Categories: ΘΕΣΕΙΣ

Η σιωπή δεν είναι πάντα χρυσός

Η λαϊκή ρήση αναφέρει πως η σιωπή είναι χρυσός.

Ως γνωστόν όμως, οι κανόνες έχουν και τις εξαιρέσεις τους όπως θα δούμε στις παρακάτω δύο περιπτώσεις – καταγγελίες εξ’ ίσου σοβαρές και προκλητικές.

Κι ας ξεκινήσουμε – τυχαία- από τη φωτογραφία η οποία βλέπει σήμερα το φως της δημοσιότητας παράλληλα με τα καταγγελλόμενα.

Για όσους δεν γνωρίζουν, πρόκειται για τον δημόσιο (κι όσοι ισχυρίζονται το αντίθετο ψεύδονται ασύστολα) δρόμο, ο οποίος βρίσκεται κοντά στο κέντρο «Ζαμάνια» και περνάει μπροστά από το ιστορικό και παμπάλαιο εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, στην περιοχή των Κατσιφαριανών.

Προφανώς, πριν από το πανηγύρι της εκκλησίας 12 και 13 Νοεμβρίου έφτασαν παράπονα στον Δήμο Χανίων ότι δέντρα παρακείμενης ιδιοκτησίας κάλυπταν και τον δρόμο , εμποδίζοντας τη διέλευση από και προς το εκκλησάκι, ενώ ο ιδιοκτήτης είχε και τη φαεινή ιδέα, να τοποθετήσει εντός του δρόμου σιδερένιους πασσάλους (όπως φαίνονται στη φωτογραφία, προκειμένου να στηρίξει τα δέντρα του!!!

Κι εδώ τώρα αρχίζει ο μεγαλύτερος εμπαιγμός.

Ο δήμος μέσω του αρμοδίου αντιδημάρχου, ανέλαβε ν’…. αποκαταστήσει την τάξη, κόβοντας δέντρα κ.λ.π. πριν τις 12 Νοεμβρίου.

Και ιδού το αποτέλεσμα!

Η φωτογραφία πάρθηκε στις αρχές του μήνα που διανύουμε

Κύριε δήμαρχε

Αν όλοι οι δημότες κάναμε το ίδιο με τον συγκεκριμένο ιδιοκτήτη στους δρόμους που βρίσκονται δίπλα στα σπίτια μας, θα μας συμπεριφερόσασταν το ίδιο;;

Είναι αυτό καθάρισμα; Προς τι όλη αυτή η προκλητική ανοχή; Καλύπτετε κάποιους;

Ένα να ξέρετε πάντως. Εάν αυτή η απαράδεκτη κατάσταση δεν λάβει τέλος άμεσα, πάρα πολλοί δημότες σκέφτονται να πράξουν το ίδιο!
Έτσι, για να είμαστε όλοι ίσοι και όμοιοι, απέναντι στους νόμους και τους θεσμούς.

Τον υπεύθυνο αντιδήμαρχο κ. Κοτζαμιχάλη, δεν τον γνώριζα ούτε κατ’ όψην.
Χρειάστηκε να τον δω σε φωτογραφία για να γνωρίσω αυτόν και την ιδιότητά του, γιατί διαφορετικά , διαβάζοντας όσα είπε για τον εργολάβο καθαριότητας του δήμου Χανίων, θα έλεγα με σιγουριά πως ήταν συνήγορος υπεράσπισής του.

Τελικά ο κόσμος τα ‘χει τούμπανα – όλα όσα αληθώς καταγγέλλει και ο κ. Γιάννης Σαρρής – και κάποιοι κρυφό καμάρι.

Κι αυτή η φιέστα (για τη δημιουργία εντυπώσεων) που διοργανώθηκε στο δημαρχείο για να πειστούμε ότι δεν συμβαίνει τίποτα σε βάρος των εργαζομένων, ποιους προσπαθεί να εμπαίξει;

Γιατί δεν κλήθηκαν – ενημερώθηκαν ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι να παραστούν ή έστω να στείλουν σημειώματα συμπαράστασης στον εργολάβο;

Μήπως γιατί φοβήθηκαν πως οι ίδιοι θαρραλέοι που καταγγέλλουν τα κακώς κείμενα, θα έλεγαν και πάλι την αλήθεια;

Είναι ανάγκη να συνειδητοποιήσουν επιτέλους τόσο οι κάποιοι τρομαγμένοι υπάλληλοι όσο και αυτοί που τάχα φροντίζουν για το καλό τους , πως μόνα «αφεντικά» είμαστε όλοι εμείς οι δημότες και δεν θα επιτρέψομε πλέον παρόμοιες συμπεριφορές σε βάρος των εργαζομένων.

