ΕΛΛΑΔΑ

Η Fraport θέλει και τα υπόλοιπα 23 αεροδρόμια! – Tη μικρότερη αύξηση σε κίνηση το αεροδρόμιο Χανίων

Ενδιαφέρον για τα υπόλοιπα 23 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας έχει η Fraport, αλλά θα περιμένει τις κυβερνητικές αποφάσεις για να πάρει τις αποφάσεις της, ενώ δεν προβλέπεται να συμμετέχει στη διαδικασία για την πώληση του 30% των μετοχών τού «Ελ. Βενιζέλος», σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών».

Τη δήλωση έκανε ο Αλεξάντερ Τσινέλ, διευθύνων σύμβουλος της Fraport Greece, κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, στην οποία παρουσίασε τα αποτελέσματα για τον πρώτο χρόνο της στη διαχείριση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, δίνοντας έμφαση στη θετική και πολλαπλάσια συμβολή τους στην οικονομία και στον τουρισμό της Ελλάδας. Από τα στοιχεία που δημοσιοποίησε, το 2017 από τα συγκεκριμένα αεροδρόμια εξυπηρετήθηκαν 27,6 εκατ. επιβάτες και ήταν αυξημένοι κατά 10,3% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Ο Αλεξάντερ Τσινέλ παρουσίασε επίσης, το χρονοδιάγραμμα αναμόρφωσης των 14 αεροδρομίων, σημειώνοντας ότι από το 2019 έως το 2021 θα έχουν ολοκληρωθεί τα έργα. Οι εργασίες, σύμφωνα με τον ίδιο, θα γίνονται με όλα τα αεροδρόμια σε λειτουργία, χωρίς να παρακωλύεται η λειτουργία τους, με κύριο γνώμονα την ασφάλεια των επιβατών.

Στη Θεσσαλονίκη, παρά τους περιορισμούς που έφεραν για ένα τρίμηνο τα έργα στον διάδρομο προσγείωσης/απογείωσης, η επιβατική κίνηση αυξήθηκε κατά 11,5%. Εχει ενδιαφέρον ότι η Καβάλα, όπου κατευθύνθηκαν πολλά αεροπλάνα που δεν μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου «Μακεδονία», εκτοξεύτηκε στο 22,8%. Σε υψηλά επίπεδα κινήθηκαν η Κως (αύξηση 20,7%), η Μύκονος (18,6%) και η Σάμος (12,9%).

Συνεχίζει η Ryanair

Στον αντίποδα κινήθηκαν τα Χανιά, όπου η αύξηση περιορίστηκε στο 2,6%, κυρίως λόγω της αποχώρησης της Ryanair από τις γραμμές εσωτερικού. «Δεν είναι θέμα υψηλών τελών, αλλά γενικότερης πολιτικής της εταιρείας» διευκρίνισε ο επικεφαλής της Fraport στην Ελλάδα, που επισήμανε ότι η ίδια εταιρεία συνεχίζει τα δρομολόγια εξωτερικού από όλα τα αεροδρόμια που διαχειρίζεται. Υπενθύμισε ότι μετά την ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων ο έλεγχος έχει ανατεθεί σε ιδιωτικές εταιρείες και οι υπηρεσίες χρεώνονται προς 1,50 ευρώ ανά αναχωρούντα επιβάτη.

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Κατολίσθηση στα Τοπόλια τραυματίζει ελαφρά μητέρα και παιδί

Σε συναγερμό τέθηκαν το πρωί της Κυριακής οι αρχές στην Κίσσαμο, μετά από κατολίσθηση που…

4 hours ago

35χρονη τουρίστρια σώθηκε μετά από επιχείρηση διάσωσης στο Μπάλο

Μια 35χρονη τουρίστρια από τη Γερμανία διασώθηκε χθες το βράδυ σε επιχείρηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας,…

4 hours ago

Ηράκλειο: Είχε γίνει η σκιά της και την τρομοκρατούσε!

Αρνούνταν να αποδεχθεί ότι η σχέση τους είχε πάρει τέλος και δεν άφηνε σε ησυχία…

4 hours ago

Γαμήλια φωτογράφιση με παραδοσιακές… ινδικές φορεσιές και φόντο τον Κούλε!

Με καταγωγή από την Ινδία, γεννήθηκαν και μεγάλωσαν οι ίδιοι στην Μ. Βρετανία, ωστόσο αποφάσισαν τον…

4 hours ago

Στέγη Κακοποιημένων Γυναικών στα Χανιά – Ένα μεγάλο σπίτι μακριά από τη βία

Η ιστορία ξεκινάει το 2014… όταν εκείνη την εποχή, αν και ακομη σύμφωνα με τους…

4 hours ago

Εκατοντάδες στην παραδοσιακή εμποροπανήγυρι στις Βρύσες την Κυριακή των Βαΐων | Φωτός

Έχουμε πλέον εισέλθει στην τελευταία εβδομάδα πριν το Πάσχα και στις Βρύσες, όπως έχει καθιερωθεί,…

4 hours ago

This website uses cookies.