Categories: ΚΟΣΜΟΣ

Ισλανδία: Οι τραπεζίτες αποζημιώνουν με 30.000 κορώνες κάθε πολίτη

Αφού πρώτα φυλάκισαν 26 τραπεζίτες, σε συνολικά 74 χρόνια φυλάκισης, ως υπεύθυνους για την κατάρρευση του τραπεζικού τους συστήματος, όλοι οι Ισλανδοί θα πάρουν, από 30.000 κορώνες, ως πληρωμή, για την πώληση μίας, από τις τρείς μεγαλύτερες Τράπεζες της χώρας.

Τώρα κάθε Ισλανδός φορολογούμενος θα λάβει αποζημίωση για την πώληση μιας από τις τρεις μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας, της Íslandsbanki.

Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης μόλις το κράτος ανακτήσει τον έλεγχο της τράπεζας κάθε πολίτης θα λάβει 30.000  ισλανδικές κορώνες.

Η Íslandsbanki θα γίνει έτσι η δεύτερη μεγαλύτερη – σε σύνολο τριών – τράπεζα κρατικής ιδιοκτησίας.

Η τράπεζα πέρασε στα χέρια του κράτους και ο υπουργός των Οικονομικών Μπγιάρνι Μπενέντικσον δήλωσε:” Λέω ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να πάρει ένα τμήμα 5% και απλά να το παραδώσει στο λαό αυτής της χώρας”.

Ο υπουργός, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Antimedia.org, υποστηρίζει ότι η κρατικοποίηση των τραπεζών θα προσελκύσει ξένα κεφάλαια στη χώρα και θα δώσει ώθηση στην οικονομία της.

Παρεμπιπτόντως η Ισλανδία είναι η μόνη χώρα, που ανέκαμψε τελείως από την οικονομική χρήση του 2008, χωρίς ποτέ να επβάλει πολιτικές λιτότητας και έχει ήδη αποπληρώσει τα δάνεια της προς το ΔΝΤ και μάλιστα, πριν από την καθορισμένη προθεσμία.

redicecreations.comenallaktikos.gr

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Εκδήλωση με αφορμή τη Μάχη της Κρήτης από τον Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών Χανίων και την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατου

Ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Χανίων και η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατου στα πλαίσια των εορτασμών…

42 seconds ago

Ο Γιάννης Κουράκης για τον Φοίβο Ιωάννιδη

Αποχαιρετούμε με συγκίνηση τον Αντιστασιακό, ευπατρίδη της πολιτικής και ιστορικό στέλεχος της Δημοκρατικής Παράταξης                 Φοίβο…

3 mins ago

“Integral element” στο Theatre 73100

23,24,25,26, 30,31 Μάη και 1,2 Ιούνη 21:00, στο Theatre 73100 Μια αυθάδικη κωμωδία, μια τραγική ειρωνεία φέρνει επί σκηνής η artistic performance…

12 mins ago

Εκδήλωση μνήμης στους Κάμπους Κεραμιών την Κυριακή

Εκδήλωση τιμής και μνήμης υπέρ των θυμάτων της 8ης Μαΐου 1944 και των λοιπών πεσόντων…

15 mins ago

“Ήταν δυνατόν να αποτραπεί η κατάληψη της Κρήτης από τους Γερμανούς το 1941;”

“ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ 2024” στον Δήμο Πλατανιά. Ομιλία με θέμα "Ήταν δυνατόν να αποτραπεί η κατάληψη…

15 mins ago

Μέση Ανατολή: Οι ΗΠΑ “πάγωσαν” την αποστολή πυρομαχικών στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την παράδοση φορτίου βομβών στο Ισραήλ διότι η κυβέρνηση του…

17 mins ago

This website uses cookies.