ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία: Θα παραδώσει πυραύλους Patriot στην Ουκρανία

Η Ισπανία θα παραδώσει στην Ουκρανία πυραύλους για τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας Patriot, όπως επιβεβαίωσε, την Παρασκευή (26/04), η Ισπανίδα υπουργός Άμυνας, Μαργαρίτα Ρόμπλες.

Νωρίτερα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ισπανική εφημερίδα «El País» είχε αποκαλύψει ότι η Μαδρίτη αποφάσισε να προμηθεύσει το Κίεβο με πυραύλους εδάφους-αέρος για συστήματα Patriot, χωρίς όμως εκτοξευτές ή ραντάρ.

Η Μαργαρίτα Ρόμπλες επιβεβαίωσε το δημοσίευμα σε τηλεδιάσκεψη της Ομάδας Επαφής για την Άμυνα της Ουκρανίας, όπως ανέφερε το ισπανικό Υπουργείο Άμυνας. Στην ενημέρωση επισημαίνεται ότι η Μαργαρίτα Ρόμπλες δεν διευκρίνισε εάν η Ισπανία θα παραδώσει ή όχι ραντάρ και εκτοξευτές Patriot. Πάντως, η Ισπανία διαθέτει τρεις συστοιχίες Patriot, εκ των οποίων μία σταθμεύει στην Τουρκία στο πλαίσιο της ανάπτυξης δυνάμεων του ΝΑΤΟ για την αποτροπή πυραυλικών επιθέσεων από τη Συρία.

Επίσης, η Ισπανίδα υπουργός Άμυνας υπογράμμισε την ακλόνητη υποστήριξη της Μαδρίτης στο Κίεβο, διαβεβαιώνοντας πως θα εξακολουθήσει να ενισχύει τον ουκρανικό στρατό στον αγώνα του απέναντι στους Ρώσους εισβολείς. Στο πλαίσιο αυτό, θα παραδώσει επιπλέον άρματα μάχης Leopard, τα οποία επί του παρόντος επισκευάζονται. Η πρώτη παρτίδα εκτιμάται πως θα μπορούσε να αναπτυχθεί στην Ουκρανία μέχρι τα τέλη Ιουνίου.

Καταβάλλονται, εξάλλου, προσπάθειες για την παράδοση πολυβόλων, τεθωρακισμένων οχημάτων, αντιαρματικών όπλων και οβίδων πυροβολικού, είπε η Μαργαρίτα Ρόμπλες. Η Ουκρανία έχει κατ’ επανάληψη ζητήσει συστήματα Patriot για να αποκρούσει τις ρωσικές επιθέσεις. Ακόμα, τη Δευτέρα (22/04), ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Ζοσέπ Μπορέλ, προέτρεψε τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. να στείλουν συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας στην Ουκρανία. Ακολούθως, ο καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, απηύθυνε επίσης ανάλογη έκκληση στους συμμάχους του ΝΑΤΟ.

 

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Γιορτή στη Δημοτική Αγορά Χανίων για την πρόκριση του Ολυμπιακού στον τελικό του Conference League | Φωτός

O Ολυμπιακός έγραψε ιστορία! Μετά τον Παναθηναϊκό έγινε η δεύτερη ομάδα της Ελλάδας που φτάνει…

8 hours ago

47 μετανάστες διασώθηκαν νότια της Γαύδου – Φιλοξενούνται προσωρινά στα Χανιά

Συνολικά 47 μετανάστες, οι οποίοι εντοπίστηκαν σε σκάφος στη θαλάσσια περιοχή 36 ναυτικά μίλια Ν…

10 hours ago

Επιτήδειοι ξεγελούν πολίτες σε όλη την Κρήτη με ηλεκτρονικές και τηλεφωνικές απάτες – Τι πρέπει να γνωρίζετε

Δεν έχουν τέλος οι ηλεκτρονικές και τηλεφωνικές απάτες στην Κρήτη, με τους επιτήδειους χρησιμοποιώντας διάφορα τεχνάσματα να…

11 hours ago

Τον καταπλάκωσε το τρακτέρ που οδηγούσε

Τραγικό θάνατο βρήκε σήμερα ένας 60χρονος στον Μυλοπόταμο. Πρόκειται σύμφωνα με το goodnet.gr, για τον 60χρονο Αντώνη Βαρότση, ιδιαίτερα…

11 hours ago

Βροχερή Παρασκευή και στην Κρήτη

Σε μία περίοδο που κανονικά θα έπρεπε να λέμε "επιτέλους, ζέστη", λέμε... "επιτέλους, βροχή". Από την…

11 hours ago

Αρνείται τον βιασμό ο 28χρονος – Έκανε λόγο για συναινετικές ερωτικές περιπτύξεις

Εντοπίστηκε ο 28χρονος Πακιστανός που καταγγέλθηκε από την μητέρα της 16χρονης Βρετανίδας ότι την βίασε…

11 hours ago

This website uses cookies.