Μια σημαντική διάκριση πέτυχε το Εσπερινό ΕΠΑΛ Ιεράπετρας, στον 6ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ανοικτών Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση.
O 6ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση, επικεντρώθηκε τη φετινή χρονιά στην ευρύτερη Θεματική ενότητα της Τεχνητής Νοημοσύνης, και έχει ως στόχο μέσω της συγγραφής ανοιχτού κώδικα και της χρήσης των ανοιχτών τεχνολογιών, μαθητές και εκπαιδευτικοί, να αποκτήσουν τις απαραίτητες δεξιότητες, ώστε γίνουν δημιουργοί λύσεων και όχι απλοί καταναλωτές ψηφιακών υπηρεσιών.
Τα έργα που διακρίθηκαν, ξεχώρισαν για την ιδέα, την υλοποίησή της, τις αναλυτικές οδηγίες κατασκευής-χρήσης και διδασκαλίας που τους δίνουν την δυνατότητα να είναι επαναχρησιμοποιήσιμα και από άλλα σχολεία.
Το Εσπερινό ΕΠΑΛ Ιεράπετρας με υπεύθυνη του έργου την κ. Δακανάλη Μαρία κλ. ΠΕ86, τον εκπαιδευτικό κ. Διακάκη Γεώργιο κλ.ΠΕ83 και τους μαθητές και μαθήτριες των Τομέων Πληροφορικής και Ηλεκτρολογίας, διακρίθηκαν στην κατηγορία των ΕΠΑΛ, στην 5η θέση.
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΠΑΛ
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε στην επίσημη σελίδα του διαγωνισμού πατώντας στο σύνδεσμο: https://openedtech.ellak.gr/2024/06/21/6th-openedtech-results/
Στόχος του project που υλοποίησε το Εσπερινό ΕΠΑΛ Ιεράπετρας ήταν η εξέλιξη του αγροτικού τομέα με την χρήση της τεχνητής νοημοσύνης. Η Τεχνητή νοημοσύνη εδώ και καιρό συνεχίζει να κερδίζει έδαφος και θέση στον πρωτογενή τομέα της γεωργίας. Ο άνθρωπος εξελίσσεται από παραγωγό σε συλλέκτη δεδομένων από τα χωράφια του. Μπορεί με τις νέες τεχνολογικές επεμβάσεις να συλλέξει δεδομένα για τα προϊόντα που καλλιεργεί, για τον εμπλουτισμό του εδάφους με πλούσια ιχνοστοιχεία απαραίτητα για την καλλιέργεια των προϊόντων του, να πάρει μετρήσεις υγρασίας εδάφους και προϊόντος κι άλλες χρήσιμες μετρήσεις.
Μετά από καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους, οι μαθητές κατασκεύασαν ένα αυτόνομο ρομποτικό όχημα που μπορεί να παίρνει μετρήσεις μέσα από τα θερμοκήπια, μπαίνοντας σε κάθε γραμμή παραγωγής και να ελέγχει την αγωγιμότητα υγρασίας εδάφους, έτσι ώστε να στέλνει σε μήνυμα στον γεωργό τα δεδομένα από τα αισθητήρια και στον υπολογιστή. Η οδήγηση του οχήματος μπορεί να γίνει μέσω κινητού , μέσα από εφαρμογή που κατασκεύασαν οι μαθητές μας.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε στο επίσημο άρθρο του έργου: https://openedtech.ellak.gr/robotics2024/chatbot-o-exipnos-voithos-stis-thermokipiakes-kalliergies/
Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε έξω από το Ναυτικό Νοσοκομείο Χανίων, με θύματα δύο πεζούς που…
Τα 18,8 δισ. ευρώ προσέγγισαν οι ταξιδιωτικές εισπράξεις στη χώρα μας την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2024,…
Μια 27χρονη γυναίκα που κατήγγειλε τον πατέρα της για σεξουαλική κακοποίηση όσο εκείνη ήταν μόλις…
Το Διεθνές Τουρνουά Παμπαίδων Θεσσαλονίκης διεξάγεται για 18η χρονιά από την Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Θεσσαλονίκης –…
Κατατέθηκε στη Βουλή το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με τίτλο «Ενσωμάτωση…
Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Πλατανιά, σε συνεργασία με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Διαβάζω για τους…
This website uses cookies.