Απογοητευτικά είναι τα στοιχεία που έδωσε χθεςστο φως της δημοσιότητας και τα οποία βασίζονται σε επίσημα στατιστικά, το Δίκτυο του Ελάχιστου Εισοδήματος.
Με βάση τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, η Ελλάδα:
Συγκαταλέγεται στην ομάδα των χωρών με τη μεγαλύτερη φτώχεια (23,1%) ενώ η παιδική φτώχεια το 2012 ήταν 26,5%.
Βρίσκεται στην 4η θέση μεταξύ των 28 χωρών με το υψηλότερο ποσοστό πολιτών στο όριο της φτώχειας (34,6%), πίσω από τη Βουλγαρία (49,3%), τη Ρουμανία (41,7%) και τη Λετονία (36,2%).
2,5 εκατομμύρια άτομα βρίσκονται κάτω από το χρηματικό όριο της σχετικής φτώχειας, με βάση το εισόδημα του μεσαίου νοικοκυριού (το 60%).
3,8 εκατομμύρια άτομα βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας λόγω υλικών στερήσεων και ανεργίας. Για παράδειγμα, σημειώθηκε 31,3% μείωση των νοικοκυριών με κεντρική θέρμανση μεταξύ 2013-2014.
Κατά το β’ τρίμηνο του 2014:
Ο αριθμός των ανέργων ανήλθε σε 1.280.101, πλήττοντας πλέον τους αρχηγούς των νοικοκυριών, δηλαδή εργαζόμενους άνδρες στην παραγωγική ηλικία.
Η ανεργία των νέων 15-24 ετών ανήλθε στο 52%, ενώ πολλά νοικοκυριά είναι χωρίς κανέναν εργαζόμενο αλλά και χωρίς πόρους.
Παράλληλα, υπήρξε δραματική μείωση των αποδοχών, ενώ ο κατώτατος μισθός βρίσκεται κάτω από το επίπεδο του 2000.
"google ad"
Αγώνας της Κρήτης
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.