Η τρόικα ψάχνει εποπτικό προσωπικό για την Ελλάδα

Σε αναζήτηση βοηθών και ελεγκτών για να ενισχύσουν τα όργανα της τρόικας στην Ελλάδα βρίσκεται η Ε.Ε., σύμφωνα με ρεπορτάζ της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt από τις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, «η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερη βοήθεια και περισσότερη εποπτεία έξωθεν. Για το θέμα αυτό οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπήρξαν σύμφωνοι κατά τη μαραθώνια συνεδρίαση το βράδυ της Δευτέρας στις Βρυξέλλες.

Όμως παραμένει πλήρως ασαφές από πού θα προέλθουν οι αναγκαίοι υπάλληλοι. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ελπίζει ότι τα κράτη – μέλη θα αποστείλουν στην Αθήνα όσο το δυνατόν περισσότερους εμπειρογνώμονες».

Μάλιστα, επικαλείται δηλώσεις του ευρωπαίου επιτρόπου Όλι Ρεν, σύμφωνα με τον οποίο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έχει πάντοτε την αναγκαία τεχνογνωσία.

Από την άλλη, η Γερμανία θεωρεί ότι οι Βρυξέλλες έχουν προ πάντων την ευθύνη, συνεχίζει το δημοσίευμα. «Το Eurogroup συμφωνεί ότι η Επιτροπή θα πρέπει να ενισχύσει τις δυνατότητές της για συνδρομή και επίβλεψη επί τόπου», δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ.

Μέχρι τώρα, σημειώνει το δημοσίευμα, η εκπροσώπηση της επίβλεψης του ελληνικού προγράμματος μεταρρυθμίσεων εκ μέρους της τρόικας από άποψη προσωπικού ήταν αδύναμη.  «Το ΔΝΤ έχει μόνο έναν εκπρόσωπο επί τόπου, που αναλαμβάνει καθήκοντα για λογαριασμό της τρόικας. Η Επιτροπή διαθέτει αντιπροσωπεία στην Αθήνα. Όμως σ’ αυτήν υπεύθυνο για θέματα της τρόικα είναι μόνο ένα άτομο, όπως λέγεται από τις Βρυξέλλες. Οι υπόλοιποι βοηθοί της Ελλάδας δε ζουν στη χώρα. Αυτό ισχύει και για την Task Force του Γερμανού υπαλλήλου της Ε.Ε., Χορστ Ράιχενμπαχ, της οποίας τα 16 μέλη δε μένουν μόνιμα στην Ελλάδα».

«Πόσους υπαλλήλους θέλει να στείλει επιπλέον σε μόνιμη βάση η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, είναι ασαφές. Η ιδέα του προέδρου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (EIB), Βέρνερ Χόγιερ, να αποσταλούν στην Αθήνα Έλληνες υπάλληλοι της Κομισιόν, δεν αρέσει ιδιαιτέρως στις Βρυξέλλες: όπως λέγεται, “αυτοί έχουν εδώ άλλα καθήκοντα και πρέπει να υπολογίσουν και τις οικογένειές τους”».

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

#ακρίτα: Το twitter δεν «ξεπλένει» την Ακρίτα – Νεοπλουτίστικη ξετσιπωσιά

Η Θάτσερ έλεγε "δεν υπάρχει φτωχοί, υπάρχουν κακοί χαρακτήρες", η Έλενα Ακρίτα λέει "Τον χορτασμένο…

21 mins ago

Πολάκης: Όσο και να μαγειρεύετε τις δημοσκοπήσεις, την αλήθεια θα τη δείτε – Να σταματήσει η ανθρωποφαγία και ο καυγάς

Ο Παύλος Πολάκης σχολιάζοντας τις τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει σε…

3 hours ago

Ο ποταμός που ρέει ανάποδα: Το κρυμμένο μυστικό της Κρήτης που λίγοι γνωρίζουν

Σε έναν από τους πιο άγνωστους και εντυπωσιακούς φυσικούς θησαυρούς της Κρήτης, τον ποταμό Αναποδάρη και το…

3 hours ago

Σπυριδάκη: «Μια κυβέρνηση που λειτουργεί χωρίς διαφάνεια και λογοδοσία, αυτό είναι το μεγαλύτερο δημοκρατικό έλλειμμα που έχουμε»

Ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής τοποθετήθηκε η Βουλευτής Λασιθίου ΠΑΣΟΚ,  Κατερίνα Σπυριδάκη, ενόψει της συζήτησης του Νομοσχεδίου…

3 hours ago

Νέο ΔΣ στο Σωματείο Αρτοποιών Ν. Ηρακλείου «Η ΔΗΜΗΤΡΑ»

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο ανέδειξε το Σωματείο Αρτοποιών Ν. Ηρακλείου «Η ΔΗΜΗΤΡΑ» μετά τις εκλογές, οι οποίες διενεργήθηκαν στις 09/09/2024. Το…

3 hours ago

Ημερίδα για την βελτίωση της ποιότητας του ελαιολάδου στο ελαιουργείο και την τυποποίηση

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε συνεργασία με το Δήμο Αγίου Νικολάου,…

3 hours ago

This website uses cookies.