Categories: ΚΟΣΜΟΣ

“Η ΠΓΔΜ δεν είναι χώρα”: Διάλυση των Σκοπίων και μοίρασμα των εδαφών στις γειτονικές χώρες προτείνει Αμερικανός γερουσιαστής

Tην διάλυση του κράτους των Σκοπίων και το μοίρασμα των εδαφών τους σε Κόσοβο και Βουλγαρία προτείνει ο αμερικανός βουλευτής από την Καλιφόρνια Dana Rohrabacher μέλος της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων της αμερικανικής βουλής και πρόεδρος της υποεπιτροπής ευρωπαικών υποθέσεων.

«Η πρότασή μου είναι πως η ΠΓΔΜ δεν είναι χώρα. Λυπάμαι – δεν είναι χώρα» δήλωσε ο γερουσιαστής της Καλιφόρνια Ροχραμπάχερ στο αλβανικό τηλεοπτικό κανάλι Vizion Plus.

«Υπάρχει μια τέτοια διαίρεση στη χώρα τους που δεν θα είναι ποτέ σε θέση να ζήσουν μαζί στο μέλλον (οι διάφορες εθνοτικές ομάδες). Και για το λόγο αυτό, οι Κοσοβάροι και οι Αλβανοί από την ΠΓΔΜ θα πρέπει να είναι μέρος του Κοσσυφοπεδίου και το υπόλοιπο της ΠΓΔΜ θα πρέπει να είναι μέρος της Βουλγαρίας ή οποιασδήποτε άλλης χώρας με την οποία πιστεύουν πως σχετίζονται» φέρεται να δήλωσε σύμφωνα με το βουλγαρικό τηλεοπτικό δίκτυο BGNES σε μετάφραση από τα αλβανικά.

«Η ιδέα είναι να παραμείνει ζωντανή η ΠΓΔΜ επειδή κάποιος πριν από 30 χρόνια αποφάσισε να προχωρήσει σε διαμόρφωση του εδάφους από την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας» συνέχισε ο Ροχραμπάχερ.

Αλλά ο γερουσιαστής δεν σταμάτησε εκεί. Ερωτηθείς εάν ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ είναι υπέρ του διαχωρισμού, ο Ροχραμπάχερ είπε ότι «ασκεί επιρροή στους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής των ΗΠΑ σήμερα» δεδομένης της θέσης του στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων. «Θα έχουμε συνομιλίες κατά τους προσεχείς μήνες» πρόσθεσε.

Οι απόψεις του, όπως ήταν αναμενόμενο, οδήγησαν σε άμεση απάντηση από τα Σκόπια, με τον υπουργό Εξωτερικών να ζητά απαντήσεις από την Ουάσιγκτον.

«Εξέφρασε τις απόψεις του» αναφέρει η δήλωση, «δημιούργησε τεράστια ανησυχία στην Μακεδονία και την περιοχή. Οι απόψεις του θα πυροδοτήσουν εθνικιστική ρητορική στις γειτονικές περιοχές, μεταφέροντάς μας πίσω στο παρελθόν. Πιστεύουμε ότι το Στέιτ Ντιπάρτμεντθα αφαιρέσει οποιαδήποτε αμφιβολία σχετικά με τις δηλωμένες θέσεις και θα επιβεβαιώσει την πολιτική της όσον αφορά στη Μακεδονία και τα Βαλκάνια».

topontiki.gr

 

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Στεγαστική κρίση στην Ευρώπη: Ελληνική πρωτιά – Πάνω από 40% του διαθέσιμου εισοδήματος το κόστος στέγασης

Η ευρωπαϊκή στεγαστική κρίση, η οποία έχει ξεκινήσει εδώ και δεκαετίες, γίνεται αισθητή από την…

22 hours ago

Κλείνουν τα σχολεία και αρχίζουν προαγωγικές και πανελλαδικές εξετάσεις

Στις 17 Μαΐου ακούστηκε το τελευταίο κουδούνι στα λύκεια και στις 29 Μαΐου κλείνουν και τα γυμνάσια της επικράτειας,…

23 hours ago

Μανιφέστο Κασσελάκη για μετά τις ευρωεκλογές με επίθεση φιλίας προς ΜέΡΑ25 και Πλεύση Ελευθερίας

Τα επόμενα βήματα για την ανασυγκρότηση του προοδευτικού χώρου, με άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ στις δυνάμεις…

23 hours ago

«Λαϊκή Συσπείρωση» Κρήτης : Παρεμβάσεις για την Υγεία στο περιφερειακό συμβούλιο στις 15 Μάη

Στο  περιφερειακό συμβούλιο στις 15 Μάη η «Λαϊκή Συσπείρωση» Κρήτης τοποθετήθηκε για τις κινητοποιήσεις των…

23 hours ago

Διακομιδή 8χρονου από τη Γαύδο στα Σφακιά

Επιχείρηση για την διακομιδή ενός 8χρονου από την Γαύδο στα Σφακιά στήθηκε χθες όπως έγινε γνωστό, από το Λιμενικό.…

23 hours ago

Μεγάλη «αιμορραγία» Κρητικών γιατρών στην Κύπρο!

Το ΕΣΥ καταρρέει, οι γιατροί και το υπόλοιπο προσωπικό νιώθουν μόνοι κι αδύναμοι. Tην ίδια…

23 hours ago

This website uses cookies.