«Η Περιφέρεια Κρήτης πρέπει να αποκτήσει την δική της δυναμική» Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου, Γιάννη Κουράκη με τον Δήμαρχο Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη, στο Δημαρχείο Χανίων

«Το επόμενο διάστημα θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον, ιδιαίτερα μετά από την εκλογή των νέων συλλογικών οργάνων της Αυτοδιοίκησης, διότι τα ζητήματα είναι πολλά, η κρίση είναι μεγάλη και βαθειά. Πιστεύω ότι μπορούμε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα, οργανωμένα και με δυνατές πολιτικές πρωτοβουλίες, διότι δεν είναι ώρα για χάσιμο. Η Περιφέρεια πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες και η επιταγή του Συντάγματος να γίνει πράξη: O,τι δηλαδή μπορεί να κάνει η Περιφέρεια να το κάνει, να μην έχει την ανάγκη του κεντρικού κράτους, να έχει την δική της αυτοτέλεια».

Τα παραπάνω επισήμανε ο Δήμαρχος Ηρακλείου, Γιάννης Κουράκης, κατά τη συνάντηση την οποία είχε σήμερα, Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011, με τον Δήμαρχο Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη, στο Δημαρχείο Χανίων.

Ο κ. Κουράκης, ο οποίος γνωστοποίησε την υποψηφιότητά του στις εκλογές της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης,  είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον Δήμαρχο Χανίων θέματα σχετικά με της εκλογές της ΠΕΔ Κρήτης για την ανάδειξη των οργάνων της ΠΕΔ – ΚΕΔΕ, ως Δήμαρχος της έδρας της ΠΕΔ Κρήτης και υπεύθυνος για την Σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης της ΠΕΔ Κρήτης.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου τόνισε ακόμη ότι ο «Καλλικράτης» είναι ένα πάρα πολύ μεγάλο εγχείρημα, στην πορεία όμως της εφαρμογής του προέκυψαν μεγάλες αδυναμίες, η αντιμετώπιση των οποίων πρέπει να αποτελέσει θέμα πρώτης προτεραιότητας  για τη νέα ΠΕΔ.

«Η συζήτηση με τον κ. Σκουλάκη με έναν έμπειρο πολιτικό έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς γνωρίζει τα ζητήματα αφού συμμετείχε και στο νομοθετικό όργανο», κατέληξε ο κ. Κουράκης.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Χανίων καλωσόρισε τον «παλιό φίλο και συνάδελφο, Δήμαρχο Ηρακλείου»,  επισημαίνοντας ότι μεταξύ τους υπάρχει ένας «δίαυλος επικοινωνίας».

«Συζητάμε τα προβλήματα της Αυτοδιοίκησης και νομίζω ότι εν όψει και της θεσμικής παρέμβασης και των διαρθρωτικών παρεμβάσεων επί του «Καλλικράτη» που προετοιμάζει ο αρμόδιος Υπουργός, τα συλλογικά όργανα της Αυτοδιοίκησης, η ΠΕΔ κα η ΚΕΔΕ θα έχουν σημαντικό ρόλο να διαδραματίσουν», κατέληξε ο κ. Σκουλάκης.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ του Συλλόγου Επαγγελματιών Εστίασης Χανίων

Συνεδρίασε την Δευτέρα 17/6/2024 το νέο διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Επαγγελματιών Εστίασης νομού Χανίων μετά και την πρόσφατη εκλογική…

40 seconds ago

Ανακατασκευάζει τα πεζοδρόμια στην Αμπεριά ο Δήμος Χανίων

Συνεχίζονται με πυρετώδεις ρυθμούς οι εργασίες ανάπλασης και ανακατασκευής στις κοινόχρηστες υποδομές του Δήμου Χανίων…

2 mins ago

Ισοβίτης δεν ήθελε να μεταφερθεί στις φυλακές στα Χανιά και διέλυσε το αυτοκίνητο εισαγγελέα!

Ο ισοβίτης έχει καταδικαστεί για τη δολοφονία δύο αστυνομικών της Ομάδας ΔΙΑΣ και εκτίει την…

5 mins ago

Τριήμερο δράσεων στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων

Στο πλαίσιο του δεύτερου κύκλου παράλληλων δράσεων της έκθεσης «landscape stories» η Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων σχεδιάζει και…

8 mins ago

Πολάκης – Παππάς μεταξύ των βουλευτών που δείχνει την έξοδο ο Κασσελάκης με τη διάταξη για το όριο των τριών διαδοχικών θητειών

Σαρωτικές αλλαγές στην στελεχιακή δομή του ΣΥΡΙΖΑ προανήγγειλε ο Κασσελάκης, πέραν των εμπρηστικών αναφορών για…

17 mins ago

Χρ. Σπίρτζης: “Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να μην συνεχίσει να προσφέρει καλές υπηρεσίες στον Κυριάκο Μητσοτάκη, με αυτά που κάνει”

Στην τηλεόραση του Οpen εμφανίστηκε ο πρώην υπουργός και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης για…

23 mins ago

This website uses cookies.