«Ή κάντε κάτι ή θα εγκαταλείψουμε τα σπίτια και τις περιουσίες μας. Δεν αντέχουμε άλλο!». Ήταν καιρός πια που πολύς κόσμος στην Κίσσαμο και στις γύρω περιοχές είχε περιέλθει σε απόγνωση από το καθεστώς τρομοκρατίας που ασκούσαν μέλη συγκεκριμένων οικογενειών κτηνοτρόφων με φόντο την εκμετάλλευση της γης τους.
«Τόση απόγνωση δεν έχουμε ξαναδεί στα μάτια ανθρώπων» εκμυστηρεύτηκε στο Cretalive.gr στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ στην Κρήτη που έχει πλήρη γνώση της υπόθεσης. Άνθρωποι νοικοκύρηδες, φιλήσυχοι, με σπίτια και καλές περιουσίες, λίγο έλειψε να ξεριζωθούν από τον ίδιο τους τον τόπο, ανήμποροι να αντέξουν άλλο τους τραμπουκισμούς και τους ξυλοδαρμούς. Υπέφεραν!
Το μοτίβο, σύμφωνα με την Αστυνομία, ήταν απλό και επαναλαμβανόμενο. Συλληφθέντες άφηναν τα κοπάδια με τα ζώα τους μέσα στις περιουσίες ντόπιων και όταν οι δύσμοιροι ιδιοκτήτες τολμούσαν να ψελλίσουν μία κουβέντα διαμαρτυρίας, έμπαινε σε εφαρμογή το σχέδιο εξόντωσης: πόλεμος νεύρων και τρόμος.
Ξυλοδαρμοί, εμπρησμοί, πυροβολισμοί ακόμα και στα σπίτια των παθόντων, φθορές, ζημιές, ζωοκλοπές, απειλές…Ζωή μαρτύριο. Δεν μπορούσαν οι άνθρωποι να βρουν ησυχία και γαλήνη μέσα στο ίδιο τους το σπίτι ή στην περιουσία τους.
60 καταθέσεις παθόντων
Κατά την αστυνομία σκοπός ήταν να υποταχθούν στα «θέλω» εκείνων που με τον τρόπο τους καταδυνάστευαν μία ολόκληρη επαρχία (και όχι μόνο) και περνούσαν …ζάχαρη με επιδοτήσεις επικάλυψης. Οι παθόντες ή αναγκάζονταν να σκύψουν το κεφάλι από φόβο, «παραδίδοντας» τις περιουσίες τους σε εκείνους και στα ζώα τους ή την πουλούσαν για ένα κομμάτι ψωμί, σε εξευτελιστική τιμή, για να γλιτώσουν.
Η δικογραφία του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος περιλαμβάνει, κατά πληροφορίες, 60 καταθέσεις παθόντων που φέρονται να εκβιάστηκαν με απειλές, τραμπουκισμούς, ξυλοδαρμούς, ζημιές στις περιουσίες τους.
Και είναι μεγάλος άθλος που βρέθηκαν αυτές οι 60 καταθέσεις καθώς, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι παθόντες είναι πολλοί περισσότεροι. Φυσικά υπήρξαν και άνθρωποι που επέδειξαν εξ αρχής πυγμή, δεν λύγισαν και στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων για το κοινό καλό. Μία τέτοια περίπτωση είναι και αυτή της κ. Μαρίας Κλειδουχάκη, της προέδρου του συλλόγου αδεσποτίας Χανίων, μία γυναίκα που είχε το θάρρος και τη γενναιότητα να βγει μπροστά παρά τις απειλές, τον πετροπόλεμο και τις προσπάθειες εκφοβισμού.
Η τεράστια αστυνομική επιχείρηση, η μεγαλύτερη που έχει γίνει ποτέ στην περιοχή και από τις μεγαλύτερες σε επίπεδο Κρήτης, σχεδιαζόταν καιρό δεδομένου ότι οι έρευνες προανακριτικά είχαν ξεκινήσει μήνες. Η ΕΛ.ΑΣ μιλάει για τέσσερις οικογένειες και ισάριθμες εγκληματικές ομάδες, με 22 συνολικά κατηγορούμενους και 16 συλληφθέντες. Όπως έγραψε το Cretalive, στην επιχείρηση συμμετείχαν περισσότεροι από 100 αστυνομικοί από Ηράκλειο, Ρέθυμνο και Χανιά. Επί ποδός η …μισή αστυνομία του νησιού.
Τριάντα δύο επιζώντες υπάρχουν μετά το αεροπορικό δυστύχημα στο Καζακστάν, σύμφωνα με τις καζάκικες αρχές και συγκεκριμένα…
Την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2024, στις 12:00 το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε μουσική πατινάδα με παραδοσιακά κάλαντα…
Αγαπητοί αναγνώστες, Ευχαριστούμε που είστε δίπλα μας και μας εμπνέετε να συνεχίσουμε τον δικό μας…
Η ψυχρή αέρια μάζα που έφτασε στην Κρήτη, σε συνδυασμό με διαταραχή στην ανώτερη ατμόσφαιρα,…
Επιβατικό αεροσκάφος με 110 ανθρώπους συνετρίβη, την Τετάρτη (25/12), κοντά στην πόλη Ακτάου του Καζακστάν και στον…
Έπεσε περαιτέρω στο 61% το ποσοστό ιδιοκατοίκησης στη χώρα μας, σύμφωνα με έρευνα της Metron Analysis. Θυμίζουμε ότι…
This website uses cookies.