Η Βουλευτής Χανίων, Σέβη Βολουδάκη, παρευρέθηκε στην 79η Σύνοδο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, όπου συμμετείχε στις εργασίες του Διεθνούς δικτύου Women Political Leaders (WPL).
Η Ελλάδα που αναλαμβάνει από τον Ιανουάριο του 2025 την θέση του Μη Μόνιμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, ενώ από τον Οκτώβριο θα έχει θέση παρατηρητή στις κλειστές συνεδριάσεις του, θεωρεί προτεραιότητες την ειρηνική επίλυση των διαφορών, τον σεβασμό του διεθνούς δικαίου, τη θαλάσσια ασφάλεια, την ατζέντα «Γυναίκες, Ειρήνη και Ασφάλεια», την κλιματική αλλαγή και ασφάλεια και την προστασία γυναικών και παιδιών σε ένοπλες συγκρούσεις.
Δεδομένου ότι η χώρα μας αναμένεται να υποστηρίξει το Σύμφωνο για το Μέλλον στα Ηνωμένα Έθνη, που επικεντρώνεται στην ειρήνη, τη βιώσιμη ανάπτυξη, την τεχνολογία και την παγκόσμια διακυβέρνηση, επαναβεβαιώνοντας τις αρχές του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, η κ. Βολουδάκη σε παράλληλες εργασίες, τοποθετήθηκε μεταξύ άλλων σχετικά με τη ασφάλεια και την προστασία των γυναικών σε σχέση με την τεχνητή νοημοσύνη.
Κατά τη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα τη διαδικτυακή βία, η βουλευτής αναφέρθηκε την τεχνητή νοημοσύνη και την επίδρασή της στις ζωές όλων. Στην παρέμβασή της, τόνισε ότι είναι κρίσιμο να εξασφαλιστεί η ισορροπημένη ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης ώστε να έχουμε έναν πιο δίκαιο και καινοτόμο κόσμο με τεχνολογίες που λαμβάνουν υπόψιν τις ανάγκες όλων.
Επίσης, αναφέρθηκε στη διαδικτυακή βία κατά των γυναικών ως αυξανόμενο φαινόμενο, που επιδεινώνεται από τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης και θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με τη θέσπιση ισχυρότερων νομοθετικών ρυθμίσεων για την προστασία των γυναικών στο διαδίκτυο.
Η κ. Βολουδάκη αναφέρθηκε και στην επικείμενη Έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για τη γυναικεία εκπροσώπηση σε θέσεις ευθύνης, όπου σημείωσε ότι κοινωνικά στερεότυπα, έλλειψη υποστήριξης , δυσκολία πρόσβασης σε οικονομικούς πόρους και ταυτόχρονη διαχείριση οικονομικών υποχρεώσεων, αλλά και οι πολλαπλοί ρόλοι στην κοινωνία, όπως ο πολύ σημαντικός της φροντίδας της οικογένειας, είναι κάποιοι από τους παράγοντες που οδηγούν τις γυναίκες στο να μην έχουν τη δίκαιη και ισότιμη εκπροσώπηση που τους αξίζει.
Τέλος η βουλευτής μίλησε για την καταπολέμηση των ανισοτήτων που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στην υγειονομική περίθαλψη. Στην Ελλάδα έχουν γίνει πολύ σημαντικά βήματα με την εφαρμογή των προγραμμάτων « Φώφη Γεννηματά» και « Σπύρος Δοξιάδης» για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού, του παχέος εντέρου και του τραχήλου της μήτρας. Τόνισε πως η συνεργασία των κρατών με τον ΟΗΕ μπορεί να συμβάλει στη δημιουργία ενός ακόμη καλύτερου, δίκαιου και ισότιμου συστήματος υγειονομικής περίθαλψης για όλες τις γυναίκες .
Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Πλατανιά, σε συνεργασία με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Διαβάζω για τους…
«Ως διαχρονικός αντίπαλος της Αριστεράς θέλω να την δω να πηγαίνει ακόμα πιο κάτω. Πιστεύω…
Λίγες ώρες πριν ανοίξει η κρίσιμη κάλπη της Κυριακής για τις εκλογές προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ, υποψήφιοι…
Αιχμές για το κράτος δικαίου αφήνει ο Γαρβιήλ Σακελλαρίδης, σχολιάζοντας την απόφαση της δικαιοσύνης να κρίνει προφυλακιστέο…
Έτοιμος για τις επόμενες συγκρούσεις με την κυβέρνηση δηλώνει ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος σχεδιάζει…
Μέλη εφορευτικών επιτροπών και σύνεδροι του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από τα Χανιά ανακοίνωσαν την οριστική αποχώρησή τους…
This website uses cookies.