ΤΟΠΙΚΑ

Η Σέβη Βολουδάκη στις εργασίες του Διεθνούς Δικτύου Women Political Leaders

Η Βουλευτής Χανίων, Σέβη Βολουδάκη, παρευρέθηκε στην 79η  Σύνοδο του Οργανισμού  Ηνωμένων Εθνών, όπου συμμετείχε στις εργασίες του Διεθνούς δικτύου Women Political Leaders (WPL).

Η Ελλάδα που  αναλαμβάνει από τον Ιανουάριο του 2025 την θέση του Μη Μόνιμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, ενώ από τον Οκτώβριο θα έχει θέση παρατηρητή στις κλειστές συνεδριάσεις του, θεωρεί προτεραιότητες την ειρηνική επίλυση των διαφορών, τον σεβασμό του διεθνούς δικαίου, τη θαλάσσια ασφάλεια, την ατζέντα «Γυναίκες, Ειρήνη και Ασφάλεια», την κλιματική αλλαγή και ασφάλεια και την προστασία γυναικών και παιδιών  σε ένοπλες συγκρούσεις.

Δεδομένου ότι η χώρα μας αναμένεται να υποστηρίξει το Σύμφωνο για το Μέλλον στα Ηνωμένα Έθνη, που επικεντρώνεται στην ειρήνη, τη βιώσιμη ανάπτυξη, την τεχνολογία και την παγκόσμια διακυβέρνηση, επαναβεβαιώνοντας τις αρχές του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, η κ. Βολουδάκη σε παράλληλες εργασίες, τοποθετήθηκε μεταξύ άλλων σχετικά με τη ασφάλεια και την προστασία των γυναικών σε σχέση με την τεχνητή νοημοσύνη.

Κατά τη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα τη διαδικτυακή βία, η βουλευτής αναφέρθηκε την τεχνητή  νοημοσύνη και την επίδρασή της στις ζωές όλων. Στην παρέμβασή της, τόνισε ότι είναι κρίσιμο να εξασφαλιστεί η ισορροπημένη ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης ώστε να έχουμε έναν πιο δίκαιο και καινοτόμο κόσμο με τεχνολογίες που λαμβάνουν υπόψιν τις ανάγκες όλων.

Επίσης, αναφέρθηκε στη διαδικτυακή  βία κατά των γυναικών ως αυξανόμενο φαινόμενο, που επιδεινώνεται από τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης και θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με τη θέσπιση ισχυρότερων νομοθετικών ρυθμίσεων για την προστασία των γυναικών στο διαδίκτυο.

Η κ. Βολουδάκη αναφέρθηκε και στην επικείμενη Έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για τη γυναικεία εκπροσώπηση σε θέσεις ευθύνης, όπου σημείωσε ότι κοινωνικά στερεότυπα, έλλειψη υποστήριξης , δυσκολία πρόσβασης σε οικονομικούς πόρους και ταυτόχρονη διαχείριση οικονομικών υποχρεώσεων, αλλά και οι πολλαπλοί ρόλοι στην κοινωνία, όπως ο πολύ σημαντικός της φροντίδας της οικογένειας,  είναι κάποιοι από τους παράγοντες που οδηγούν τις  γυναίκες στο να μην έχουν τη δίκαιη και ισότιμη εκπροσώπηση που τους αξίζει.

Τέλος η βουλευτής μίλησε για την καταπολέμηση των ανισοτήτων που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στην υγειονομική περίθαλψη. Στην Ελλάδα έχουν γίνει πολύ σημαντικά βήματα με την εφαρμογή των προγραμμάτων « Φώφη Γεννηματά» και « Σπύρος Δοξιάδης» για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού, του παχέος εντέρου και του τραχήλου της μήτρας. Τόνισε πως η συνεργασία των κρατών με τον ΟΗΕ μπορεί να συμβάλει στη δημιουργία ενός ακόμη καλύτερου, δίκαιου και ισότιμου  συστήματος υγειονομικής περίθαλψης για όλες τις γυναίκες .

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν θα είμαι υποψήφιος, δεν θα εκδηλωθώ υπέρ κάποιου» λέει ο Παππάς – «Δεν πήγαινε άλλο» είπε ο Φάμελλος

Δεν θα είναι υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος της…

2 seconds ago

Εισηγήσεις για αλλαγή του εκλογικού νόμου σε Μητσοτάκη, μετά την ελεύθερη πτώση των ποσοστών της ΝΔ

Η χθεσινή δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη ότι ο εκλογικός νόμος πρέπει να αλλάξει τώρα, άνοιξε…

4 mins ago

Ηράκλειο: Έπιασαν τη γυναίκα που εξαπατούσε πολίτες σε όλη την Κρήτη

Τέσσερις υποθέσεις τηλεφωνικών απατών και πέντε απόπειρες εξιχνιάστηκαν από τους Αστυνομικούς της Ασφάλειας Ηρακλείου. Για τις υποθέσεις…

17 mins ago

Παίζουν τα ρέστα τους…

Το 2021 κάποιοι και κάποιες (εταιρείες) έπαιξαν το χαρτί «Ανδρέας Λοβέρδος» στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ. Τον είχαν…

31 mins ago

Αφετηρία η Κρήτη για τον Πολάκη – Από ακαδημαϊκούς μέχρι… «Κασσελίστας» τον στηρίζουν

ο Παύλος Πολάκης πέρασε το κατώφλι της Κουμουνδούρου καταθέτοντας την αίτηση της υποψηφιότητάς του συνοδευόμενη…

35 mins ago

Τουλάχιστον 163 μετανάστες περισυνελέγησαν το τελευταίο 24ωρο – 78 εξ αυτών βγήκαν στη Γαύδο

Τρία διαφορετικά περιστατικά με μετανάστες σημειώθηκαν το τελευταίο 24ωρο στη χώρα μας, ενώ μια γυναίκα…

36 mins ago

This website uses cookies.