ΕΛΛΑΔΑ

Η πρώτη «βαριά» ήττα Μητσοτάκη – Χάνει Αθήνα, Θεσσαλονίκη και 5 στις 6 Περιφέρειες

Τεράστιες εκπλήξεις και απροσδόκητες ανατροπές επιφυλάσσει ως φαίνεται ο δεύτερος γύρος των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, με τη ΝΔ να μετρά σημαντικές απώλειες, που ενδεχομένως περικλείουν και σοβαρά πολιτικά μηνύματα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που υπάρχουν ήδη στο υπουργείο Εσωτερικών τα αποτελέσματα που φαίνονται τώρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη δεν αλλάζουν, όπως και στις περισσότερες περιφέρειες.

Η ΝΔ χάνει το δήμο της Αθήνας, όπως φαίνεται, καθώς ο Κώστας Μπακογιάννης ηττάται από τον Χάρη Δούκα, ο οποίος υποστηρίχτηκε αρχικά από το ΠΑΣΟΚ και στο β’ γύρο και από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Κι αυτό παρότι ο απερχόμενος δήμαρχος είχε αποκτήσει μία διαφορά 28 μονάδων την πρώτη Κυριακή.

Στη Θεσσαλονίκη, επίσης ο εκλεκτός της ΝΔ νυν δήμαρχος Κώστας Ζέρβας χάνει πανηγυρικά από τον Στέλιο Αγγελούδη, ο οποίος ναι μεν εμφανίστηκε ως ανεξάρτητος, αλλά προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ.

Μία ακόμα μεγάλη ανατροπή έρχεται όπως δείχνουν τα πράγματα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, όπου ο Κώστας Αγοραστός με ενσωματωμένο σχεδόν το 40% των ψήφων, υστερεί του Δημήτρη Κουρέτα κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες. Ο κ. Κουρέτας υποστηρίχτηκε εξ αρχής από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ και ήταν πίσω 8 μονάδες στον πρώτο γύρο.

Αλλά και σε άλλες περιφέρειες, η ΝΔ καταγράφει οδυνηρές ήττες, έστω κι αν κερδίζουν αντάρτες υποψήφιοι προερχόμενοι από το γαλάζιο στρατόπεδο.

Χάνει σίγουρα τα Ιόνια Νησιά, τη Δυτική Μακεδονία, πιθανότατα και το Βόρειο Αιγαίο, μαζί με την Ανατολική Μακεδονία Θράκη.

Μόνο μία από τις έξι που κρίνονται σήμερα, την Πελοπόννησο, φαίνεται να κερδίζει με τον Δημήτρη Πτωχό.

Η βραδιά έχει κι άλλες δυσάρεστες εκπλήξεις για τη ΝΔ, καθώς η προσπάθεια υπουργών της ΝΔ και ειδικά του Άδωνι Γεωργιάδη να ηττηθεί ο νυν δήμαρχος Σίμος Ρούσσος για χάρη της γαλάζιας υποψήφιας της Κρίστης Αγαπητού, απέτυχε παταγωδώς. Ο κ. Ρούσσος επανεκλέγεται πανηγυρικά.

Ακόμα κι αν υπολογίσει κανείς ότι τα βασικά πολιτικά συμπεράσματα βγαίνουν από την πρώτη Κυριακή, η μάχη των εντυπώσεων και η πολιτική επίγευση που αφήνει ο δεύτερος και τελικός γύρος σε κρίσιμες πόλεις και περιφέρειες είναι εξίσου σημαντική.

Ειδικά με δεδομένο ότι η κυβερνητική προσπάθεια για να επανεκλεγεί στη Θεσσαλία ο κ. Αγοραστός, ήταν τιτάνια με τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη να επισκέπτεται την περιοχή και υπουργούς, όπως ο Λευτέρης Αυγενάκης να συνδέει την επανεκλογή αυτή με την καταβολή των αποζημιώσεων στους αγρότες! Προφανώς αυτές οι εκβιαστικές κινήσεις όχι μόνο δεν πέρασαν, αλλά προκάλεσαν και το αντίθετο αποτέλεσμα.

 

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Σε προπαγανδιστικό βίντεο του νεοναζιστικού τάγματος Αζόφ ο «επίδοξος δολοφόνος» του Τραμπ

Σε προπαγανδιστικό βίντεο του νεοναζιστικού τάγματος Αζόφ εμφανίζεται ο συλληφθείς ως επίδοξος δολοφόνος του Ντόναλντ Τραμπ,…

57 mins ago

Μεγάλη προσέλευση κόσμου στο STAVROS BLUE MOON | Φωτός

Η εκδήλωση "STAVROS BLUE MOON", που διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Προστασίας Περιβάλλοντος Σταυρού, συγκέντρωσε εκατοντάδες…

1 hour ago

Υπερ-αδειοδότηση, υπερ-ανάπτυξη και πρωταθλητισμός στην εγκατάσταση έργων ΑΠΕ!

Της Βάννας Σφακιανάκη O Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά (ΣΠΕΦ) ανάρτησε στον ιστότοπό του τις…

1 hour ago

Κρήτη: Έπιασαν τους απατεώνες που εξαπάτησαν ηλικιωμένη με λάφυρο χιλιάδες ευρώ

Σε μια επιτυχημένη επιχείρηση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου, εξιχνιάστηκε μια υπόθεση απάτης που είχε ως…

1 hour ago

Η ΕΛΜΕ Χανίων ενάντια σε «Εκπαιδευτικούς Ομίλους», «Μέντορες» και «Ενδοσχολικούς Συντονιστές» στα σχολεία

Η ΕΛΜΕ Χανίων καταγγέλλει την επιβολή «Εκπαιδευτικών Ομίλων», «Μέντορων» και «Ενδοσχολικών Συντονιστών» στα σχολεία, χαρακτηρίζοντας…

3 hours ago

Τεμπονέρας: “Δεν θα είμαι υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ”

“Δεν θα είμαι υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ” ανακοίνωσε με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Διονύσης…

3 hours ago

This website uses cookies.