Categories: ΥΓΕΙΑ

Θεραπεία του καρκίνου του προστάτη με ραδιενεργά νανοσωματίδια από χρυσό και…τσάι

Ραδιενεργά νανοσωματίδια από χρυσό και χημικές ουσίες που περιέχονται στο τσάι, μπορούν να συρρικνώσουν έως 80% τους όγκους του καρκίνου του προστάτη σε πειραματόζωα, αποτελώντας έτσι μία εν δυνάμει εναλλακτική θεραπεία με λιγότερες παρενέργειες για τους ανθρώπους σε σχέση με την παραδοσιακή χημειοθεραπεία, η οποία έχει τοξικές επιπτώσεις στον οργανισμό, καθώς πλήττει παράλληλα και υγιή ζωτικά όργανα.

Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου του Μισούρι, με επικεφαλής τους καθηγητές Κατές Κάτι και Κάθι Κάτλερ, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ (PNAS), ανακοίνωσαν ότι βρήκαν ένα πιο αποτελεσματικό και ασφαλή τρόπο να επιτίθενται στους όγκους, αξιοποιώντας νανοσωματίδια χρυσού και ουσίες που παίρνουν από τα φύλλα του τσαγιού.

Η νέα θεραπεία απαιτεί χιλιάδες φορές μικρότερες δόσεις από την χημειοθεραπεία και δεν κάνει ζημιά σε άλλα όργανα και κύτταρα. Σύμφωνα με τους ερευνητές, μία συγκεκριμένη ουσία του τσαγιού έλκεται από τα καρκινικά κύτταρα του προστάτη. Όταν αυτή η ουσία συνδυαστεί με ραδιενεργά νανοσωματίδια χρυσού, τότε αυτά κατευθύνονται αμέσως στα σημεία των όγκων και τους καταστρέφουν πολύ αποτελεσματικά.

Η εναλλακτική θεραπεία θεωρείται πιο αποτελεσματική ιδίως στην περίπτωση των επιθετικών όγκων, όταν η παραδοσιακή χημειοθεραπεία συχνά αποτυγχάνει να σταματήσει την εξάπλωσή τους. Για την εισαγωγή των νανοσωματιδίων αρκούν μία ή δύο ενέσεις.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, μέσα σε ένα μήνα περίπου τα νανοσωματίδια είτε μειώνουν σημαντικά το μέγεθος των καρκινικών όγκων, είτε και τους εξαφανίζουν τελείως, αρκεί τα νανοσωματίδια να έχουν το σωστό μέγεθος και τις κατάλληλες ραδιοχημικές ιδιότητες. Τα νανοσωματίδια έχουν ημιζωή μόνο 2,7 ημερών και η ραδιενέργειά τους εξαντλείται πλήρως μέσα σε τρεις εβδομάδες.

Οι ερευνητές έκαναν ήδη τις σχετικές επιτυχείς δοκιμές σε ποντίκια. Θα ακολουθήσουν δοκιμές σε σκύλους με καρκίνο του προστάτη, προτού η νέα τεχνική δοκιμαστεί σε ανθρώπους. Η μέθοδος θα μπορούσε πιθανώς να αξιοποιηθεί και εναντίον άλλων στερεών όγκων, πέρα από αυτούς του προστάτη.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Θρίλερ στις ΗΠΑ: «Δεν μπλοφάρει ο Πούτιν» – Οι μυστικές υπηρεσίες πιέζουν Μπάιντεν για «άκυρο» στον Ζελένσκι

Μετά την «κόκκινη γραμμή» που χάραξε ο Πούτιν για τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους…

4 hours ago

Δημοσκόπηση: Οι εκπλήξεις στις μετακινήσεις των ψηφοφόρων

Αξιοσημείωτα είναι τα ευρήματα της δημοσκόπησης της Metron Analysis για το Mega, ως προς τα συμπεράσματα που…

5 hours ago

Κρήτη: Οι εκτιμήσεις για τις τιμές ελαιολάδου και τη νέα ελαιοκομική περίοδο

Την εκτίμηση ότι η τιμή παραγωγού στο ελαιόλαδο την νέα ελαιοκομική περίοδο στην Κρήτη, που…

5 hours ago

Καθηγήτρια του Πολυτεχνείου Κρήτης, ξεπέρασε τις 10.000 αναφορές στο ερευνητικό της έργο σύμφωνα με το Google Scholar

Η Καθηγήτρια Διονυσία Κολοκοτσά της Σχολής Χημικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος (ΧΗΜΗΠΕΡ) του Πολυτεχνείου Κρήτης ξεπέρασε τις 10.000 αναφορές άλλων…

5 hours ago

Μουσικοχορευτική εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας

Το Τμήμα Δημόσιας Υγείας και Φροντίδας Τρίτης Ηλικίας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Χανίων…

5 hours ago

Κρήτη: Άγνωστοι πυροβόλησαν παγώνι στην Κνωσό

Προ εκπλήξεως βρέθηκαν οι άνθρωποι του συλλόγου Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ που κλήθηκαν…

6 hours ago

This website uses cookies.