Categories: OIKONOMIA

Η Περιφέρεια Κρήτης υποδέχεται 100 Ουκρανούς επισήμους και επενδυτές

Ένα σημαντικό κεφάλαιο για την αύξηση των Κρητικών εξαγωγών και την ανάπτυξη του τουρισμού μας, ανοίγει αύριο με την επίσκεψη στην Κρήτη μεγάλης Ουκρανικής επιχειρηματικής αντιπροσωπείας με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη Κιέβου Anatolii Prysiazhniuk, για την πραγματοποίηση Ελληνο-Ουκρανικού φόρουμ στην Αγία Πελαγία, αύριο Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου, που θα αφορά στους τομείς των τροφίμων, του τουρισμού και του real estate.

Σε δηλώσεις του σήμερα ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης επεσήμανε ότι εδώ και ένα χρόνο βρίσκεται σε εξέλιξη η εκστρατεία της Περιφέρειας για την εξωστρέφεια της Κρήτης στηριζόμενη στους πυλώνες ανάπτυξης του νησιού που είναι ο πρωτογενής τομέας και ο τουρισμός.

«Έχουμε επισκεφθεί τρείς φορές το Κίεβο, και ισάριθμες φορές έχουν έρθει αντιπροσωπείες από την Ουκρανία. Η προετοιμασία αυτή που έγινε έχει ως θετικό αποτέλεσμα να έρθουν αύριο 100 επιχειρηματίες της Ουκρανίας με εκπροσώπους της Εκκλησίας, τον Περιφερειάρχη Κιέβου, τους πρεσβευτές,-Ελλάδας Ουκρανίας-τον Έλληνα πρόξενο. Οι επιχειρηματίες στο Ελληνο-Ουκρανικό φόρουμ θα εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για τα ποιοτικά μας αγροτικά προϊόντα, για τον τουρισμό αλλά και για το real estate» ανέφερε ο Περιφερειάρχης Κρήτης.

Υπογράμμισε παράλληλα ότι με τις στοχευμένες κινήσεις που γίνονται για την εξωστρέφεια της Κρήτης στις διεθνείς αγορές, υπάρχουν ήδη θετικά αποτελέσματα ιδιαίτερα στο χώρο του τουρισμού.

«Τα μηνύματα για τον τουρισμό μας είναι πολύ θετικά καθώς φέτος ο εισερχόμενος τουρισμός από την Ουκρανία στην Κρήτη είναι αυξημένος σε σχέση με πέρυσι κατά 70%, ενώ από την Ρωσία τουλάχιστον κατά 25%» επεσήμανε ο Περιφερειάρχης και συνέχισε: «Η Περιφέρεια μας θα κάνει το δυνατόν με στόχο να επωφεληθεί ο τουρισμός μας ακόμα περισσότερο από τις συγκεκριμένες αγορές, όπως επίσης να κλειστούν συμβόλαια για τον πρωτογενή τομέα της Κρήτης, με εξαγωγές Κρητικών προϊόντων».

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης εξέφρασε μάλιστα την αισιοδοξία του ότι εντός του μήνα θα υπάρξουν σημαντικές εξελίξεις τόσο για τον τουρισμό όσο και για το εξαγωγικό εμπόριο του νησιού μας.

Υπενθυμίζεται ότι το φόρουμ το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί μέχρι και το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στην αίθουσα «ΚΝΩΣΣΟΣ» του ξενοδοχείου Capsis Elite Resort, στην Αγία Πελαγία.

Στην αίθουσα «ΚΝΩΣΣΟΣ», θα πραγματοποιηθεί έκθεση προϊόντων και υπηρεσιών από τους τρείς προαναφερθέντες κλάδους, την οποία θα επισκεφτεί η Ουκρανική αποστολή.

Παρακαλούνται, όσοι επιχειρηματίες ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο Φόρουμ και δεν έχουν μέχρι σήμερα δηλώσει την συμμετοχή τους, να στείλουν επιστολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο email theanobs@gmail.com, ή να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 2813 400224-225.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

ΠΑΣΟΚ: Ο Νίκος Παπανδρέου στηρίζει Χάρη Δούκα στον β’ γύρο

Με άρθρο του ο Νίκος Παπανδρέου τόνισε πως θα στηρίξει την υποψηφιότητα του Χάρη Δούκα στον δεύτερο γύρο των…

1 hour ago

Συναυλία για Τέμπη: «Να μεταδοθεί δωρεάν και ζωντανά σε όλη τη χώρα» – Η ανάρτηση του Θανάση Παπακωνσταντίνου

Να μεταδοθεί ζωντανά σε όλη τη χώρα η συναυλία μνήμης για τα Τέμπη στο Καλλιμάρμαρο προτείνουν οι καλλιτέχνες που θα συμμετάσχουν,…

1 hour ago

Ο Χρήστος Γαρμπιδάκης μιλά για την πορεία του και το Μουσικό Φεστιβάλ Χανίων “2”: “Η φύση και η ambient μουσική έχουν μια βαθιά σύνδεση”

Το Μουσικό Φεστιβάλ Χανίων για δεύτερη χρονιά θα δώσει την ευκαιρία στο Χανιώτικο κοινό να…

1 hour ago

ΟΑΚ: Συνάντηση για τα προβλήματα λειψυδρίας σε περιοχές του Δήμου Πλατανιά

Συνάντηση με φορείς του Δήμου Πλατανιά, με αντικείμενο τη «λειψυδρία», πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 10/10/2024 στις…

3 hours ago

Τριάντα τρεις απινιδωτές τελευταίας γενιάς προσφορά της Περιφέρειας Κρήτης θα δοθούν στους Δήμους της Π.Ε Ρεθύμνου

Στο πλαίσιο του πρωτοποριακού προγράμματος «ΖΩΗ» της Περιφέρειας Kρήτης, που στοχεύει στην εκπαίδευση των πολιτών…

3 hours ago

This website uses cookies.