ΤΟΠΙΚΑ

Ιεράπετρα: Σε λειτουργία το Ψηφιακό Μουσείο

Το Ψηφιακό Μουσείο, που στεγάζεται στο πλήρως διαμορφωμένο ιστορικό κτίριο της πλατείας Κανουπάκη στο κέντρο της Ιεράπετρας, επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας Θεοδόσιος Καλαντζάκης με τον Αντιδήμαρχο Γιώργο Ασπραδάκη, καθώς έχει ανοίξει τις πόρτες του στο κοινό.

Πρόκειται για ένα μουσείο που περιλαμβάνει οπτικοακουστικό περιεχόμενο και διαδραστικές εφαρμογές. Ειδικότερα, LCD οθόνες που προβάλλουν πληροφορίες για το Δήμο της Ιεράπετρας, την ευρύτερη περιοχή, τα μονοπάτια, τις διαδρομές κ.λπ., εκθετήρια ολογραμμάτων που αναπαράγουν ψηφιακά αντίγραφα αρχαιολογικών και άλλων ευρημάτων και ένα διαδραστικό τραπέζι που περιέχει ψηφιακές εφαρμογές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Ιδιαίτερα δε εντυπωσιακή είναι η κεντρική τρισδιάστατη (3D) προβολή κινηματογραφικών προδιαγραφών, η οποία προβάλλει στερεοσκοπικό ντοκιμαντέρ αφιερωμένο σε τρία θέματα: Μινωική και αρχαία περίοδος, βυζαντινή περίοδος νεότερη περίοδος και φυσικό περιβάλλον.

Ακόμα ένα σημαντικό έργο που ανήκει στον προγραμματισμό της Δημοτικής Αρχής, συνολικού προϋπολογισμού πάνω από 130.000 ευρώ πήρε σάρκα και οστά προσφέροντας στο κοινό ακόμα έναν επισκέψιμο χώρο πολιτισμού, τουρισμού, ενημέρωσης και μόρφωσης, που αποτελεί σημαντικό πόλο έλξης για δημότες, επισκέπτες, παιδιά, επισκέψεις σχολείων και δομών κ.α.

Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας δήλωσε:

«Εκτός από τον εξοπλισμό που περιελάμβανε το αρχικό έργο χρειάστηκε επιπλέον ένα μεγάλο πλήθος εργασιών, εξοπλισμού και παρεμβάσεων από το Δήμο Ιεράπετρας (πλήρης διαμόρφωση εσωτερικού και εξωτερικού χώρου του κτιρίου, εξοπλισμός σκίασης, γραφιστικά στοιχεία και πινακίδες, δάπεδα κ.α.) καθώς επιθυμούσαμε το ψηφιακό μουσείο να στεγαστεί σε ένα χώρο καλαίσθητο, μοντέρνο και ασφαλή.

Η υλοποίηση αυτού του πρωτοποριακού έργου εντάσσεται στο πλαίσιο προσπάθειας της Δημοτικής αρχής να αναδείξει τον ιστορικό, αρχαιολογικό, θρησκευτικό, πολιτισμικό πλούτο καθώς και το φυσικό περιβάλλον όλου του Δήμου Ιεράπετρας και συνεχίζουμε αδιαλείπτως προς αυτή την κατεύθυνση.»

 

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

1.237 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στην Κρήτη – Διπλασιασμός μέσα σε ένα χρόνο

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, ο «Σύνδεσμος…

5 hours ago

Ακόμη μία θλιβερή πρωτιά για την Ελλάδα: 2.000 θάνατοι από πολυανθεκτικά μικρόβια – Μεγάλος κίνδυνος νέας πανδημίας αν δεν σταματήσει η κατάχρηση αντιβιοτικών

Αν δεν σταματήσει η κατάχρηση αντιβιοτικών στην κοινότητα τότε είναι πολύ πιθανό να έρθει μια νέα φονική πανδημία, ενώ…

5 hours ago

Διπλωματικός συναγερμός στη «σκιά» του Oreshnik και φόβοι για νέα κλιμάκωση μετά τα σενάρια για αποστολή Γαλλικών και Αγγλικών στρατευμάτων στην Ουκρανία

Σε διπλωματικό συναγερμό βρίσκονται ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, Ευρωπαϊκή Ένωση και Τουρκία, μετά την επικίνδυνη κλιμάκωση του…

5 hours ago

Γάζα: Στους 44.235 οι νεκροί από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς – «Κόλαση» η κατάσταση για τους άμαχους

Το ισραηλινό κράτος-δολοφόνος συνεχίζει τη γενοκτονική του πολιτική σε βάρος του παλαιστινιακού λαού που μέχρι…

5 hours ago

Υπόθεση Πελικό: Η εισαγγελία ζήτησε να επιβληθεί η μέγιστη ποινή στον σύζυγό της – 20 χρόνια κάθειρξη

Ποια ποινή θα πρέπει να επιβληθεί στον Ντομινίκ Πελικό, τον άνδρα ο οποίος επί περίπου 10…

5 hours ago

Η απίστευτη αιτία που οι Millennials και οι νέοι της Γενιάς Ζ αρρωσταίνουν τόσο συχνά

Είναι γεγονός: Οι νεαροί Millennials (άτομα που γεννήθηκαν μεταξύ 1981 και 1995) και η γενιά…

5 hours ago

This website uses cookies.