Categories: ΕΛΛΑΔΑ

ΙΚΑ: Εκτός ρύθμισης χιλιάδες οφειλέτες μέσα σε 2 μηνες

Όλο και περισσότεροι οφειλέτες βγαίνουν εκτός ρυθμίσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές. Τον Αύγουστο μειώθηκαν ακόμη και οι οφειλέτες που είχαν ενταχθεί στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων. Κόπασαν οι κατασχέσεις τον Αύγουστο.
Συνεχίζεται η διαρροή οφειλετών που εξυπηρετούν τις δόσεις τους, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΙΚΑ για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.

Μόνο στη ρύθμιση των 100 δόσεων (ν.4321/2015), τον Ιούλιο βρίσκονταν 55.190 οφειλέτες, ενώ ένα μήνα αργότερα υποχώρησαν στους 53.602. Οι απολεσθείσες ρυθμίσεις τον Ιούλιο ήταν 1.143, για να προστεθούν άλλες 1.597 τον Αύγουστο. Έτσι, το σύνολο των οφειλών που εντάχθηκαν στη συγκεκριμένη ρύθμιση υποχώρησε από 1,36 δισ. ευρώ τον Ιούλιο, στο 1,29 δισ. ευρώ τον Αύγουστο.

Είναι ενδεικτικό, ότι μόνο τον Ιούλιο βγήκαν εκτός οφειλές ύψους 32 εκατ. ευρώ, ενώ άλλα 54,3 εκατ. ευρώ οφειλών βρέθηκαν εκτός ρύθμισης, τον Αύγουστο. Από τον Μάρτιο του 2015 που ξεκίνησε να τρέχει η συγκεκριμένη ρύθμιση των 100 δόσεων έως τον Αύγουστο του 2016, είχαν εξοφληθεί 480,69 εκατ. ευρώ οφειλών, ενώ από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΙΚΑ εκτιμάται ότι έως το τέλος του έτους, θα καταστεί εφικτό να εισπραχθούν άλλα 82 εκατ. ευρώ.

Ανάλογη κατάσταση επικρατεί και στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων, που είναι ενεργή. Τα στοιχεία του ΙΚΑ δείχνουν ότι οι οφειλέτες από 25.879 που ήταν τον Ιούνιο αυξήθηκαν στις 27.232 τον Ιούλιο, για να υποχωρήσουν στους 26.749 τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους. Τον Ιούλιο εκπρόθεσμοι έγιναν 2.929 οφειλέτες και άλλοι 2.994 τον Αύγουστο.

Επίσης, υπήρξαν 826 οφειλέτες τον Ιούλιο και 1.010 τον Αύγουστο που ολοκλήρωσαν την καταβολή των δόσεών τους, ενώ 471 οφειλέτες τον Ιούλιο και 322 τον Αύγουστο, κατέβαλλαν εφάπαξ την οφειλή τους. Το σύνολο του χρέους που έχει ενταχθεί στην πάγια ρύθμιση ανήλθε τον Ιούλιο στα 266, 7 εκατ. ευρώ για να υποχωρήσει ένα μήνα μετά στα 260,5 εκατ. ευρώ. Λόγω των αιτήσεων που βγήκαν εκτός διαδικασίας, «χάθηκαν» έως τώρα για το ΙΚΑ ποσά οφειλών ύψους 117,1 εκατ. ευρώ. Έως το τέλος του έτους, εκτιμάται ότι μπορούν να εισπραχθούν από τις αιτήσεις που βρίσκονται εν ισχύ, ποσά της τάξης των 134,6 εκατ. ευρώ ευρώ.

Σε ό,τι αφορά το σκέλος της επιβολής μέτρων αναγκαστικής είσπραξης, τα στοιχεία του ΙΚΑ δείχνουν ότι τον Ιούλιο εκδόθηκαν 1.261 εντάλματα κατάσχεσης, ενώ μόλις 54 τον Αύγουστο. Αντίστοιχα, για κατασχέσεις κινητής περιουσίας, κινήθηκαν διαδικασίες από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΙΚΑ, για 1.176 υποθέσεις τον Ιούλιο και μόλις 22 υποθέσεις ένα μήνα μετά. Ίδια κατάσταση επικράτησε και στις περιπτώσεις πλειστηριασμών, καθώς πραγματοποιήθηκαν 92 τον Ιούλιο και 10 τον Αύγουστο.

 

www.euro2day.gr

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Φυλαχτό του Ρομπέρτο Μπολάνιο την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου και το Σάββατο 26 Οκτωβρίου στο Ηράκλειο

(Βασισμένο στο βιβλίο: ΦΥΛΑΧΤΟ του Ρομπέρτο Μπολάνιο Copyright© 1999, The Heirs of Roberto Bolaňo All…

21 seconds ago

Μαχητική κινητοποίηση της Επιτροπής Ειρήνης για τον όλεθρο στη Μέση Ανατολή – Νέα κινητοποίηση την Τρίτη ενάντια στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ

Το ανελέητο σφυροκόπημα από το κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ που σπέρνει τον όλεθρο στους λαούς της…

7 mins ago

Κάλεσμα σε συλλαλητήριο στα Χανιά για τον Μοχάμεντ Καμράν: Να τιμωρηθούν οι δολοφόνοι

Η ΚΕΕΡΦΑ Χανίων καταγγέλλει τον βασανισμό και τη δολοφονία του μετανάστη ντελιβερά Μοχάμεντ Καμράν Ασίκ…

13 mins ago

Χανιά: Σύσκεψη την Παρασκευή με αφορμή την απόλυση εκπαιδευτικών για συνδικαλιστική δράση

Η κυβέρνηση προχωρά σε πρωτοφανείς απολύσεις εκπαιδευτικών, επικαλούμενη συνδικαλιστική δράση. Τρεις εκπαιδευτικοί της ΕΛΜΕ Πειραιά,…

17 mins ago

Η Μπακογιάννη είπε στον Πολάκη: «Τέτοιο χάλι δεν έχει ξανασυμβεί» – «Τον αντρειωμένο μην τον φοβάσαι, θα βρει την άκρη», είπε ο Πολάκης

Χαλαρό διάλογο για την εσωκομματική «θύελλα» του ΣΥΡΙΖΑ είχαν το πρωί της Τετάρτης στην Βουλή η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Παύλος Πολάκης.…

27 mins ago

Ατελείωτη ταλαιπωρία λόγω των έργων στην οδό Κυδωνίας | Φωτός

Η ταλαιπωρία των Χανιωτών τις τελευταίες ημέρες είναι τεράστια λόγω εργασιών τόσο στην οδό Κυδωνίας…

2 hours ago

This website uses cookies.