Categories: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Η παραγωγή ψαριών στην ιχθυοκαλλιέργεια»: «Σάββατα με τους Επιστήμονες» στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης

Ποια ψάρια παράγει η ελληνική ιχθυοκαλλιέργεια;

Γιατί χρειάζονται ζωντανές τροφές οι νεαρές ιχθυονύμφες;

Γιατί μπορεί να είναι καλύτερα τα εκτρεφόμενα ψάρια από ότι τα άγρια;

Ελάτε το Σάββατο 1 Απριλίου 2017 στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης του Πανεπιστημίου Κρήτης για να γνωρίσετε έναν επιστήμονα και να συζητήσετε μαζί του για τα ψάρια και την ιχθυοκαλλιέργεια. Σας περιμένουμε ακόμη για να παίξουμε, να εξερευνήσουμε και να φτιάξουμε κατασκευές.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:

11:00-12:00         Παρουσίαση-συζήτηση με θέμα «Η παραγωγή ψαριών στην ιχθυοκαλλιέργεια»

με τον Δρ Κωνσταντίνο Μυλωνά, Ιχθυολόγο του ΕΛΚΕΘΕ.

12:00-14:00         «Στο Εργαστήριο του Επιστήμονα». Παρατηρούμε την ανατομία των ψαριών και μελετάμε στο στερεοσκόπιο έμβρυα ψαριών μέσα στο αυγό και μικρές ιχθυονύμφες που έχουν μόλις εκκολαφθεί. Παρατηρούμε τα Τροχόζωα και τις Αρτέμιες  που αποτελούν το ζωοπλαγκτόν που τρώνε οι μικρές ιχθυονύμφες (για όλες τις ηλικίες).

12:00-14:00         «Ιστορίες από τα βαθιά της θάλασσας νερά». Με αφορμή τα ψάρια, την ιχθυοκαλλιέργεια και την ανοιχτή θάλασσα, θα φτιάξουμε τις δικές μας ιστορίες με την τεχνική του animation.

Δηλώσεις συμμετοχής την ημέρα της εκδήλωσης στο χώρο της υποδοχής του Μουσείου(για ηλικίες από 8 μέχρι και 12 ετών).

12:00-14:00         «Κάνουμε βουτιά και κολυμπάμε στα βαθιά». Αφήγηση παραμυθιού και θεατρικό δρώμενο. Τα παιδιά θα βοηθήσουν ένα μικρό ψάρι για να μάθει να κολυμπά στην ανοιχτή θάλασσα και να γνωρίσει νέους φίλους.

Δηλώσεις συμμετοχής την ημέρα της εκδήλωσης στο χώρο της υποδοχής του Μουσείου (για ηλικίες από 4 μέχρι 7 ετών ).

12:00-14:00         Μέσα από τις κατασκευές ταξιδεύουμε μαζί με τα ψάρια σε θάλασσες πολύχρωμες, μυστηριώδεις και μαγικές (για όλες τις ηλικίες).

Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στους γονείς ή κηδεμόνες ότι θα πρέπει να έχουν την ευθύνη των παιδιών τους καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Γενική είσοδος 6€

Δωρεάν είσοδος για:

  • Μέλη του Συλλόγου «Φίλοι του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης»
  • Παιδιά κάτω των 4 ετών
  • ΑμεΑ
"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Ο Τραμπ επιταχύνει τη λύση Ντράγκι κατά του «αργού θανάτου» της Ε.Ε.

Του Γιώργου Βύρων Δαβού * H εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ αναγκάζει…

2 hours ago

Ελαιολάδο: Στα 5 ευρώ το κιλό η τιμή του παραγωγού – Τι δηλώνει ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Χανίων, Χ. Βλαζάκης

Στα μόλις 5 ευρώ το κιλό βρίσκεται η τιμή του ελαιόλαδου για τον παραγωγό αυτή τη στιγμή,…

2 hours ago

ΗΠΑ: Νέο βίντεο-ντοκουμέντο στο Κογκρέσο για την ύπαρξη εξωγήινης ζωής – «Δεν είμαστε μόνοι στον κόσμο»

Ένα βίντεο που δείχνει μια «λευκή σφαίρα» UFO να βγαίνει από τον ωκεανό στα ανοιχτά του Κουβέιτ και βρέθηκε…

2 hours ago

Κάνουν συνέντευξη τύπου για τις “μαζικές αποχωρήσεις στελεχών” του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στα Χανιά

Πραγματοποιείται συνέντευξη τύπου την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου στις 19:00 στο ιστορικό καφέ "ΚΗΠΟΣ" για την…

4 hours ago

Eurostat: Νέα αρνητική πρωτιά της Ελλάδας – Πτώση 16% σημείωσε η αγροτική παραγωγή, έπεσε από την 10η θέση στην 26η της Ευρώπης

Η Ελλάδα με το ογκώδες έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο έχει πλεον απωλέσει και τα τελευταία…

5 hours ago

24ωρη απεργία σε όλα τα ΜΜΕ, την Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2024

Οι δημοσιογράφοι σε όλη τη χώρα προχωρούν σε 24ωρη απεργία την Τρίτη 19 Νοεμβρίου, διαμαρτυρόμενοι…

5 hours ago

This website uses cookies.