ΚΟΣΜΟΣ

Ιντλίμπ: Έξι χιλιάδες φανατικούς ισλαμιστές εξόντωσε ο συριακός στρατός – Νεκρός Τούρκος στρατιωτικός

Τα συριακά στρατεύματα κατάφεραν μια συντριπτική ήττα σε ομάδες ανταρτών, στις μάχες που μαίνονται έξω από την πόλη Σαρακέμπ στην επαρχία Ιντλίμπ, μεταδίδει το πρακτορείο TASS επικαλούμενο το συριακό τηλεοπτικό δίκτυο Al-Ekhbariya, το οποίο επικαλέσθηκε μαρτυρίες από πηγή που πρόσκειται στην διοίκηση των συριακών ενόπλων δυνάμεων.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τα κυβερνητικά στρατεύματα, αποκρούοντας αντεπιθέσεις των ανταρτών και επιθετικές επιχειρήσεις, εξόντωσαν 6.100 μαχητές της οργάνωσης «Τζεμπχάτ αλ Νούσρα» και άλλων εξτρεμιστικών οργανώσεων. Σύμφωνα με το συριακό τηλεοπτικό δίκτυο τουλάχιστον 2.500 τραυματίσθηκαν, ενώ καταστράφηκαν 615 τεθωρακισμένα οχήματα και στρατιωτικά οχήματα μεταφοράς προσωπικού.

Στο μεταξύ, νωρίτερα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο ανταποκριτή του, μετέδωσε ότι Σύροι αντάρτες επανέλαβαν τον βομβαρδισμό της στρατηγικής πόλης Σαρακέμπ στη βορειοδυτική επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας και τον αυτοκινητόδρομο M5 που συνδέει τη Δαμασκό με το Χαλέπι.

Δυνάμεις των ανταρτών επιχείρησαν να εισέλθουν στη Σαρακέμπ στη διάρκεια της νύχτας, αλλά απωθήθηκαν, σύμφωνα με το RIA, καθώς συριακές κυβερνητικές δυνάμεις επιχειρούν να καταστρέψουν τα σημεία πυρός των ανταρτών.

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS μεταδίδει από την Άγκυρα ότι ένας Τούρκος στρατιωτικός σκοτώθηκε στην επαρχία Ιντλίμπ, επικαλούμενο ανακοίνωση της διοίκησης της παραμεθόριας επαρχίας Γκαζιαντέπ.

«Ένας δικός μας στρατιωτικός σκοτώθηκε στην ζώνη αποκλιμάκωσης στο Ιντλίμπ κατά την διάρκεια επιχείρησης» αναφέρεται στην ανακοίνωση. Πρόκειται για την επιχείρηση του τουρκικού στρατού «Εαρινή ασπίδα»

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Άρθρο Δ. Τεμπονέρα για τις εκλογές του ΠΑΣΟΚ: Η εκλογή από τη βάση και η ρευστοποίηση των κομμάτων

Σε λίγες ώρες αναμένεται να ανοίξουν οι κάλπες για τις εκλογές Πρόεδρου στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Η…

47 mins ago

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Τα μηνύματα των υποψήφιων προέδρων μπροστά από την κάλπη

Οι υποψήφιοι αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ ψήφισαν στην εσωκκοματική κάλπη. Και οι έξι στις δηλώσεις τους…

3 hours ago

Άρθρο Γ. Βαρουφάκη: Η Έκθεση του Ντράγκι σφραγίζει τη μη αναστρέψιμη παρακμή της Ευρώπης

Όταν η κρίση του ευρώ ήταν ακόμα στα σπάργανα, κάποιοι από εμάς θεωρήσαμε εκ των…

3 hours ago

Κρήτη: Η βροχή εκατομμυρίων προκαλεί προβλήματα στο οδικό δίκτυο…

Οι δηλώσεις του Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρου Αρναουτάκη, σχετικά με τα έργα οδικής ασφάλειας στο νησί,…

4 hours ago

Με μεγάλη συμμετοχή οι εκλογές για νέο πρόεδρο στο ΠΑΣΟΚ και στα Χανιά

Ξεκίνησαν από νωρίς, στις 7 το πρωί, οι εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ για την ανάδειξη…

4 hours ago

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: 29% Μεγαλύτερη προσέλευση στις κάλπες σε σχέση με το 2021 – Τα μηνύματα των υποψηφίων

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 7π.μ. η διαδικασία για την ανάδειξη προέδρου στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, με…

5 hours ago

This website uses cookies.