Η τρόικα υιοθέτησε τις προτάσεις των πρατηριούχων των Χανίων

Έπρεπε να βρεθεί η τρόικα στην Ελλάδα και να πιεστούν καταστάσεις για να αναγνωριστεί από το Κράτος άγρια κερδοσκοπία στην αγορά των καυσίμων.

Οι αυξήσεις των τιμών στη χώρα μας είναι συνεχείς, παρά την αποκλιμάκωση των διεθνών τιμών του αργού πετρελαίου και την πτώση στο εξωτερικό.

Η τρόικα έθεσε ξεκάθαρα το θέμα της ακρίβειας στη συνάντησή της με τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη.

Πως βλέπουν όμως οι βενζινοπώλες αυτή την παρέμβαση;

Οι περισσότεροι μιλούν για δικαίωση, αφού οι πρατηριούχοι των Χανίων ήταν εκείνοι, οι οποίοι στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους, απέστειλαν σχετικό έγγραφο στην τρόικα για τη λειτουργία της αγοράς.

«Αποτελεί για μας δικαίωση το ότι η τρόικα υιοθετεί στο σύνολό τους τις προτάσεις μας, έτσι όπως τις υποβάλλαμε στην επιστολή μας που δώσαμε στη δημοσιότητα πριν από λίγες ημέρες. Αν δεν μειωθεί ο ΕΦΚ στα καύσιμα, τότε δεν θα πέσουν οι τιμές ούτε και θα υπάρξει ανταγωνισμός», επεσήμανε ο αναπληρωτής γραμματέας της ΠΟΠΕΚ και πρόεδρος των πρατηριούχων στα Χανιά, Ευάγγελος Κώτσος.

Οι στρεβλώσεις στην αγορά των καυσίμων, που αναπτύσσουν αλλά και συντηρούν την ακρίβεια, προκαλούν πονοκέφαλο στους καταναλωτές που προβλέπουν έναν ιδιαίτερα δύσκολο χειμώνα εξαιτίας και της αύξησης του Ειδικού Φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης και την εξομοίωση της τιμής του με το πετρέλαιο κίνησης.

«Οι εκτιμήσεις που έχουμε για την αρχική τιμή του πετρελαίου θέρμανσης είναι 1,35 ευρώ για την Αθήνα και 1,45 για την Κρήτη», σημειώνει το μέλος του Δ.Σ. της ΠΟΠΕΚ, Γιάννης Δρακακάκης.

Την ίδια στιγμή πάντως τα έσοδα από τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στα καύσιμα από το 2009 έως σήμερα έχουν μειωθεί περίπου κατά 1,5 δισ. ευρώ, παρόλο που ο ΕΦΚ αυξήθηκε, και αυτό λόγω της σημαντικής μείωσης της κατανάλωσης από τα νοικοκυριά τόσο στη βενζίνη όσο και στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Τις επόμενες ημέρες θα σταλεί από τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου επιστολή σε όλους τους παράγοντες της αγοράς, φορείς επιχειρηματιών και καταναλωτικές οργανώσεις προκειμένου έως το τέλος Σεπτεμβρίου να καταθέσουν τις απόψεις τους και τις θέσεις τους, προκειμένου να γίνει μία ευρεία σύσκεψη για το θέμα των τιμών των καυσίμων.

neatv.gr – Παντελής Γιαΐτσης

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Ατελείωτη ταλαιπωρία λόγω των έργων στην οδό Κυδωνίας | Φωτός

Η ταλαιπωρία των Χανιωτών τις τελευταίες ημέρες είναι τεράστια λόγω εργασιών τόσο στην οδό Κυδωνίας…

4 mins ago

Σεισμοί: Μπορούν τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα να μας προειδοποιήσουν; Επιστήμονες σε συνέδριο στα Χανιά απαντούν…

Η αξιοποίηση ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων για την έγκαιρη προειδοποίηση σεισμών βρίσκεται στο επίκεντρο των εργασιών διεθνούς…

13 mins ago

Μουσικό Φεστιβάλ Χανίων: Τρίτη μέρα / 14 Οκτωβρίου με τον Χρήστο Γαρμπιδάκη

Από παιδί o Χρήστος Γαρμπιδάκης ξεκινάει σπουδές κλασικής κιθάρας . Σύντομα , ωστόσο, επικεντρώνεται στις…

13 mins ago

Diddy: Καταγγελίες ότι περιέλουσε θύμα με λιπαντικό και ναρκωτικό για να διευκολύνει το βιασμό του

Νέες φρικτές καταγγελίες για τον ράπερ Diddy, έρχονται στο φως, σύμφωνα με καταγγελίες από δικηγόρο θύματός…

29 mins ago

Μανώλης Λιδάκης: Εξακολουθεί να νοσηλεύεται – Η ανάρτηση του τραγουδιστή

Στο νοσοκομείο από τα τέλη Αυγούστου βρίσκεται ο Μανώλης Λιδάκης, προκειμένου να υποβληθεί σε μια σοβαρή χειρουργική επέμβαση.…

33 mins ago

Copernicus: Ο Σεπτέμβριος ήταν ο δεύτερος θερμότερος στα χρονικά

Ο περασμένος μήνας ήταν ο δεύτερος θερμότερος Σεπτέμβριος που έχει καταγραφεί παγκοσμίως σε ένα έτος που είναι “σχεδόν βέβαιο”…

33 mins ago

This website uses cookies.