθες Κυριακή, στο σπίτι του, στο Ηράκλειο. Ο…

49 mins ago

Εξαφάνιση 42χρονου: η εν διαστάσει σύζυγος η τελευταία επαφή του

Ώρες αγωνίας για την οικογένεια ενός 42χρονου στο Ηράκλειο, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν τα…

50 mins ago

Εκδήλωση με θέμα «Υπερτουρισμός: ευκαιρία ή απειλή για τον τουρισμό;»

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρεται: "Η Νέα Αριστερά Χανίων, θέλοντας να συμβάλει στη δημιουργία ενός πραγματικού…

51 mins ago

Gen Z, η ευαίσθητη και αγχωμένη γενιά

Η Αναστασία Βενετή μας αναλύει τα ευρήματα από την έρευνα του Eteron που αφορά τον…

52 mins ago

This website uses cookies.