Η ρίψη του αυγού είναι μια πράξη συμβολικής πολιτικής αποδοκιμασίας

Ψήφισμα συμπαράστασης στη Μαρίνα Δημητριάδου, σε βάρος της οποίας ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Μανώλης Όθωνας κατέθεσε μήνυση μετά το αυγό που του έριξε στη διάρκεια εκδήλωσης με την υπόθεση πλέον να βρίσκεται στα δικαστήρια, εξέδωσε το Κίνημα Αγανακτισμένων και καλούν τους πολίτες σε συγκέντρωση τη Δευτέρα το πρωί στα δικαστήρια, οπότε και είναι προγραμματισμένη η δίκη.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:
«Την Κυριακή 25/09/11 σε τοπική εκδήλωση στο Ρέθυμνο, η συμπολίτης μας Μαρίνα Δημητριάδου, έριξε ένα αυγό στον υφυπουργό ΠΡΟ-ΠΟ Μ. Όθωνα, αφού θεώρησε προκλητική τη στάση του να κηρύττει την αξία του ποδηλάτου στη ζωή μας, τη στιγμή που ο ίδιος είναι ένας από αυτούς που ψήφισαν το μνημόνιο και «…μας έχουν κάνει την ζωή ποδήλατο» όπως λέει η ίδια.

Ο υφυπουργός μιλώντας υποτιμητικά ως «παγκοσμίως και πανρεθυμνίως άγνωστη που έκανε ένα σόου» για τη Μαρίνα και χαρακτηρίζοντας το γεγονός μπροστά στις κάμερες «χωρίς ιδιαίτερη σημασία», αργότερα την ίδια ημέρα της έκανε μήνυση!
Πέρασε οχτώ ώρες στο κρατητήριο λόγω αυγοβολής όταν ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη  Όθωνας, ο οποίος είναι συνυπεύθυνος για τον ξυλοδαρμό και τραυματισμό καθώς και τον ψεκασμό χιλιάδων πολιτών με ασφυξιογόνα, απαγορευμένα σε καιρό πολέμου χημικά, δεν έχει περάσει ούτε μία ώρα στο κρατητήριο για πρόκληση σωματικής και ψυχικής βλάβης.

Το δικαστήριο που έγινε την επομένη και στο οποίο είμαστε παρόντες περίπου 100 αλληλέγγυοι, ανέβαλε τη δίκη μετά από αίτημα της υπεράσπισης (καθώς ο μηνυτής δεν ήταν παρών ως όφειλε) και την όρισε για την 10/10/2011. Ο υφυπουργός σε νεότερη δήλωσή του λέει ότι «δεν θεωρεί πολιτική άποψη ή διαμαρτυρία την λεκτική βία ή χειροδικία» και ότι «Δε μπορεί σε καμία περίπτωση να συνεχιστεί αυτή η πρακτική ατιμώρητα και περίπου να τη νομιμοποιούμε με την ανοχή μας».
Η ρίψη του αυγού είναι μια ξεκάθαρη πράξη συμβολικής πολιτικής αποδοκιμασίας και επιπλέον είναι νομιμοποιημένη στη συνείδηση του λαού, καθώς αμέσως μετά το γεγονός οι παριστάμενοι έλεγαν: «αυτό που έκανε η κοπέλα, έπρεπε να το κάνουμε όλοι μας».

Η στάση του υφυπουργού δείχνει ότι η δωσίλογη κυβέρνηση σκληραίνει απέναντι στη λαϊκή αντίδραση, ολισθαίνοντας συνέχεια και πιο βαθιά στον βούρκο του φασισμού. Η επιχείρηση εκφοβισμού και τρομοκράτησης του λαού είναι πρωτοφανής και πλέον θα περιλαμβάνει και δικαστικές διώξεις. Όμως, δεν μας φοβίζουν, μας εξοργίζουν ακόμη περισσότερο και μας κάνουν όλους μια γροθιά, αλληλέγγυους.
Αν νομίζει ο Όθωνας και ο κάθε Όθωνας ότι θα σταματήσουμε, να ξέρουν ότι σύντομα θα περάσουμε από πάνω τους σαν οδοστρωτήρες. Είναι ο αναπόφευκτος δρόμος για να ξελασπώσουμε το μέλλον.

ΚΑΛΟΥΜΕ: τις πλατείες με λαϊκές συνελεύσεις, τα σωματεία εργαζομένων,  τους φοιτητικούς συλλόγους και συλλογικότητες να στηρίξουν την Μαρίνα με ψηφίσματα αλληλεγγύης».

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

“Οι Απαράδεκτοι”… Υποστηρίζουν τη Διαμαντοπούλου | Φωτός

Ένα διαφορετικό βίντεο προεκλογικής εκστρατείας για τις εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ, δημοσίευσε στο Twitter η υποψήφια πρόεδρος του κόμματος, Άννα…

2 hours ago

Τώρα αμερικάνοι συνταξιούχοι και στο Κουμ – Καπί;

Υπάρχει μία τάση τα τελευταία χρόνια που διαρκώς γίνεται πιο ισχυρή. Είναι η τάση ανθρώπων…

2 hours ago

Ο Παύλος Πολάκης ξεκινά σήμερα από τα Χανιά την προεκλογική του εκστρατεία για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ

Την πρώτη του συγκέντρωση ως υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξήγγειλε την Τρίτη ο Παύλος Πολάκης. Ο βουλευτής…

4 hours ago

Συνεχίζεται το άγριο «κράξιμο» στους Γλύξμπουργκ που στον προγάμο τους χόρευαν τη «Δραπετσωνα» της φτωχολογιάς

Δεν έχει τέλος το άγριο «κράξιμο» στους Γλύξμπουργκ. Τα social media έχουν πάρει φωτιά με χρήστες…

4 hours ago

Σε κλίμα συγκίνησης τα εγκαίνια του μνημείου για τα θύματα των εργατικών δυστυχημάτων στον Κρουσώνα

Ένα όραμα των συνδικαλιστών της Κρήτης και Ρόδου έγινε πράξη σήμερα Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου στην…

4 hours ago

Χανιά: Σουηδός τουρίστας έκλεψε από κατάστημα με τουριστικά – Πιάστηκε λόγω θράσους

Ένα περιστατικό κλοπής με πρωταγωνιστή έναν Σουηδό τουρίστα σημειώθηκε χθες στην παλιά πόλη των Χανίων.…

5 hours ago

This website uses cookies.