ΘΕΣΕΙΣ

Θα λέμε ΑΝΕΚ και θα κλαίμε αν δεν την στηρίξουμε

Θυμόμαστε πριν περίπου 15 χρόνια, τότε που πολλοί Χανιώτες, ακόμη και άνθρωποι της Αριστεράς, που τα έβαζαν διαρκώς με την ΑΝΕΚ.

Έλεγαν, με βλέμμα κοντόφθαλμο, ότι με πρόφαση το γεγονός ότι η εταιρεία είναι τοπική, η ΑΝΕΚ έχει μονοπώλιο στο νομό και την κατηγορούσαν για το επίπεδο των υπηρεσιών που προσφέρει καθώς και τις τιμές της.

Όταν τελικώς μπήκαν στη γραμμή οι Μινωικές, αυτοί οι ίδιοι άνθρωποι μόνο που δεν άνοιξαν σαμπάνιες από τη χαρά τους, και έλεγαν ότι τώρα θα δούμε τη διαφορά ενώ θεωρούσαν βέβαιη τη μείωση των τιμών και τη βελτίωση των υπηρεσιών.

Τότε, δε μπορούσαμε να καταλάβουμε την πίστη και ανθρώπων της Αριστεράς, στον ελεύθερο ανταγωνισμό αλλά και το μίσος που κάποιοι από αυτούς έβγαζαν για μία εταιρεία που έχει δεθεί με την ιστορία του τόπου μας και δίνει καλές δουλειές σε πολλές εκατοντάδες Χανιωτών ενώ στήριζε δεκάδες σωματεία και οικονομικά με χορηγίες αλλά και με ελεύθερη μεταφορά τους. Δε μπορούσαμε να καταλάβουμε για ποιο λόγο αντί να αγωνίζονται για την επιστροφή της εταιρείας σε μία λειτουργία λαϊκής βάσης, επιχειρηματολογούσαν για την είσοδο δεύτερης εταιρείας στα Χανιά.

Τελικώς, τα πράγματα με την είσοδο των Μινωικών δεν άλλαξαν και πολύ. Υπήρχε μεν ένα επιπλέον δρομολόγιο όμως οι υπηρεσίες ήταν πολλές φορές χειρότερες, ενώ δεν υπήρξε ουσιαστικά και κάποια διαφοροποίηση στις τιμές. Το μόνο βέβαιο ήταν ότι ο ανταγωνισμός και στα Χανιά (μαζί με μία σειρά άλλα λάθη) επιδείνωσε περαιτέρω την κατάσταση για την ΑΝΕΚ.

Τώρα, οι Μινωικές Γραμμές έχουν φύγει από τη γραμμή και η ΑΝΕΚ βρίσκεται στα πρόθυρα της καταστροφής. Τα Χανιά που πρωτοπορούσαν στον τομέα της ναυσιπλοϊας κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς εταιρεία.

Είναι καθήκον όλων μας να αγωνιστούμε, όπως τονίζει και το ΕΒΕΧ, ώστε η ΑΝΕΚ να παραμείνει μία εταιρεία που θα είναι συνδεδεμένη με την Κρήτη και ειδικά με τα Χανιά, που δε θα χάσει τις ιστορικές της αναφορές, στην οποία τα Χανιά θα συνεχίζουν να έχουν σημαντικό ρόλο.

Πρέπει να αγωνιστούμε για “την επαναφορά του πρωταγωνιστικού αναπτυξιακού και κοινωνικού ρόλου της ιστορικής «ΑΝΕΚ» στο Μέλλον του τόπου μας”, γιατί αλλιώς, υπάρχει ο κίνδυνος να γυρίσουμε πίσω πολλές δεκαετίες.

Τα λάθη του παρελθόντος είναι δύσκολο να ξεσβηστούν, όμως αυτό δε σημαίνει ότι δε μπορεί να υπάρξει μέλλον.

 

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Teleperformance: Καταγγελίες για απαράδεκτη συμπεριφορά σε τραυματίες εργαζόμενους στα Χανιά

Το σωματείο εργαζομένων της Teleperformance καταγγέλλει με σκληρούς τόνους την εταιρεία για την απαράδεκτη συμπεριφορά…

5 hours ago

Φωτορεπορτάζ: Γεμάτη με ονειρικούς ηλεκτρονικούς ήχους η 3η μέρα του Μουσικού Φεστιβάλ Χανίων – Ο σχεδιασμός για την επόμενη χρονιά

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, τα Χανιά μεταμορφώθηκαν σε έναν ζωντανό μουσικό καμβά, φιλοξενώντας το Μουσικό…

5 hours ago

Στο Αφγανιστάν οι γυναίκες μπαίνουν στη φυλακή αν γελάσουν – Τρομακτικές μαρτυρίες για τη ζωή υπό τους Ταλιμπάν

“Δεν θεωρούμαστε άνθρωποι, δεν έχουμε δικαιώματα. Είμαι γυναίκα και ζητάω να με υπολογίζουν σαν άνθρωπο”.…

7 hours ago

Ντοκουμέντο από τις τελευταίες στιγμές του Σινουάρ – Πώς εντοπίστηκε από το Ισραήλ

Την εξουδετέρωση του ηγέτη της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ, ανακοίνωσε την Πέμπτη (17/10) ο ισραηλινός στρατός, δίνοντας στη δημοσιότητα πλάνα…

7 hours ago

This website uses cookies.