Categories: ΤΟΠΙΚΑ

“Η ΥΠΕ  Κρήτης επισπεύδει τις προσλήψεις μέσω Facebook!”: Ανακοίνωση από Μέτωπο Γιατρών για την Ανατροπή στα Χανιά

Με ανακοίνωσή του το “Μέτωπο Γιατρών για την Ανατροπή στα Χανιά” καταγγέλλει τη στάση της υποδιοικήτριας της ΥΠΕ Κρήτης με αφορμή σχόλιά της στο διαδίκτυο όπου προαναγγέλλει την ορκομωσία ιατρού ως Επιμελητή Β’ πέρα από τις διαδικασίες πρόσληψης.

Διαβάστε τι αναφέρει:

Ως  Mέτωπο Γιατρών για την Ανατροπή στα Χανιά μείναμε κυριολεκτικά έκθαμβοι απέναντι στα εγκωμιαστικά σχόλια υποδιοικήτριας ΥΠΕ Κρήτης που ανταλλαχθησαν στο διαδίκτυο αναφορικά με την ορκωμοσία συνάδελφου αγροτικού γιατρού. Σχόλια τα οποία έφθασαν στο σημείο να διατυμπανίζουν εν τέλει την ανανέωση του ραντεβου τους σε ένα χρόνο ακριβώς, προκειμένου αυτός να ορκιστεί ως Επιμελητής Β. Για μας είναι πράγματι ευτυχές το γεγονός ότι οι διαδικασίες προσληψης σε μόνιμη θέση ΕΠΙΜΕΛΗΤΉ φαίνεται ενδεχομένως να μην εμπεριέχουν πάντοτε την αγωνία που αναπόφευκτα εγκυμονεί η μέχρι τώρα διαδικασία πρόσληψης με προθεσμίες, καθυστερήσεις,καταθέσεις βιογραφικών, επιτροπές, προφορικές συνεντεύξεις ΚΛΠ. Μας καθησυχάζει ιδιαιτέρως το γεγονός ότι η- αρχική τουλάχιστον- διατυπωση της ανακοινωσης δεν έδειχνε να διεπεται από ευχολογική διάθεση. Εμοιαζε απλα σαν μια σκέτη ανακοίνωση προσληψης με ακριβή χρονικό προσδιορισμό.

Μέσα σε αυτό το έρεβος της υποστελέχωσης του ΕΣΥ, της μη προκήρυξης μόνιμων θέσεων επιμελητών και την ομηρία εκατοντάδων επικουρικών προκαλεί ρίγη συγκίνησης το γεγονός ότι μέσω τέτοιων δηλώσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης  μειώνεται ή και εξαλείφεται η δυσβάσταχτη αγωνία για το μέλλον μας. Στα μάτια μας φαντάζει  πραγματικά υπέροχο η επαγγελματική μας ανασφάλεια να εξανεμίζεται έτσι απλά με την ανανέωση ενός… ΄΄ραντεβού΄΄.

Ευχαριστούμε εκ βαθέων την υποΥΠΕάρχισσα και την περιμένουμε στο Γ.Ν Χανίων να δώσει και εκεί ευχές της  για τα διαλυμένα ΤΕΠ από τις ελλείψεις νοσηλευτών,το παραπαίων ακτινολογικό τμήμα και τις καθυστερήσεις έως και 6 μήνες για τη διενέργεια μιας μαγνητικής,τα monitorπου κοντεύουν να πέσουν στα κεφάλια των ασθενών στη ΜΕΘ,τησκανδαλώδη έλλειψη ΜΑΦ ,τα χρωστούμενα ρεπό σε γιατρούς και νοσηλευτές,την απουσία ιατρικής εκπαίδευσης,τους συμβασιούχους που πετιούνται στην ανεργία.

Με κάτι τέτοιες ανακοινώσεις δε χρειάζεται να ανησυχούμε για μελλοντική φυγή στο εξωτερικό σαν ιατρικοί μετανάστες ή για αναζήτηση εργασίας με μπλοκάκι σε κάποιον μεγαλοεργολάβο-αρπακτικό της ιδιωτικής Υγείας.

Εμείς της υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε πιο δυναμικά τον αγώνα για μαζικές μόνιμες προσλήψεις νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού, για μια πραγματική δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους μακριά από τις ορέξεις των αρπακτικών της αγοράς και των μνημονιακών γραφειοκρατών του Υπουργείου.

Το επίμαχο σχόλιο:

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Ουκρανία: Τα κύρια σημεία του τελικού ανακοινωθέντος της Συνόδου Κορυφής

Περίπου 80 χώρες συμφώνησαν σήμερα στην Ελβετία στην «Σύνοδο Κουρφής/Διεθνή Διάσκεψη για την Ουκρανία» ότι ο «διάλογος…

10 hours ago

Παράπονα για τα beach bar: Περίοικοι έχασαν τον ύπνο τους από την ένταση της μουσικής – Τι λέει ο νόμος

Με θετικά μηνύματα ξεκίνησε η τουριστική σεζόν με χιλιάδες τουρίστες να κατακλύζουν τις πόλεις και…

10 hours ago

Κουρταλιώτικο φαράγγι: Αναστάτωση με νεαρό που λίγο έλειψε να πνιγεί

Σε κίνδυνο βρέθηκε την Κυριακή νεαρός που βούτηξε στα νερά στο Κουρταλιώτικο φαράγγι και λίγο…

10 hours ago

Στην Κρήτη ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως των Αρμενίων κ.κ. Σαχάκ Μασαλιάν

Μεγάλη τιμή και χαρά και κυρίως ευλογία  για την παροικία των Αρμενίων στην Κρήτη θα…

10 hours ago

Βασίλης Μπισμπίκης: “Φτιάχνουμε με τη Δέσποινα σπίτι στην Κρήτη για να μείνουμε εκεί”

O Bασίλης Μπισμπίκης παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι» και για άλλη μια φορά…

10 hours ago

“Ξεχείλισε η αγανάκτηση”: H “ΛΑΣΥ Χανίων” για τα προβλήματα των κατοίκων της παλιάς πόλης

Στα προβλήματα των κατοίκων της παλιάς πόλης Χανίων αναφέρεται σε ανακοίνωση της η "Λαϊκή Συσπείρωση" κοινότητας Χανίων, με αφορμή…

10 hours ago

This website uses cookies.