Το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) επισκέφθηκε την Τρίτη 1-3-2016, η Πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα κα Irit Ben Abba. H Πρέσβης παρακολούθησε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την αναλυτική παρουσίαση του ΙΤΕ που έγινε από τον Διευθυντή του Ινστιτούτου Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ (ΙΗΔΛ), Καθηγητή κ. Σπύρο Αναστασιάδη. Ενημερώθηκε, επίσης, για τις δραστηριότητες των Ινστιτούτων του ΙΤΕ από τον Διευθυντή του Ινστιτούτου Πληροφορικής (ΙΠ) Καθηγητή κ. Κωνσταντίνο Στεφανίδη, τον Αν. Διευθυντή του Ινστιτούτου Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας (ΙΜΒΒ) Δρ. Δημήτρη Καφετζόπουλο, τον Αν. Διευθυντή του Ινστιτούτου Υπολογιστικών Μαθηματικών (ΙΥΜ) Δρ. Μανώλη Σκαρσουλή, και την Δρ. Μαρία Μακριδάκη, συνεργάτη του Δικτύου ΠΡΑΞΗ. Ιδιαίτερη έμφαση κατά την διάρκεια των συζητήσεων δόθηκε στην ανάπτυξη επιστημονικών συνεργασιών καθώς και στην αξιοποίηση συνεργειών στον τομέα της εκπαίδευσης, της έρευνας και της καινοτομίας με φορείς και εταιρείες του Ισραήλ.
Στη συνέχεια, η Πρέσβης ξεναγήθηκε στα εργαστήρια των Ινστιτούτων ΙΜΒΒ, ΙΗΔΛ και ΙΠ.
Στο ΙΜΒΒ ενημερώθηκε εν συντομία για τις ερευνητικές δραστηριότητες στον τομέα της γονιδιακής ρύθμισης, της δομικής βιολογίας, της ανάπτυξης και λειτουργίας του νευρικού συστήματος, των μηχανισμών της γήρανσης και της παθοφυσιολογίας του καρκίνου. Επισκέφτηκε την Υποδομή Γονιδιωματικής και το Εργαστήριο Παραγωγής ενζύμων Minotech, όπου έγινε επίδειξη των σύγχρονων τεχνολογιών και μεθόδων (εξατομικευμένης) γονιδιωματικής ανάλυσης και συζητήθηκε η σημασία και η προοπτική των παραγωγικών εργαστηρίων και της εφαρμοσμένης τεχνολογικής έρευνας.
Στα εργαστήρια του ΙΗΔΛ, οι ερευνητές παρουσίασαν στην Πρέσβη τις οπτικές τεχνολογίες και τα συστήματα Λέιζερ που αναπτύσσονται στο ΙΗΔΛ για την ανάλυση, διάγνωση και συντήρηση της Πολιτισμικής Κληρονομιάς. Η Πρέσβης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη διαδικασία καθαρισμού αρχαιολογικών αντικειμένων και μνημείων από φυσικούς ρύπους, με τη χρήση πρωτοποριακού συστήματος λέιζερ που αναπτύχθηκε στο Ινστιτούτο ειδικά για τον καθαρισμό και ανάδειξη των γλυπτών της Ακρόπολης. Παρουσιάσθηκε, επίσης, και το σχετικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΙΗΔΛ, όπου επιστήμονες και συντηρητές από όλον τον κόσμο εκπαιδεύονται στις νέες αυτές τεχνολογίες που αφορούν θέματα ανάλυσης και συντήρησης έργων τέχνης και μνημείων.
Στο Ινστιτούτο Πληροφορικής, η Πρέσβης εντυπωσιάστηκε από την παρουσίαση “έξυπνων” διαδραστικών συστημάτων Διάχυτης Νοημοσύνης που έχει αναπτύξει το Ινστιτούτο και έχουν αξιοποιηθεί σε διάφορους τομείς, όπως για την τουριστική και πολιτισμική προβολή σε δημόσιους χώρους (π.χ., μουσεία, αεροδρόμια, λιμάνια, τοπικά γραφεία τουρισμού για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών), εφαρμογών στον τομέα της εκπαίδευσης με έμφαση στις μαθησιακές δυσκολίες, καθώς επίσης και άλλων πρωτοποριακών συστημάτων με πρακτική εφαρμογή στην αγορά, την προώθηση προϊόντων, κλπ.
Δυσαρέσκεια για την κυβέρνηση σε αντίθεση με την τάση βελτίωσης τον περασμένο μήνα, παρά τη…
Στην τηλεόραση της Ναυτεμπορικής και την εκπομπή In Business, με τη Μαρία Σμιλίδου, μίλησε η καθηγήτρια Διατροφής…
Απειλές κατά της Ρωσίας εξαπέλυσε ο Ντόναλντ Τραμπ κατά του Ρώσου ομόλογού του, Βλαντιμίρ Πούτιν, αν δεν σταματήσει άμεσα ο πόλεμος…
Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία που φέρνει στο φως της δημοσιότητας η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας (ΕΕΚΕ) για…
«Την ανάγκη αξιοποίησης της συμμετοχής του Δημοσίου και αύξηση της παρέμβασης της πολιτείας και στους…
Στις 7-8 Φεβρουαρίου αναμένεται να συμπληρωθεί το 18μηνο της προφυλάκισης γιατρών που κατηγορούνται ότι εμπλέκονται…
This website uses cookies.