Categories: ΤΟΠΙΚΑ

Ισόβια για τo ζευγάρι από την Κρήτη που σκότωσαν με βραστό νερό αγοράκι δυόμιση ετών

Ομόφωνα ένοχους έκρινε το Δικαστήριο τους δυο κατηγορουμένος οι οποίοι σκότωσαν με βραστό νερό το δυόμισι χρονών αγοράκι τους τον Μάρτιο του 2014 στο χωριό Σκούρβουλα της Μεσαράς.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο του Ηρακλείου καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη τους δυο κατηγορουμένους για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο κατά συναυτουργία και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, σύμφωνα με το κατηγορητήριο και την πρόταση της Εισαγγελέως, και τους επέβαλε την ποινή της ισόβιας κάθειρξης χωρίς ελαφρυντικά.

Η 20χρονη μητέρα του αγοριού από τη Βουλγαρία και ο 30χρονος ομοεθνής σύντροφός της κακοποίησαν μέχρι θανάτου το παιδί ρίχνοντας του καυτό νερό. Το αγόρι υπέκυψε από τα εγκαύματα τρίτου βαθμού που του προξένησαν.

Οι δυο καταδικασθέντες, κατά τις απολογίες τους, έριχναν τις ευθύνες ο ένας στον άλλο, ισχυρίσθηκαν ότι έβαζαν το αγοράκι στο ζεστό νερό, δήθεν για να το βοηθήσουν να ενεργηθεί.

Όπως κατέθεσαν δυο γιατροί του Κέντρου Υγείας, όταν το παιδί μεταφέρθηκε σ’ αυτό διαπιστώθηκε ότι είχε πεθάνει πριν από τουλάχιστον τρεις ώρες.

Μάλιστα, όπως ανέφεραν, το αγοράκι έφερε εγκαύματα και από προηγούμενο διάστημα, όπως και μώλωπες στο μάτι και στο πρόσωπο.

Η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την καταδίκη και των δυο κατηγορουμένων και μίλησε για μία πρωτοφανή στα χρονικά υπόθεση ανθρωποκτονίας, τονίζοντας πως οι ισχυρισμοί τους δεν έπεισαν το δικαστήριο και πως οι μάρτυρες εκτός από τους γιατρούς και τον αστυνομικό δεν ήταν αξιόπιστοι, αναφερόμενη στους συγγενείς των κατηγορουμένων

koutipandoras.gr

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Νέα στοιχεία για το «Περσεφόνη»: Οι 10 πλούσιοι από το Καζακστάν το είχαν νοικιάσει με 200.000€ την εβδομάδα

Στο συμπέρασμα ότι δεν υπήρξε πάρτι αλλά «dinner», στο επάνω κατάστρωμα της θαλαμηγούς «Περσεφόνη», τείνουν…

11 hours ago

“Προπαγάνδα” οι διαβεβαιώσεις Χρυσοχοΐδη για την Κρήτη, λένε οι συνδικαλιστές της αστυνομίας

Για "προπαγάνδα" με στόχο την καθησύχαση των πολιτών, κάνουν λόγο σε κοινή ανακοίνωσή τους τα…

11 hours ago

Ξενάγηση στο απολιθωμένο δάσος των Χανίων

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024, 10.00 Το Κέντρο Κρητικής Λογοτεχνίας οργανώνει ξενάγηση στο απολιθωμένο δάσος των…

13 hours ago

Κρεμλίνο: «Βάρβαρη πυραυλική επίθεση στην Κριμαία με ευθύνη των ΗΠΑ, ενεπλάκησαν στις δολοφονίες παιδιών» – Απειλεί με συνέπειες

Το Κρεμλίνο κατηγόρησε σήμερα τις ΗΠΑ για τη χθεσινή ουκρανική επίθεση στη Σεβαστούπολη της Κριμαίας με πυραύλους…

15 hours ago

Το πρόβλημα με το άρθρο στη Lifo για τη “Χίμαιρα” του Καραγάτση

Από το fb του Δημήτρη Τσίρκα Το πρόβλημα με το άρθρο στη Lifo δεν είναι…

15 hours ago

Η μεγαλύτερη ΚΡΕΑΤΟΜΗΧΑΝΗ των εποχών «ξαποσταίνει» πάλι στα Χανιά

Του Μανώλη Καπετανάκη * Με τις βροχηδόν επαναλήψεις (μητέρα μάθησης και … εθισμού) εξαιτίας  των…

16 hours ago

This website uses cookies.