ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία και Πορτογαλία αυστηροποιούν τους κανόνες εισόδου για τους Βρετανούς λόγω μετάλλαξης Δέλτα

Η ταχεία διάδοση της μετάλλαξης Δέλτα που οδήγησε αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού, πιθανώς και οι γερμανικές πιέσεις, ανάγκασαν Λισαβόνα και Μαδρίτη να υιοθετήσουν αυστηρότερα μέτρα στους Βρετανούς που εισέρχονται στο ισπανικό και πορτογαλικό έδαφος.

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων μέσα σε μία ημέρα αυξάνεται εδώ και ένα μήνα και στη Βρετανία.

Η κυβέρνηση της Πορτογαλίας ανακοίνωσε ότι οι επιβάτες που από σήμερα φθάνουν στην Πορτογαλία από τη Βρετανία πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα για 14 ημέρες, αν δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι κατά του κορονοϊού. Ο νέος κανονισμός θα ισχύσει τουλάχιστον μέχρι τις 11 Ιουλίου.

Στην Πορτογαλία καταγράφεται σημαντική έξαρση των κρουσμάτων του κορονοϊού, όπου ο αριθμός των νέων μολύνσεων μέσα σε μία ημέρα έχει επιστρέψει στα επίπεδα του Φεβρουαρίου, όταν η χώρα εξακολουθούσε να βρίσκεται σε αυστηρό λοκντάουν.

Σύμφωνα με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν, οι Βρετανοί, που φθάνουν στην Πορτογαλία από αέρα, στεριά ή θάλασσα, πρέπει να παρουσιάζουν απόδειξη ότι είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή να μένουν σε απομόνωση για 14 ημέρες «στο σπίτι ή σε μέρος που θα υποδεικνύεται από τις υγειονομικές αρχές».

Η Βρετανία, σημαντική τουριστική αγορά για την Πορτογαλία, αφαίρεσε νωρίτερα αυτό το μήνα τη χώρα αυτή από τον κατάλογο των χωρών στις οποίες επιτρέπονται τα ταξίδια χωρίς υποχρέωση για καραντίνα. Επίσης, η Γερμανία χαρακτήρισε την Πορτογαλία «ζώνη παραλλαγών του ιού», ένα μέτρο που θα επιφέρει αυστηρούς περιορισμούς στα ταξίδια προς και από τη χώρα.

Η Πορτογαλία βρίσκεται στην πορτοκαλί λίστα της Βρετανίας, πράγμα που σημάνει πως όσοι κάνουν εκεί διακοπές πρέπει να αυτοαπομονώνονται για 10 ημέρες, όταν επιστρέφουν στην πατρίδα τους, και να κάνουν τεστ για Covid-19. Πάνω από το 70% των κρουσμάτων Covid-19 στην περιοχή της Λισαβόνας  και το 50% σε όλη τη χώρα είναι της παραλλαγής Δέλτα.

Και στην Ισπανία

Ανησυχία για το στέλεχος Δέλτα υπάρχει πλέον και στην Ισπανία, η οποία θα αρχίσει να ζητά αρνητικό τεστ COVID-19 ή αποδεικτικό εμβολιασμού από τους Βρετανούς τουρίστες που θέλουν να πάνε στη Μαγιόρκα, την Ίμπιζα και τις υπόλοιπες Βαλεαρίδες Νήσους.

Ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ ανακοίνωσε ότι «αυτό που πρόκειται να κάνουμε είναι να εφαρμόσουμε στους Βρετανούς τουρίστες που πάνε στις Βαλεαρίδες Νήσους τις ίδιες προϋποθέσεις που ισχύουν για τους άλλους Ευρωπαίους πολίτες», τονίζοντας ότι «θα χρειαστούν πλήρη δόση εμβολιασμού ή αρνητικό PCR».

Η Ισπανία είχε αποφασίσει να άρει από τις 20 Μαΐου την υποχρέωση να παρουσιάζουν οι Βρετανοί αρνητικό τεστ PCR, ωστόσο οι αρχές στη Μαγιόρκα, δημοφιλή παραθεριστικό προορισμό για Ισπανούς και ξένους, ερευνούν την έξαρση του κορονοϊού μεταξύ περισσοτέρων από 600 μαθητών και φοιτητών που έκαναν εκδρομές στο νησί.

efsyn.gr
"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Σάλος στη Νέα Υόρκη: Ο «αρχιτέκτονας» του lockdown συμμετείχε σε όργια κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Ο «αρχιτέκτονας» του lockdown της Νέας Υόρκης την περίοδο της πανδημίας και δεξί χέρι του τότε δημάρχου, Μπιλ ντε…

2 hours ago

Πως θα φρενάρουμε την άνοια από την οποία πάσχουν χιλιάδες Κρητικοί

Tο 10% του πληθυσμού του ν. Ηρακλείου, ηλικίας πάνω από 60 ετών πάσχει από άνοια, ενώ…

2 hours ago

Επιστολή: Παρανοήσεις και αποσιωπήσεις του κ. Λουκά Μπασιά για την Εθνική Αντίσταση στα Χανιά

Στα πλαίσια του διαλόγου γύρω από την ιστορία λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή: Ο…

3 hours ago

Αθώωση Παπαντωνίου: Το σκεπτικό και η θεία από τη Νιγηρια – Δηλώνει ότι δικαιώθηκαν οι πολιτικοί του αγώνες

Τέλος σε ακόμα μια δικαστική έρευνα με πρωταγωνιστή υπουργό του ΠΑΣΟΚ, που φέρεται να δωροδοκήθηκε για…

3 hours ago

Εγκλωβισμένοι στα πατρικά τους οι νέοι – «Θηλιά» το υψηλό κόστος ζωής και τα υψηλά ενοίκια

Ο πληθωρισμός, τα άπιαστα ενοίκια και το υψηλό κόστος ζωής έχουν «λυγίσει» τους νέους, οι οποίο δυσκολεύονται…

3 hours ago

This website uses cookies.