Categories: ΤΟΠΙΚΑ

Θερινό Σχολείο και Συμπόσιο στα Ανοικτά Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου σε συνεργασία με το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων, στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δια Βίου Μάθησης και με τη συγχρηματοδότηση της UNESCO, διοργανώνουν θερινό σχολείο με θέμα «Ανοικτά Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών και Δεδομένα – Εφαρμογές στα Παράκτια Περιβάλλοντα», την εβδομάδα 20-24 Ιουλίου 2015, στο χώρο του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων.

Τη Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015, διοργανώνονται στα πλαίσια του θερινού σχολείου, διαλέξεις για τις εφαρμογές των Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών (Γ.Σ.Π). Τα Γ.Σ.Π. αποτελούν εργαλείο διαχείρισης και επεξεργασίας δεδομένων με γεωγραφικές πληροφορίες θέσης, οι οποίες επιτρέπουν χωρικές αναλύσεις. Οι περιβαλλοντικές εφαρμογές των Γ.Σ.Π. αφορούν την παρακολούθηση χερσαίων, παράκτιων και θαλασσίων οικοσυστημάτων, δασικών, αγροτικών, καθώς και αστικών περιοχών. Επιπλέον, οι εκπαιδευόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν προηγούμενη ερευνητική δραστηριότητα σε σχετικά αντικείμενα, μέσω της ανάρτησης πόστερ.
Το θερινό σχολείο προσφέρει εισαγωγικές πληροφορίες στα Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών και στα δεδομένα που χρησιμοποιούνται σε αυτά, στα χαρακτηριστικά αυτών των δεδομένων, καθώς και παραδείγματα εφαρμογών κυρίως στη διαχείριση παράκτιων ζωνών, όπως και στη δασική και αγροτική διαχείριση. Οι θεωρητικές διαλέξεις σε αυτά τα θέματα ακολουθούνται και από πρακτική εξάσκηση των εκπαιδευομένων σε πραγματικά προβλήματα που σχετίζονται με τα παραπάνω αντικείμενα.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση και περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε τον ιστότοπο του θερινού σχολείου (https://opengis2015.pns.aegean.gr/) ή να επικοινωνήσετε με τον κ. Καλαϊτζίδη Χαρίτωνα email: chariton@maich.gr,  τηλ. επικοινωνίας: 28210 35040.

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Ο ΟΗΕ ζήτησε έρευνα για ομαδικούς τάφους που βρέθηκαν στη Γάζα – Το Ισραήλ απορρίπτει την κατηγορία

Τάφοι με εκατοντάδες πτώματα ανακαλύφθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες κοντά στο νοσοκομείο Νάσερ στη Χαν Γιούνις…

26 mins ago

Στον «γάμο της χρονιάς», του εφοπλιστή Αντώνη Ξυλά ο Στέφανος Κασσελάκης με τον Τάιλερ Μακμπέθ

Το «παρών» και μάλιστα ντυμένοι με σμόκιν, όπως ταιριάζει στην περίσταση, έδωσαν ο Στέφανος Κασσελάκης με τον…

28 mins ago

Συγκινεί η Μαρία Τζομπανάκη για τη γιορτή της μητέρας

Μια συγκινητική ανάρτηση έκανε η Μαρία Τζομπανάκη με αφορμή τη γιορτή της μητέρας  με μία κοινή φωτογραφία που…

30 mins ago

Μυλοπόταμος: Βρέθηκε πτώμα σε προχωρημένη σήψη

Η σορός ενός άνδρα, σε στάδιο προχωρημένης σήψης εντοπίστηκε το Σάββατο (11/5), στη θαλάσσια περιοχή…

32 mins ago

Ο χαμένος πρόγονος των σύγχρονων λαχανικών είναι… Κρητικός!

Της Κατερίνας Μυλωνά Είναι ένας ακόμα λόγος να λέμε- εμείς οι Κρητικοί- ότι από εδώ…

33 mins ago

Τα ξενοδοχειακά deals στην Ελλάδα – Ποιες συμφωνίες έγιναν στην Κρήτη

Προσελκύοντας σημαντικές ξενοδοχειακές επενδύσεις το τελευταίο μεγάλο διάστημα, η Ελλάδα αναδεικνύεται σε “μαγνήτη” για επενδυτές ξενοδοχείων, όπως…

34 mins ago

This website uses cookies.