Ιατρικός Σύλλογος Χανίων: Για την επιχειρούμενη ενσωμάτωση του Ταμείου Υγειονομικών στον ΕΟΠΥΥ

Ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. καταρρέει κάτω από το βάρος του ελλείμματός του (το οποίο προβλέπεται να φτάσει τα 2,5 – 3 δις € έως το τέλος του 2012), λόγω της ελλιπούς και επικίνδυνα χαμηλής χρηματοδότησής του από τα ταμεία που τον απαρτίζουν, λόγω του κακού σχεδιασμού του αλλά και λόγω της κακής πολιτικής της ηγεσίας του και των συναρμόδιων υπουργείων. Αντίδοτο στην επικείμενη κατάρρευση δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να είναι η επιχειρούμενη συγχώνευση του Ε.Τ.Α.Α. με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Δεν πρόκειται κανείς υγειονομικός να δεχθεί να καταστραφεί το Ταμείο του μαζί με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Το Ε.Τ.Α.Α εξαιρέθηκε από την ένταξη στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. έως 31/12/2012 σύμφωνα με την αρ. 178/28-04-2012 απόφαση του Δ.Σ. του Ε.Τ.Α.Α. και την αρ. 319/2012/30-05-2012 γνωμοδότηση του Νομικού Συμβούλου του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και το υπ. αρ. Φ. 80000/οικ.12517/1483/01-06-2012 έγγραφο του (τότε) Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Ρουπακιώτη. Για να παραμείνει το Ε.Τ.Α.Α. εκτός Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και μετά την 31/12/2012 πρέπει να μετατραπεί σε αυτοτελές Ν.Π.Ι.Δ. και αφού ολοκληρωθεί το συντομότερο μελέτη βιωσιμότητάς του, η οποία να διασφαλίζει την ύπαρξή του χωρίς κρατική χρηματοδότηση.

Η Ιατρική Κοινότητα σέβεται και μοχθεί το Ταμείο της. Ένα Ταμείο που δεν χρωστά σε κανέναν (αντίθετα η Πολιτεία έχει καταληστεύει τα αποθεματικά του) και δεν λαμβάνει καμία κρατική επιχορήγηση ώστε να βαρύνει τον Κρατικό Προϋπολογισμό.

Ζητάμε από την Πολιτική Ηγεσία της χώρας να αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν ώστε να σταματήσει άμεσα η πορεία προς της καταστροφή ενός εύρωστου Ταμείου. Στην αντίθετη περίπτωση θα μας βρουν απέναντί τους να υπερασπιζόμαστε τους κόπους μας και το μέλλον μας.

Για το ΔΣ

Ο πρόεδρος : Μ. Καστανάκης
Ο Γραμματέας: Μ. Μαρκάτος

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Σπιτικές προτάσεις

Γλυκό ταψιού με φρυγανιές Δύο διπλά πακέτα φρυγανιές, 1 λίτρο πορτοκαλάδα (φυσικός χυμός), δύο κουταλιές…

6 mins ago

Νέο ωράριο λειτουργίας για τον περιφερειακό χώρο στάθμευσης του Δήμου Χανίων στον Κλαδισό

Από σήμερα, Δευτέρα, 30/09 τίθεται σε εφαρμογή το χειμερινό ωράριο λειτουργίας του πρώτου περιφερειακού υπαίθριου χώρου ελεύθερης…

47 mins ago

Οι φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης απαιτούν λύσεις στα προβλήματα στέγασης, σίτισης και μετακίνησης

Ο Σύλλογος Εστίας Πολυτεχνείου Κρήτης εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία καταγγέλλει την αδιαφορία της διοίκησης του…

48 mins ago

Στα Χανιά μέλη της Κρητικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας που θα συμμετάσχουν στην Υπερ-Στράτα του Δήμου Χανίων

Στο Δημαρχείο Χανίων βρέθηκαν σήμερα, Δευτέρα 30/09/2024, μέλη της Κρητικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας, που βρίσκονται στα…

50 mins ago

Υποδοχή μαθητών και εκπαιδευτικών από τη Γερμανία στο Δημαρχείο Χανίων

Εκπαιδευτικούς και μαθητές από τη Γερμανία και τη χώρα μας, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ERASMUS…

52 mins ago

«Ωδή στις Τέχνες» μέσα από την Έκθεση «Νelly’s – Συλλογή Κρασάκη» της Δημοτικής Πινακοθήκης Χανίων

Η Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων στο πλαίσιο της έκθεσης «Nelly’s - Συλλογή Κρασάκη», ξεκινά μια σειρά από παράλληλες…

58 mins ago

This website uses cookies.