Ψεύδονται ασύστολα και τους καταγγέλλω στην τοπική κοινωνία, όσοι ισχυρίζονται πως ποτέ δεν έγιναν καταγγελίες σε βάρος του εργολάβου καθαριότητας κ.λ.π.

Ευτυχώς, καιρό τώρα κάποιοι εργαζόμενοι στον τομέα της καθαριότητας άρχισαν ν’ αποκαλύπτουν τα προβλήματα που είχαν στη δουλειά τους.

Κι επειδή οι ίδιοι δεν μπορούσαν να ξεπεράσουν τους φόβους περί απόλυσής τους, πήγαν δημότες αυτοπροσώπως ση διεύθυνση Εργασίας, δίδοντας τα στοιχεία τους και ζήτησαν από την εκεί υπεύθυνη να ρωτήσει τους εργαζόμενους αν πληρώνονται κανονικά κ.λ.π.

Η Υπηρεσία, στα πλαίσια των καθηκόντων της έκανε έλεγχο αλλά (δυστυχώς για την ίδια την αλήθεια), «έπεσε» σε φοβισμένο αλλοδαπό εργαζόμενο, ο οποίος απέκρυψε την αλήθεια για να εισπράξει αργότερα τα ένσημα από κάποιους!!

Μιας και ο λόγος για αλλοδαπούς θα θέλαμε να ρωτήσουμε και κάτι τελευταίο.
-Γιατί οι εργαζόμενοι για τον καθαρισμό των δρόμων είναι στη συντριπτική τους πλειοψηφία αλλοδαποί;

-Μήπως γιατί οι αλλοδαποί δεν γνωρίζουν Ελληνική γραφή και ανάγνωση και υπογράφουν οποιοδήποτε έγγραφο τους δοθεί;

-Είναι αυτό ρατσισμός, σε βάρος της μεγαλύτερης μερίδας των εργαζομένων ή όχι και για να τελειώνουμε επιτέλους και μ’ όλη αυτή την έξω από κάθε λογική ιστορία, θέλομε να δηλώσουμε σε κάθε κατεύθυνση πως δεν θα διστάζομε ποτέ να λέμε την αλήθεια, και να στηρίζομε όσους την επικαλούνται.

Ο φόβος είναι κακός σύμβουλος.

Είναι το σημαντικότερο εργαλείο χειραγώγησης προκειμένου οι άνθρωποι να μεταβάλλονται σε ανθρωπάκια με ότι αυτό συνεπάγεται για τους εαυτούς τους, αλλά και την ίδια την κοινωνία.

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία

Στέλλα Αλευράκη

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Το δημογραφικό πέρα από ευχολόγια

Του Αργύρη Αργυριάδη, Δικηγόρου Τα πράγματα είναι απλά. Οι αριθμοί - όχι βέβαια πάντα -…

8 hours ago

Καρκίνος: Θα μπορεί να ανιχνεύεται 7 χρόνια πριν τη διάγνωση

Δύο βρετανικές μελέτες, που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό «Nature Communications», εντόπισαν πρωτεΐνες στο αίμα οι…

8 hours ago

Προεκλογική Εκδήλωση της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Χανίων με Κουντούρα, Παπαργυρόπουλο, Τσίπρα και Λεκατσά

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ –Π.Σ. οργανώνει Προεκλογική εκδήλωση  συζήτηση την Τετάρτη 22 Μαΐου…

8 hours ago

Συνάντηση Ν. Καλογερή με Υφυπουργό Υποδομών – Τι συζήτησαν

Τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Νίκο Καλογερή επισκέφθηκε ο Υφυπουργός Υποδομών & Μεταφορών κ. Νίκος Ταχιάος…

8 hours ago

Κουτσούμπας για Συμφωνία Πρεσπών: Ήταν απόφαση των ΗΠΑ και άλλων “συμμάχων” μας στο ΝΑΤΟ

«Το ΚΚΕ δεν έχει καμία δέσμευση απέναντι στην ΕΕ και μπορεί να αποκαλύπτει τις οδηγίες,…

8 hours ago

Τι θα ζητήσει ο Μητσοτάκης από την Κομισιόν για τις τιμές των πολυεθνικών

Το 78% των Ελλήνων πολιτών δηλώνει, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Alco, ότι η ακρίβεια είναι το βασικό…

9 hours ago

This website uses cookies.